Ko Pha Ngan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Pha Ngan image

Ko Pha Ngan

Ko Pha Ngan
Thailand
Suzydamman

Full moon op Ko Pha Nang

Deze morgen stonden we vroeg op om in te pakken. Na een licht ontbijtje bracht een taxi ons naar de Big Buddha-pier waar we de boot naar Koh Pha Ngan zouden nemen. Na een rustige tocht kwamen we op onze nieuwe verblijfplaats: een bungalow tegen een helling met zicht op zee, een terras met hangmat (!) en een badkamer om u tegen te zeggen...
Er heerstte een drukte van jewelste op het eiland en hoe meer de avond vorderde, hoe drukker het werd. Vannacht zou het volle maan zijn en dan is het de traditie op dit eiland om een full moon party te geven. Dit wouden we natuurlijk niet missen!
Een full moon party kan je omschrijven als: een strand met honderden, euforische mensen, een volle maan, luide muziek, emmers vol drank, talloze lichtjes, ... Na wat foto's en wat rondkijken hielden we het iets na middernacht voor bekeken, maar het feest ging nog een ganse nacht, ochtend, middag en avond door.
Na een zalige nacht in onze ocean-view bungalow en een stevig ontbijt huurden we nog maar eens een brommerke. In plaats van twee huurden we er deze keer maar eentje, dus mocht Elke achterop... We reden van het noorden van het eiland naar Thong Sala, een rustig vissersdorp aan de westkust, 10 kilometer verderop. De eerste twee kilometer gingen vrij vlot afgezien van wat onverharde, hobbelige stukken in de weg. Maar dan begon de "miserie": een kronkelende weg in niet al te goede staat met stijgingen en dalingen van 20 procent! Gelukkig hadden we voor het vertrek de remmen getest. Op een bepaald moment zagen we een steile weg voor ons, zo een hadden we nog nooit gezien! Ik dacht echt dat we nooit boven zouden geraken en zat nogal nerveus achter het stuur. Elke had er volop plezier in... Maar ons brommerke gaf niet op en bracht ons traag maar veilig boven. Terwijl ik me mentaal aan het voorbereiden was op de even scherpe afdaling merkt Elke op: "Kijk eens wat een mooi uitzicht je hier hebt! Zo schoon!" Alsof ik mijn blik van de weg kon afwenden...!!
Eenmaal in Thong Sala regelden we de boot voor de dag erna om naar Koh Tao te varen waar we eventueel een poging zouden ondernemen om te leren duiken. (Herinneringen, Krisje? :))
Na een late lunch relaxten we de rest van de dag aan en in het zwembad met zicht op het strand en in de hangmat en genoten we van de zonsondergang...