Noordoost Thailand beste reistijd

Het weer in Noordoost Noordoost Thailand

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer. Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noordoost Noordoost Thailand te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noordoost Noordoost Thailand? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis.

 

Beste reistijd voor Noordoost Noordoost Thailand

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

De gemiddelde temperatuur en neerslag in noord Noordoost Thailand: 

De beste reistijd van noordoost Noordoost Thailand is

november t/m januari. De wintermaanden brengen de koelste dagen, maar ook de meeste toeristen. Wie het niet erg vindt om een zekere luxe in het weer op te geven kan kiezen voor de veel rustigere regenperiode, juni t/m oktober, of wegbranden (op verlaten stranden, dat wel) in de hete zomermaanden april en mei. 


Reisadvies
Voor Noordoost Thailand geldt een positief reisadvies

Feestdagen
6 april Chakri Dag, 13 t/m 15 april Songkran, 23 oktober Chulalonkorn Dag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.

 

Informatie over Noordoost Thailand

Beste foto's & tips van Noordoost Thailand

'346204' door LRison '346204' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Vogel met kuif

LRison

Deze vogel met het mooie kuifje heb ik gefotografeerd in Noord oost thailand maar komt in heel Thailand voor kan heel hard fluiten en maakt veel lawaai,geen idee hoe hij heet.

'492888' door LRison '492888' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Waarzegger

LRison

In Nakhon ratchasima was op het grote plein in het centrum van de stad een jaarmarkt de kooplui waren uit het hele land gekomen om hun waren te slijten, ook waren er speciale figuren aanwezig zoals deze waarzegger in zijn speciale kleding vertelde hij de jonge vrouw over haar toekomst.

'501231' door LRison '501231' door LRison

ThailandNoordoost Thailand

ThailandNoordoost Thailand

Nieuwe Tempel

LRison

Aan de autoweg A2 tussen Bangkok en Nakhon Ratchasima ligt de mooie nieuwe Tempel Non Wat Kum,er staan Boeddha beelden in en een groot levensecht beeld van een in hoog aanzien staande Monnik omdat er geen monniken op het Tempelcomplex wonen mag het geen Wat worden genoemd vandaar de naam Non Wat Kum.

Laat kaart zien

Laatste Noordoost Thailand artikelen

Zo logeer je bij Thaise monniken

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herboren teruggaan naar Nederland. Columbus-hoofdredacteur Louise ten Have legt uit hoe.

Om meer inzicht in de levenswijze van de Thaise boeddhisten te krijgen kun je een deel van je vakantie doorbrengen in een van hun tempels en als herbo...

Waarschuwing: vermijd dit dodelijke voedsel in Thailand

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een parasiet die je liever niet binnenkrijgt. Het beestje kan in alle stilte een dodelijke vorm van leverkanker veroorzaken.

Op reis in Thailand? Eet dan vooral het lokale gerecht koi pla niet. Het gerecht is erg goedkoop en makkelijk te bereiden, maar bevat vaak ook een par...