Ko Samui

'320826' door geervannesmeed '320826' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Mysterieuze...gemummi

geervannesmeed

Wie kent hem niet...Loung Pordaeng, de beroemde gemummificeerde monnik in de Wat Khun Aram. Speciaal voor hem is een gebouw neergezet naast de tempel. Hij zit daar op een stoel achter glas en is van alle kanten te bekijken. Hij is een beroemdheid en de tempel is een echt pelgrimsoord geworden. In de jaren 80 overleed de man, die overigens pas vanaf zijn 50 jaar monnik is geworden en het is een mysterie hoe het kan dat hij er zo lang na zijn dood nog zo goed uitziet (voor een dode dan, weliswaar). Het lijkt net of hij nog leeft. Hij zit daar in lotushouding (zoals hij gestorven is) en met een zonnebril op, zodat je de lege oogkassen niet ziet en zijn oren zien er helaas niet al te fris meer uit. Destijds heeft monnik Loung Pordaeng zijn eigen sterfdatum voorspeld. Men zegt dat de monnik zichzelf heeft gemummificeerd door langdurig weinig te eten en te drinken. Zijn meditatief vermogen is zo groot geweest, dat zijn lichaam zo is blijven bestaan. Je vraagt je af hoe lang dit nog zal duren, maar er zal uiteindelijk wel een oplossing gevonden worden.

'444937' door Dirk-Jan '444937' door Dirk-Jan

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

18-armige godin

Dirk-Jan

Het belangrijkste beeld van de Wat Plai Laem, een kleurrijke tempel in het noordoosten van Koh Samui, is niet van Boeddha maar van Guanyin, de Chinese godin van mededogen en barmhartigheid, met haar 18 armen.

'309795' door abytravel '309795' door abytravel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Katoey

abytravel

Katoey of shemales zijn Thailands zgn 3e sexe. Ze zijn niet te vangen onder begrippen als homo, travestiet of transsexueel. Het betreft mannen die leven en zich kleden als vrouw. Veel treden op in nachtclubs en cabaretshows. Zoals hier op Koh Samuï bij Christy's in Chaweng. De Thaï geloven in reïncarnatie en geloven dat wie overspel pleegt in een volgend leven terugkeert als katoey, dit kan iedereen dus eigenlijk overkomen (...?) Ze zijn daarom bijzonder tolerant tegenover deze shemales, die je ook in doodgewone beroepen als ober, verpleegster ed kunt aantreffen.

'457572' door geervannesmeed '457572' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Dromen van een groene

geervannesmeed

Als ik nu naar buiten kijk en dat miezerige sombermakende Nederlandse "kerstweer" zie, dwalen mijn gedachten vanzelf af naar een exotische bestemming. In dit geval Ko Samui. Geen natte kerst, maar een groene kerst dus..... Misschien voor sommigen wat te toeristisch, maar over het weer heb je tenminste niks te klagen........

'554263' door RobHoekstra '554263' door RobHoekstra

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Kiezelstrand Samui

RobHoekstra

Crystal bay is een mooi strandje op een klein kwartiertje scooteren vanaf Chaweng. Op de kop van het strand liggen wat kiezels in het water zoals je hier kunt zien. Verwacht niet dat je hier alleen bent. Het kan er goed druk worden namelijk.

'400432' door MTimp '400432' door MTimp

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Eilandentocht bij Koh

MTimp

Tijdens de trip naar Koh Samui hebben we een excursie gemaakt naar diverse eilandjes in de buurt. We hebben een rots beklommen op een van die eilanden met dit uitzicht.

'552775' door reysigers '552775' door reysigers

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Op naar de zon

reysigers

Koh Samui, Wat het weer betreft, zal ik hier niet naar terug verlangen. Stortbuien, al twee dagen lang en bijna de hele dag door, de vooruitzichten zijn ook niet veel beter. Het is niet het weertype wat ze hier in deze tijd verwachten. Gelukkig de dag van aankomst konden we genieten van deze prachtige zonsondergang. De eerst keer hier maar ook de laatste zonsondergang. Tijd om verder te trekken. Op naar de zon.

