Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

Gouden Driehoek - Chiang Saen, Mekong, Sop Ruak, Opium

Noord Thailand
Thailand
Ronderegt

Gouden Driehoek - Chiang Saen, Mekong, Sop Ruak, Opium

Zaterdag 01 maart 2014:
Fietsen gehuurd, we gaan naar het 7km verder liggende Sop Ruak waar traditioneel het middelpunt is van de Gouden Driehoek, een enorme streek van de mondiale opium en heroinehandel.
Veel beelden te zien hier, mooi zicht op het 3 landenpunt en toen naar het Opium museum in de stad (er is ook een groot museum in het Opium Park net buiten de stad), interessant om meer over de achtergrond te weten te komen. Het museum is dagelijks open van 07.00 tot 19.00 uur, de toegang is 50 Bath p.p. en hiervoor kun je dan een ansichtkaart uitzoeken en die aan het begin van het museum zelf voorzien van leuke stempels.
Ook kom je in het museum meer te weten van de Karen bergstam, ookwel longneck genoemd vanwege de ringen (uit een stuk en ze doen ze nooit af) om hun nek. Ooit begonnen als bescherming tegen tijgerbeten in hun nek.
Rustig teruggefietst, fietsen ingeleverd, opgefrist (niet onnodig) en 's avonds gegeten bij KhongViewStation, hier staat een treinstel en kun je goed eten, wij hadden de sweet en sour chicken en groen chicken curry (deze was goed pittig) geserveerd in een schaal met vlam eronder.

Vrijdag 28 februari 2014:
Vandaag gaat de reis verder naar het noorden, doel is Mae Chan. Om 11.45 wachten we op de gele bus (nou ja, pickup met opbouw en banken) om ons richting genoemde plaats te brengen, om 12.30 uur zou er een dienen te stoppen echter alles rijd voorbij en wij worden genegeerd. Navraag bij een chauffeur die in tegengestelde richting gaat leert ons dat we op de verkeerde plaats staan daar 100m verder aan de weg een busstation is, dus ons daar gemeld en inderdaad richting onze bestemming gaat een bus maar pas om 13.30 uur, dus nog maar wat langer wachten.
De bus vertrekt, slingert zich door het berglandschap en stopt na een grote politiepost in Ban Kui Satai om over te stappen in een groene bus naar Mea Chan, waar we 2 uur na vertrek uit Thaton dan ook aankomen (zowel de groene als de gele bus rekende 30 Bath p.p.).
Plan bijgesteld, we gaan naar de Gouden Driehoek (landenpunt Thailand, Laos, Myanmar), na nog wat bussen als eindpunt voor de dag aangekomen in Gin's Maekhong View Resort and Spa in Ban Huai Kiang een kleine plaats 7km van Sop Ruak.
Blijven 2 nachten, eerst een bungalow, dan een kamer, dit in verband met een bruiloft morgen. Beide met zicht op de Mekong rivier.

Foto's

ab535.jpg
ab535.jpg
Ronderegt
befa4.jpg
befa4.jpg
Ronderegt
b2c85.jpg
b2c85.jpg
Ronderegt