Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

Thailand, Phrae we vinden onze draai

Noord Thailand
Thailand
Ronderegt

Thailand, Phrae we vinden onze draai

Maandag 23 maart 2015:
Het hotel waar we gisteren terecht kwamen ligt ons niet zo, via internet kijken we wat er voor handen is en schrijven deze op, vervolgens checken we uit en laten ons per taxi naar het busstation brengen, hierbij passeren we in de laatste minuut een groot hotel welke ook op ons lijstje stond. We lopen er na afgezet te zijn bij het busstation naar toe en vragen naar de mogelijkheden, hierbij heel gastvrij ontvangen, krijgen we een aanbieding voor een standaard kamer (normaal 1600 nu 1000 Bath per kamer, incl. ontbijt), bekijken de kamer en deze is voor ons meer dan goed, we besluiten voor 2 nachten te blijven en mogen ondanks dat het pas 09.00 uur is al direct op de kamer, na de bagage er te hebben geplaatst maken we (tegen betaling) gebruik van het uitgebreide ontbijtbuffet. Dit hotel accepteerd creditcards waarbij geen opslag of commissie wordt berekend, dus wat je dient te betalen, betaal je.
Na het ontbijt huren we 2 fietsen bij het hotel, het heet overigens het Maeyon Palace Hotel, voor 100 Bath (2,70 euro) per dag, per fiets en gewapend met een plattegrond en gps op de telefoon besluiten we de stadsmuur te volgen en zien we wel wat we tegenkomen. Na de hele ronde te hebben gefietst, bij tempels te hebben gekeken en teakhouten huizen te hebben gezien, gaan we nog richting rivier, de temperatuur loopt al weer hoog op en doet ons besluiten, na een koffie te hebben gedronken en andere drankjes te hebben gekocht om terug te gaan naar het hotel.

De middag gebruiken we om deels de vervolgplannen in te vullen en het dagboek bij te schrijven, er is namelijk wat achterstand opgelopen.

Vervolgplan (altijd onder voorbehoud van wijziging, hahaha):
A. Phrae tot woensdag
B. Woensdag met de trein van Phrae naar Ayutthaya en enkele dagen verblijf aldaar
C. Van Ayutthaya naar Bangkok t.z.t.

In Thailand rijdt men links en hebben de voertuigen het stuur rechts, in Myanmar rijdt men rechts maar hebben de meeste voertuigen het stuur ook nog steeds rechts, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden daar een voertuig eerst totaal op de andere weghelft dient te zijn voordat de bestuurder wat kan zien, om deze reden hebben alle bussen een bijrijder die als extra paar ogen voor de chauffeur is en wat hij ziet doorgeeft.

Aan het eind van de middag gaan we op de fiets naar een pizzeria en doen daarna nog even de markt en het podium met live muziek aan, we maken het niet laat en fietsen terug naar het hotel.

Foto's

379fb.jpg
379fb.jpg
Ronderegt
c102b.jpg
c102b.jpg
Ronderegt