'413477' door EvanderHel '413477' door EvanderHel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Friends

EvanderHel

* Trííínggg * Luid klinkt de schoolbel, deuren gaan open en het verlaten speelplein wordt bestormd door uitgelaten kinderen. Ze klimmen op de speeltoestellen, roetsjen de glijbaan af. Het kleinste ding op de foto zag me staan en stopte abrupt. Een blik naar elkaar, wat gek doen en het eindigt ermee dat ik haar achterna zit, waarbij ze gierend van de lach er vandoor gaat om me vervolgens weer net zo hard uit te komen dagen. Als ik zwaai met m'n camera en aangeef dat ik haar op de foto wil zetten, grijnst ze en haalt haar vriendinnen erbij. Vele klikmomenten later waarbij ze iedere keer willen kijken, moeten ze naar huis. We zwaaien en zijn happy :-)

'408399' door Jenny '408399' door Jenny

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Hin-Ta (oma) & Hin-Ya

Jenny

In het zuiden van het eiland Koh Samui zijn bijzondere rotsformaties te vinden, genaamd Hin-Ta (oma) en Hin-Yai (opa). De natuurlijke vormgevingen spraken tot de verbeelding van veel mensen, men zag er mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen in. Je vindt deze "speling van de natuur" tussen het islamitische dorp Hua Thanon en het strand Lamai. De rotsformaties worden niet alleen door toeristen bezocht, in het weekend komt de lokale bevolking hier graag samen.

'424535' door JanKranendonk '424535' door JanKranendonk

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Regenbui

JanKranendonk

Plotseling kwam er een enorme donkere regenlucht aan waar de zon op scheen. In het vreemde licht dat ontstond werd de zee helemaal groen, veel mooier in het echt dan op de foto. Even later begon het enorm te plenzen.

'280364' door thawizz '280364' door thawizz

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Walvishaai gespot...t

thawizz

Tijdens een duiktrip op Koh Tao kreeg de kapitein de melding binnen dat er een walvishaai gespot was in de buurt. Iedereen op de boot wist niet hoe snel de duikuitrusting weer aan moest en de kapitein ging vol gas richting de plek. Op de plek aangekomen en meteen in het water gesprongen en als een gek achter die walvishaai, wat kan dat beest zwemmen.....gelukkig toch nog ingehaald en meerdere shots kunnen nemen waarvan deze de mooiste is.

'482998' door geervannesmeed '482998' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Relief

geervannesmeed

Dat de Thai een creatief volkje zijn, heb ik tijdens onze bezoekjes vaak kunnen merken. Zelfs op de onopvallendste plekjes kom je werkjes tegen die de moeite van het bekijken waard zijn. Zo ook dit mooie reliëf van een onbekende kunstenaar dat ik zag in een donkere gang van ons hotel in Koh Samui. Menigeen zal er aan voorbij zijn gelopen, want het werd slechts spaarzaam verlicht via één bovenraam. Voor mij kreeg het daardoor wel een bepaalde uitstraling die me aansprak.

'307521' door dreamer666 '307521' door dreamer666

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Bootjes

dreamer666

Op het eiand Koh Samui kan je op veel plaatsen een boottochtje maken met een long-tail boot. Je ziet ze dan ook overal liggen. Ze worden vaak met kleurrijke vlaggetjes voorzien wat een mooi contrast geeft met het groenblauwe water

'506013' door JannekeSpijkers '506013' door JannekeSpijkers

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Prachtig viewpoint...

JannekeSpijkers

Een prachtig viewpoint naast het bekende duikeiland Koh Tao! Je moet er even moeite voor doen zodat je dit uitzicht kan vastleggen.. Ik bedoel een trapje naar boven en een aantal rotsen die je moet trotseren, maar dan heb je ook echt een heel bijzonder uitzicht!

'247268' door Marchel '247268' door Marchel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Buddha dag

Marchel

Big Buudha is de naam van het 12 meter hoge beeld in Wat Phra Yai. Op de dag van de Boeddha bezoeken de monniken het monument zelf. En natuurlijk hoort daar een foto bij.

