Noord Thailand

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Thailand image

Noord Thailand

Noord Thailand
Thailand
Ciske

De Golden Triangle en Lampang

De volgende morgen stappen we op de bus naar Mae Sai , binnen een uurtje zijn we er al maar het is iets drukker dan we verwacht hadden. We lopen over de markt , eten wat en gaan dan een grote boedha bekijken boven op 'n berg. We moeten 208 trappen beklimmen voordat we de bloemen die ik gekocht heb kunnen offeren. Boven hebben we een zicht op Birma.
Ons hotel ligt tegenover een toeristen office en we proberen voor de volgende dag daar een tripje naar de golden Triangle te regelen. Ze vragen gewoon E 60,- p.p. voor 'n halve dagtrip , nou dat dacht ik dus niet. We regelen diezelfde trip met een privechauffeur voor
E15,- p.p. en hij wacht net zolang op ons zoals wij dat willen.

Sop Ruak is het plaatsje dat precies op het drielandenpunt van Thailand , Birma en Laos ligt de Golden Triangle genoemd.
We gaan met een bootje de Mekong op en mogen dan 'n uurtje in Laos aan wal. Het geluk treft ons dat er een festival wordt gehouden met een miss flower verkiezing en een show met orginele klederdrachten. Die shows kunnen we niet meemaken maar de dames in klederdracht lopen wel over de markt.
Er is ook een soort kermis bij waar ik nog een paar leuke foto's maak van monnikken in de schiettent. We kopen hier nog een opiumpijp dat echt iets typisch uit deze streek is omdat er veel opium verhandeld wordt.
We genieten nog van een heerlijke lunch met uitzicht op de Mekong en laten ons later in de middag terugbrengen naar Mae Sai.

De volgende morgen gaan we naar Lampang 'n uurtje terug naar Chiang Rai en daar moeten we tot onze schrik 3 uur wachten op het busstation voordat de bus naar Lampang vertrekt. Gelukkig hebben we boeken bij ons.
De busreis zou 3 uur duren maar het worden er uiteindelijk 5.
Ons hotel ligt buiten het centrum maar er staan paardenkoetsjes voor de deur waar we ons door naar de stad laten vervoeren. Volgende morgen gaan we de stad verkennen en boeken we voor de volgende dag een trip naar Elephant Conservation centre en jazeker weer een Tempel.
We worden 's morgers opgehaald door twee meiden die ons de hele dag vergezellen de gids Moen en de chauffeur Tao.
In een bus worden we over het enorme complex van het olifanten centrum vervoerd. Eerst komen we bij een moeder met baby olifant en oh wat is die leuk. Dan gaan we naar het baden van de olifanten kijken. Ik ga voor aan het water staan om beter foto's te kunnen maken. Als de kolossen uit het water komen sta ik er ineens midden tussen en voordat ik er erg in heb wordt ik vol op m'n wang gekust door de slurf van zo'n olifant. De show die daarna volgt hebben we 'n paar jaar geleden in Chiang Mai ook al gezien. Wat heel leuk is dat er met ons 'n schoolreisje is van 5 en 6 jarigen. Ze zijn zo enorm onder de indruk van de dieren dat we ons meer met hun dan met de show vermaken.

Na de lunch met Moen en Tao gaan we naar een groot tempelcomplex , ze verteld ons vanalles over de gebruiken van daar. Er ligt een heel groot opgerold doek waar iedereen die daar is de namen van z'n familie opschrijft en 'n wens. Moen wil dat wij dat ook doen. Een keer per jaar wordt het doek dan boven rond de tempel toren gedraaid en blijft daar een jaar hangen tot weer een volgend doek volgeschreven is. Dus komend jaar hangen onze namen hier ook tussen.
In de namiddag keren we terug naar Lampang en strijken op 'n terrasje neer waar we nog worden geinterviewd door 'n paar Thaise meisjes die engels aan het leren zijn.
Zo vanavond maar op tijd naar bed want morgen gaan we met de bus naar Nan , kijken wat ons daar te wachten staat.