Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

De route is uitgestippeld !

Noord Thailand
Thailand
Ciske

De route is uitgestippeld !

YES we zijn er uit ! Het ticket Bangkok hebben we al een paar maanden geleden geboekt met de gedachte " vandaar uit kunnen we nog overal naar toe vliegen " . We hebben eerst zitten denken om naar de Filipijnen te gaan maar dat is gezien de situatie daar niet zo'n goede bestemming . Ook hebben we nog Vietnam overwogen maar na veel wikken en wegen hebben we dan eindelijk besloten om toch maar in Thailand te blijven .
Op 2 februari vliegen we naar Bangkok en dan gelijk door naar Chiang Mai . Van RR Chateau kregen we de tip om te gaan fietsen en dat gaan we dan ook 5 dagen doen ten noorden van Chiang Mai waar als we terug komen van de fietstocht het jaarlijkse bloemenfestival gehouden wordt . Vandaar uit gaan we naar Mae Hong Son en vervolgens langs de Birmeese grens naar Mae Sariang - Mae Sot - Sangkhlaburi en tenslotte naar Prachuap Khiri Khan ( in die regio ) om nog even van het strand te genieten . We gaan dit alles met het openbaar vervoer doen maar er zijn niet tussen alle plaatsen busverbindingen dus zullen we iets met locals moeten regelen . Maar dat is al vaker gelukt dus dat zal nu ook wel weer lukken . We hebben 4 weken de tijd dus dat wordt genieten !!!
De Lonely planet wordt al uitgeplozen , ik heb een nieuwe camera gekocht ( Canon SX 50 HS ) die ik nog wel even onder de knie moet krijgen , de oppas voor het huis en de poezen is geregeld en na de feestdagen kunnen we al bijna de koffers gaan pakken . We hebben er weer héél véél zin in . Als iemand nog leuke tips heeft dan zijn die van harte welkom .