'419079' door Jenny '419079' door Jenny

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Bo Phut

Jenny

In 2006 maken we in Thailand onze allereerste rondreis en verlengen deze met een verblijf op Koh Samui. Helaas zit het weer niet mee en vermaken we ons tussen de buien door met o.a. een uitstapje naar het kleine vissersdorp Bo Phut. Van hieruit gaan de vissers de open zee op. Tegenwoordig schijnen vooral boten met toeristen voor duik- en sightseeing tours vanaf deze pier naar zee te vertrekken.

'457604' door geervannesmeed '457604' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Prachtig uitzicht

geervannesmeed

Vanaf het terras van ons hotel in Ko Samui hadden we een prachtig uitzicht. Ik heb er menig vrij moment doorgebracht. Pilsje erbij, camera binnen handbereik en genieten ..... Wat wil je nog meer.

'457654' door geervannesmeed '457654' door geervannesmeed

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Nog even doordromen

geervannesmeed

Eerste kerstdag 2014. Het weer hier is om te huilen. Waar blijft die witte kerst van vroeger? Ik droom daarom op deze kerstdag (de kinderen kunnen elk moment binnen komen), nog even van mijn terrasje met uitzicht op Ko Samui.

'242004' door georgena '242004' door georgena

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Wat Nuan Naram

georgena

Wat Nuan Naram is a newly completed Buddhist temple and cultural center at Plai Laem Village on Koh Samui. Its picturesque and richly ornamented buildings reflect in the waters of a shallow lake, which encircles the temple structures. It is also called Ubosot,which means the Hollist Prayer Room or Ordination Hall.

'369510' door EMTEE '369510' door EMTEE

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Taxi boat

EMTEE

Op het eiland Koh Tao in Thailand, komen de taxi boat terug na een dag pendelen van strand naar strand. Deze man is opzoek naar een goede plaats voor zijn boot om zijn anker uit te gooien. Op Sairee beach is elke avond een schitterende zonsondergang. Dus kon ik heerlijk genieten en te gelijk een serie van foto's maken :)

'495204' door LRison '495204' door LRison

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Onweersbui op de...ve

LRison

Aan de oostkust boven Surrat Thani ligt een groep eilanden waarvan Ko Samui de grootste en mooiste is wel tegenwoordig te toeristisch,de andere eilanden zijn Ko Pha Ngan,Tean Island,Ko Phaluai en Mu Ko Ang Thong, je kunt de verschillende eilanden met veerboten bereiken en ook van eiland naar eiland gaan.

'401123' door LRison '401123' door LRison

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Steigers Ko Samui

LRison

In anderhalf uur vaar je met de veerboot naar het mooie eiland Ko Samui bij één van deze stijgers kom je aan,ga je met één van de grote veerboten dan kom je aan bij een stijger waar ook auto's op de boot kunnen.

'316485' door abytravel '316485' door abytravel

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Schoonheid bij de...w

abytravel

In het tropisch regenwoud rond de Na Muang II watervallenwas deze schoonheid bereid voor me te poseren. Het gaat om een prachtexemplaar van Junonia atlites of Grey Pansy in het Engels , hoewel deze vlinders niks met viooltjes van doen hebben. Uitgespreid op een varen die nauwverwant is aan ons venushaar, een Adiantum spec, waarschijnlijk de A. phillippense. Deze plant wordt nog steeds gebruikt voor medicinale doeleinden. Ze is rijk aan flavanoïden die antibacteriële werking hebben, maar ook candida bestrijdt en wordt daarom als thee of siroop gebruikt bij hoest, keelklachten en koorts. Vanuit de signatuurleer -de fijne stelen lijken wel wat op haar- wordt een aftreksel ook uitwendig gebruikt als haargroeimiddel.

'335270' door JaapManintVeld '335270' door JaapManintVeld

ThailandKo Samui

ThailandKo Samui

Aziatische spreew...(

JaapManintVeld

Deze Aziatische spreeuw (beo) heb ik gespot vanuit mijn hotelkamer vanwaar ik over een bladerdak van tropische bomen heen keek, het zijn leuke vogels en je ziet ze dan ook regelmatig ze laten zich ook vrij makelijk voeren en zijn niet schuw.