Ko Samui reisblogs

This is the life!!! (1)

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties

Sawadee allemaal!

Het is weer even geleden, dus de hoogste tijd voor een update vanuit Thailand! Inmiddels zitten we op Ko Tao en is hier onze laatste avond al aangebroken. In de afgelopen week weer een hoop meegemaakt!

Zo zijn we op Ko Samui naar een apentraining geweest. Van gidsen in zowel Bangkok als Chiang Mai hoorden we dat dat erg leuk moest zijn. Op Ko Samui gebruiken ze namelijk apen om kokosnoten te plukken. Vol goede moed gingen we dus die kant op. Daar aangekomen bleek het meer een apenshow dan een -training te zijn. Zo konden die apen salto's maken, koppeltje duikelen en nog allerlei trucjes! Hoewel het best grappig was om te zien, was het toch wat dubbel! In Khao Sok hebben we namelijk precies 0 apen gezien die konden gitaar spelen...
Na een middagje strand zijn we 's avonds lekker wezen uit eten, wat echt heerlijk was! Daarna zijn we nog een biertje gaan drinken in een Ierse pub, waar heel toevallig voetbal op tv was. Dus samen met een stelletje Engelsen (Aston Villa-fan en Millwall-fan) hebben we de ontknoping van de Premier Leaugue gezien! Erg gezellig en behoorlijk gelachen!

De volgende dag vertrokken we al vroeg naar Ko Phanang. Mark had een plaatsje ontdekt in de LP waarvandaan een rechtstreekse boot ging naar het plaatsje waar wij moesten zijn. Dus vroeg uit de veren en snel daarheen. Daar aangekomen bleek dat die boot pas om 12u vertrok, terwijl wij daar al om 10u waren. Dus maar in een barretje gaan zitten kaarten, bij een omaatje die 2u lang hele leuke verhalen aan het vertellen was. Tenminste, dat vermoeden we, want ze kakelde en lachte aan een stuk door, in het Thais...
Uiteindelijk kwamen we om 15u aan op het resort, Dreamland. Nou, het zag er echt uit als een droom! Zoals Nadine al zei, dit is in het echt nog veel mooier dan op een ansichtkaart!!! Een barretje in het zwembad, wat grenst aan een hagelwit, fijn zandstrand. Die grens wordt gevormd door palmbomen, kortom: paradijs op aarde!
's Avonds zijn we naar het Belgische gezin gegaan, om afscheid te nemen. Zij vertrokken de volgende dag namelijk naar Ko Samui en van daaruit naar huis. Dus gezellig wat gedronken en met Florence gespeeld en 's avonds met z'n allen gegeten.
Dinsdag gingen wij naar An Thong Marine National Park, de eilandengroep waar de film "The Beach" op is gebaseerd, om te snorkelen. Na 2u varen gingen we inderdaad een uurtje snorkelen en toen we het koraal eenmaal gevonden hadden (na 'n half uur...), was dat erg mooi!
Vervolgens gingen we naar een "verborgen" lagune. Die lagune was zo goed verborgen dat er zo'n 8 boten aangemeerd lagen en de bijbehorende toeristen er rondliepen! Er waren hier wel mooie viewpoints, hoewel Nadine het daar niet geheel mee eens was! Die had onderhand zoveel trappen gelopen in de brandende zon, dat ze spontaan in staking ging! Ze ging dan ook lekker op een bankje in de schaduw zitten (waar het naar eigen zeggen nog minimaal 50 gr was...) en Mark, ga je gang jochie! Na nog een ander eiland bezocht te hebben, gingen we weer op weg naar huis. Het was een gave dag, maar hadden liever nog wat meer tijd gehad om te snorkelen. Woensdag hadden we niks op het programma en konden we dus lekker uitslapen. En uitslapen hebben we gedaan, tot 09.30u maar liefst!!! En verder een dagje lekker genoten van de zon, het strand en het zwembad. Was goed te doen hoor...

... zie deel 2 ...

DvanBaaren Positie 22789 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Je zou er bijna jaloers van worden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.