Ko Samui

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sai Nuan

Ko Samui,
Thailand


Koh Tao is een prachtig Thais eilandje gelegen in de Golf van Thailand in de buurt van Koh Samui en Koh Phangan. Je kunt er makkelijk komen vanuit Bangkok of vanuit Chumpon. De kust bestaat uit rotsen, witte stranden met palmbomen en blauwe baaien. Het binnenland bestaat uit jungle, kokosnoot plantages en cashewnoot boomgaarden waar je kunt wandelen en prachtige uitzicht punten hebt. Het eiland staat bekend als hét duik- en snorkeleiland van Thailand.

Op dit kleine tropische eilandje vind je naast de bekende stranden ook prachtige paradijselijke verborgen strandjes. Zo ook Sai Nuan Beach. Toen ik dit strandje voor het eerst zag was ik met stomheid geslagen. Dit is het paradijs! Een afgelegen strandje met een azuurblauwe zee vol met prachtige vissen en een grasveld bezaait met palmbomen, bloemen en kleine hutjes. Een bruggetje en een klein stroompje dat vanuit de heuvels de zee in stroomt, maakt het plaatje helemaal af. Het strandje ligt zo afgelegen, dat er nauwelijks tot geen toeristen zijn. Dit is echt een plekje om naartoe te gaan met je geliefde en heerlijk te genieten. Dit is voor mij ook meteen het meest romantische plekje op aarde.

Er zijn twee strandjes die Sai Nuan heten, namelijk Sai Nuan Beach 1 en Sai Nuan Beach 2. Als je vanuit Mae Haad (hier kom je vanaf het vaste land aan met de boot) richting het Zuiden loopt, kom je eerst op Sai Nuan Beach 2 (a.k.a. het paradijs). Als je verder loopt kom je bij het restaurantje. Hier kun je heerlijk op Thaise zitkussens genieten van lekker eten met mooi uitzicht. Een privé hutje op dit paradijselijk stukje strand kost 500 Baht per nacht (ongeveer 12 euro). Als je nog verder loopt kom je op Sai Nuan Beach 1. Dit strandje is ook mooi, maar naar mijn smaak niet echt een paradijs. Hier staan (meer in een soort dorp-achtige inrichting) ook huisjes en hier is een tweede restaurant. Deze is groter dan die van Sai Nuan Beach 2 en heeft ook meer keuze in eten. Het restaurant kijkt uit over de zee. Wij hebben hier één keer gedineerd met zonsondergang. Ook echt een aanrader!