Noord Thailand reisblogs

I have only duck

Lisettebreedveld was er (tot 20 dec 2010) Gepost op 01 okt 102 reacties

Terwijl India nog napiept in onze oren zijn we nu alweer in rustig Thailand. Een kleine cultuurshock was het wel: het is hier schoon, stil en goed georganiseerd! Ook rijden de mensen zo rustig hier dat de fiets de ideale manier is om rond te rijden. Er zijn hier ook enorm veel toeristen: in 2 dagen zijn we meer Nederlanders tegen gekomen dan in 2 maanden India. We zijn al een paar dagen in het noorden van Thailand en dat deel staat bekend om zijn 'hilltribes' (het is al bijna een merknaam hier). Om de paar meter worden er tours aangeboden naar deze hilltribedorpjes, waaronder naar de 'langnekken' (vrouwen met heel veel ringen om hun nek). Nu blijkt echter dat deze vrouwen met ringen zijn geimporteerd uit Burma en Burmese vluchtelingenkampen, puur voor de toeristenindustrie! Thaise zakenmannen zagen een gat in de markt en hebben de vrouwen hierheen gehaald, waar ze nu dag in dag uit souvenirs verkopen en poseren voor de camera. De meeste mensen weten dat natuurlijk niet en de touroperators zijn de laatsten die dat gaan vertellen. Maar de 'langnekken' zijn maar een van de vele hilltribes in het noorden. Het komt er op neer dat alle dorpjes plat worden gelopen door toeristen, en dat terwijl de mensen in de dorpen niet profiteren van het geld dat wordt betaald aan de touroperators (inclusief entreegeld voor de dorpen).
Wij ontwijken deze attracties liever en gaan onze eigen gang op de fiets! Vandaag hebben we bijvoorbeeld 60 kilometer over het platteland gefietst, tussen de rijstvelden door naar warme bronnen en langs vreemduitziende rotsen. Op deze manier is het erg leuk om Thailand te verkennen en we hebben het dan ook naar onze zin. Morgen houden we het hier even voor gezien en gaan we met de boot de grens over naar Laos!
Het eten is hier ook weer erg goed, al was het in het begin nog wat moeilijk om noodlesoup ZONDER eend te bestellen bij het meisje dat met een grote glimlach op al onze vragen hetzelfde antwoord gaf: I have only duck! Ook de kerstsfeer zit er hier al goed in, met oogverblindende kerstbomen in Bangkok en ' Jingle Bells' knalt al over de courtyard van het guesthouse!

Lisettebreedveld Positie 20649 (0 p.) Lid sinds 30-09-2010 Foto's en tips: 0 Blogs: 6 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rhinopias frondosa
0 0
Gepost op 01 oktober
Thailand Andaman kust
Hightea
0 0
Gepost op 01 oktober
India Calcutta (Kolkata)
Gebakken rat
0 1
Gepost op 01 oktober
Laos Centraal Laos

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Fietsen over het platteland is inderdaad geweldig , dan zie je pas echt hoe de mensen leven.

Ludwine

Door: Ludwine • Geplaatst op

Kerstsfeer? Jemig, ze zijn er vroeg bij daar! Ben benieuwd naar je ervaringen in Laos, ga zelf ook binnenkort die kant op. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.