Nan

Er zijn slechts weinig mensen die een trip naar deze afgelegen provincie maken. Maar vooral het berglandschap is erg aantrekkelijk voor bezoekers. Nog steeds wonen er in Nan vele bergstammen die oorspronkelijk uit Laos komen. Bezienswaardig zijn onder andere Wat Nong Bua in Amphoe Tha Wang Pha, Wat Chang Kham in Nan stad en de Nan rivier die net iets boven deze stad stroomt.

Informatie over Nan

Beste foto's & tips van Nan

'518348' door LRison '518348' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Centjes voor de...Mon

LRison

In de stad Nan in het noorden van Thailand staan heel veel prachtige Tempels,in de Wat Phra Ya Phu staat mooi Boeddhabeeld met ernaast een wassenbeeld van een vereerde bekende Monnik,de moeder gaf het meisje 20 bath om dat te doneren in de kist voor de Monnik maar het meisje dacht dat de Monnik echt was en wilde het hem geven.

'518331' door LRison '518331' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Rijstvelden in de...b

LRison

De provincie Nan in het noorden tegen de grens van Laos is een groot berggebied,op de plateau's tussen de bergen wordt zoals hier bij de plaats To Pua volop rijst verbouwd het water voor de akkers wordt vanuit de rivieren naar het veld geleid,na de oogst wordt het stro meestal op het land verbrand de as dient als mest voor de planten.

'522780' door LRison '522780' door LRison

ThailandNan

ThailandNan

Wat Ming Muang.

LRison

Wat Ming Muang in de stad Nan in het noorden is één van Tempels die je gezien moet hebben, in 1857 gebouwd en van binnen en buiten gebeeldhout in wit stukwerk met figuren en situaties uit het verleden ervoor staat een Ubosot (soort tempeltje) met daarin de City pillar (het middelpunt van de stad met daarin de oprichtings documenten van de stad.

Laat kaart zien