Ko Similan

Ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Phuket liggen de Similan Islands. Bij het eilandje Ko Similan vind je de beste duikspot van Ko Similan en ook tevens één van de beste van de hele wereld. De 'Fantasy Reef' ligt vijftien tot veertig meter diep. Bereid je voor op ontmoetingen met koraalvissen, schildpadden, manta's, murenen, rifhaaien, en zeeslangen om maar wat voorbeelden te noemen.

Informatie over Ko Similan

Beste foto's & tips van Ko Similan

'1114049' door RobHoekstra '1114049' door RobHoekstra

ThailandKo Similan

ThailandKo Similan

Minder sierlijk gevaa

RobHoekstra

Ook dit is een giftige bewoner van menig rif. Een stuk minder sierlijk dan de Koraalduivel maar een meester in de camouflage is deze schorpioenvis. Hij of zij heeft erg giftige stekels op zijn rug. Omdat ze goed gecamoufleerd zijn meestal (in deze foto gaat dat nog niet echt op trouwens) wil het nog weleens gebeuren dat er door badgasten op ze gestapt wordt helaas. Ze komen namelijk ook voor in ondiep water. Deze zag ik tijdens een duik bij de Similan eilanden voor de kust van Thailand.

'1115038' door LRison '1115038' door LRison

ThailandKo Similan

ThailandKo Similan

Similan eilandengroep

LRison

De Similan eilanden is een archipel in de Andaman zee, het zijn 9 kleine rots eilandjes die onbewoond zijn op de grootste is de mogelijkheid om in tent of hut te overnachten, rondom de eilanden is het maritiem nationaal park schitterend gebied om te snorkelen en duiken.

'571504' door RobHoekstra '571504' door RobHoekstra

ThailandKo Similan

ThailandKo Similan

Snorkel en...duikpara

RobHoekstra

De Similan eilanden liggen op een uurtje of twee speadboat varen noordelijk van Phuket in de Andaman zee. Deze eilanden staan bekend om hun prachtige koralen en grote aantallen vis. Ik heb hier een liveaboard gedaan en ben het met veel mensen eens dat dit misschien wel de beste duikstek is van heel Thailand. Ook bovenwater is het er mooi vond ik. De grote granieten rotsen doen een heel klein beetje denken aan de Seychellen (waar het onderwater minder mooi is maar bovenwater nog een stuk mooier)

Laat kaart zien