Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

Thailand, van Chiang Mai naar Den Chai per trein, dan per songthaew naar Phrae

Noord Thailand
Thailand
Ronderegt

Thailand, van Chiang Mai naar Den Chai per trein, dan per songthaew naar Phrae

Zondag 22 maart 2015:
Een nieuwe dag is begonnen als om half zeven de wekker gaat, inpakken, ontbijt met een kop thee, opnieuw uitchecken en voor 100 Bath brengt een tuktuk ons naar het treinstation van Chiang Mai waar we een kaartje kopen naar Den Chai (trein 12, wagon 2, klasse 2, stoel 43 en 44) voor 100 bath p.p., om de kaartjes op naam te zetten dienen we wel ons paspoort te laten zien.
We kopen te eten en drinken voor in de trein en in een rustig tempo vertrekt deze, klimmend, dalend, soms een tunneltje, soms een stationnetje om vervolgens door een landschap van akkers, bossen, bamboe, langs de rivier te rijden tot we rond 13.00 uur in Den Chai aan komen. We informeren gelijk naar de tijden van de treinen voor het vervolg van onze reis en krijgen een "timetable", een handig schema met alle tijden van deze lijn.
Tegenover het treinstation staat een songthaew (truck/pickup met een dakje en banken) die ons wel voor 200 Bath naar het 22 kilometer noordelijker gelegen centrum van Phrae wil brengen en zo gebeurde het ook.
De dame zet ons af in het centrum en vervolgens werden we op de proef gesteld, want dit bleek niet de beste keus (ga je naar Phrae, laat je afzetten bij het busstation als je nog geen vast adres hebt), we zien niet direct een hotel, eten eerste maar een hapje, hebben geen gegevens van de plaats, geen internet, vinden geen taxi en krijgen het warm, eerst wat drinken bij een tentje met wifi, vinden een hotel op korte loopafstand (800 meter), vinden dit en ondanks de weinige interesse in ons krijgen we een kamer voor 500 Bath.
De prijs is dan laag, de kamer is wel ruim maar ook warm (airco kon het niet aan), ontbijt is niet mogelijk, andere vragen worden eigenlijk ook niet gewaardeerd.
We gaan lopend de stad in (1.000 meter) en hier blijkt dat van 20-29 maart het feest is met iedere avond live muziek, verder veel stands met eten en drinken, maar ook electronica, gouden sierraden, speelgoed en zelfs dieren als kleine egeltjes, muizen, eekhoorntjes en konijntjes met jurkjes aan, kortom het kan niet op, het is feest.
We eten uiteindelijk nasi met varkensvlees bij een locale kraam, scoren 2 blikjes bier die we zittend bij de brandweerkazerne en genietend van de live muziek opdrinken om vervolgens via de markt terug te gaan naar het hotel. De ramen open en de airco op 10 brengt net iets verkoeling om de nacht door te komen.
We zijn naar Phrae gekomen om een natuurverschijnsel te aanschouwen, maar hoe er te komen weten we nog niet, morgen hebben we nog wat zaken te overwinnen.

Foto's

ef2a8.jpg
ef2a8.jpg
Ronderegt
e5f87.jpg
e5f87.jpg
Ronderegt
f23a3.jpg
f23a3.jpg
Ronderegt