Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

Thailand - Phrae, op de brommer door het landschap

Noord Thailand
Thailand
Ronderegt

Thailand - Phrae, op de brommer door het landschap

Dinsdag 24 maart 2015:
Vandaag door Columbus Magazine uitgeroepen tot reisreporter van de week, het is een eer deze titel voor de 2e keer te mogen ontvangen (1e keer in 2014 tijdens de Azie reis) en stimuleerd om door te gaan ondanks internet strubbelingen en de tijd die het kost tijdens een reis.

Na het ontbijt huren we 2 brommers bij Sang Famotor in Phrae voor 200 Bath per stuk, inclusief helmen, we worden prettig geholpen, de benzinetank is vol en zo dienen we ze ook weer in te leveren maakt de dame ons zakelijk kenbaar voor we in noordelijke richting vertrekken.
Ons doel is Phae Muang Phi Forest Park, eigenlijk ook het doel om naar Phrae te komen, maar nog niet verwezenlijkt, nu dan maar, even aan het verkeer wennen en de nummering van de wegen, maar al gauw zitten we op weg 1134 waar het rustiger wordt en een bord laat ons weten dat we op de goede weg zijn naar het park. We passeren de slagboom, rijden een groot terrein op, parkeren de brommers, kijken op wat 2-talige borden en volgen de pijl naar het natuurfenomeen. Toegang wordt er niet geheven en aan het grote terrein zitten enkele restaurants en een souvenirshop.

Phae Muang Phi Forest Park heeft sinds 1981 de status als national park en de elementen lijkend op grote paddestoelen zijn ontstaan na erosie van de grond.
Phi staat voor de beschermende geest van het gebied en de legende verteld dat in het verleden dier noch mens het gebied durfde te betreden, een eerste mens die dit durfde vond direct een grote schat, echter toen deze werd meegenomen kon er geen uitgang uit het gebied meer worden gevonden, de schat werd achtergelaten en het gebied kon worden verlaten. De overige dorpsbewoners geinformeerd over de schat hebben deze echter nooit meer gevonden ....... invloed van Phi?
Het park is het eenvoudigst te bereiken vanuit Phrae via rijksweg 101 naar het noorden tot de Mae Lai kruising, hier ga je rechts weg 1134 op en volg je de borden naar het park. Naast de "paddestoelen" is er ook een mooi pad door een gevarieerd bos.

We verlaten het park, brommeren over een rood pad naar een in aanbouw zijnde tempel en vervolgen onze weg over het asfalt richting het zuiden, langs de rivier tot de kruising met weg 1022 en volgen deze tot aan de Phra That Cho Hae tempel met zijn rood/witte toegangstrap en vele tijgerbeelden, na bezichtiging lunchen we en rijden naar de circa 19 kilometer verder gelegen Tadmok waterval. De weg en omgeving is prachtig, het gaat bergopwaarts met een bijna haarspeldbocht tot we bij de ingang naar de waterval aankomen, betalen per persoon 2x 20 Bath toegang (20 voor de waterval en 20 voor toegang park) en lopen een mooie route, klauteren wat en gaan dan via de 1022 weg rechtstreeks terug naar Phrae.
Onderweg begon het al wel wat te spetteren, maar na eenmaal de brommers te hebben afgetankt en ingeleverd gaat het harder regenen en zelfs even onweren.
We installeren ons bij de bar en blijven er ook eten.

Foto's

d7386.jpg
d7386.jpg
Ronderegt
23cce.jpg
23cce.jpg
Ronderegt
3e14b.jpg
3e14b.jpg
Ronderegt