Ko Pha Ngan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ko Pha Ngan image

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Ko Pha Ngan
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

We beginnen aan het laatste stuk van onze reis en we doen dit dan ook goed. We gaan met een traditionele Jonk van Ko Samui naar Ko Pha Ngan. We worden bij het hotel opgehaald en bij de pier afgezet. Daar volgt een snelle naam check en dan kunnen we aan boord.

We hebben Teun het tuigje aangedaan zodat we hem niet zomaar kwijt raken, hij heeft ook geen zwem- of redingsvest aan.

De begeleider op deze trip is een gezellige Vlaming met een beste talen knobbel. Iedereen aan boord krijgt in de eigen taal uitleg over het schip en de vaarroute. We hebben alleen wat pech met het weer, het waait te hard om te kunnen zeilen. Daarnaast kunnen we door de richting van de wind niet naar Ko Ma, dit is een hele mooie plek om te snorkelen deze gaat helaas aan ons voorbij.

Het schip is erg ruim en er is zowel ruimte aan dek als binnen in de kajuit.Wij verplaatsen met Teun naar de kajuit, hier zitten we mooi uit de zon. Door de open achterkant hebben we nog steeds een prachtig uitzicht.
Halverwegen gaan we voor anker zodat zij die willen kunnen gaan snorkelen. Dat wil ik wel dus met een paar leen-flippers ga ik het water is. Het is nog een aardig stuk zwemmen voor ik wat van het rif zie. Helaas is door het onstuimige weer veel zand los gekomen en daardoor is het zicht erg slecht. Ik ben dan ook zo weer terug aan boord.
Teun heeft in de tussentijd met een van de medewerkers een heuze vis gevangen, super leuk dat ze dit zo met hem doen. Teun vind het prachtig tot het visje bovenkomt....
Jos duikt ook nog even het water in. Omdat er alleen een lader het water in gaat gaan we niet zwemmen met Teun, dit is net te onhandig. Na het snorkelen en zwemmen word de lunch geserveerd, deze is aan boord gekookt en smaakt heerlijk. Zoals eigenlijk alle keren is het ook nu rijst met verschillende vlees gerechten (allen aangepast aan de westerse smaakt)
Jos maakt een praatje met de Vlaming en krijgt nog een paar leuke tips voor eten en drinken op het strand.

Aangekomen in de Thong Nai Pan baai worden we met een rubber bootje in kleine groepjes afgezet op het strand voor het resort. Daar worden we opgevangen door 2 medewerkers die onze bagage en buggy meenemen. Ook nu hebben we een mooie ruime 3 persoonskamer waar direct een kinderbedje wordt neergezet. Dit er een die we ook in Nederland kennen. Het wil nog wel een verschillen per hotel of het een opklapbedje is zoals we in Nederland hebben of een kinderbed met aan drie kanten een hekje.
Nu hoeven we Teun zijn tentje niet uit te klappen, prima.

We frissen ons wat op en besluiten meteen de eerste tip te gaan bekijken de Flip Flop Pharmacy Bar, deze strandbar word gerund door een Nederlander (een bekende van de Vlaming) en je kunt hier voor B70 een heerlijke pul tapbier drinken! En daarbij serveren ze prima pizza's, Teun een patat met kipnuggets. In vergelijking met Ko Samui is het hier echt paradijselijk!
Onze kamer ligt redelijk dicht bij de bar dus proberen we uit of we met de babyfoon bij de bar kunnen zitten. Dit kan, er staat een picknicktafel precies goed en we kunnen rustig een biertje drinken en spelletje doen. Maar eerlijkheidshalve, ik ben nog we even een keer bij Teun gaan kijken of alles goed was...

We gaan de volgende dag de omgeving wat verkennen en beginnen met een uitkijkpunt over de baai. Dit houdt in een hele steile klim met Teun in de buggy, wat een onderneming. Het uitzicht is de klim wel waard. We kunnen de hele baai overzien. Na een hachelijke afdaling lopen we door naar het dorp of ja de hoofdstraat want meer is het niet. Wel kun je er voor alles terrecht, van 7-eleven tot kleding winkels.
We wilde nog een kaartje versturen en vragen in de winkel waar het postkantoor is, dit blijkt een loods aan de overkant die dienst doet als garage, scooterverhuur, wasserette, magazijn en ja ook postkantoor. Erg geestig want de heer die erbij hoort zag er uit alsof hij direct uit de douche kwam met het scheerschuim nog op de wangen...We drinken een kop koffie bij een klein tentje. We lopen weer terug en kleden ons om voor het strand. Teun vind het nu echt heel leuk in de zee. Het is hier allemaal vrij ondiep dus hij kan redelijk ver het water in lopen. Met de zwemband om scharrelt hij lekker in het rond, en dobbert zo nu en dan zelf voorbij. Daarnaast heeft hij nu ontdekt dat rennen langs de waterkant en spetteren met mama ook erg leuk is.
Met zijn middagdut gaan wij zelf aan het zwembad zitten met de babyfoon. Ik ga ook nog voor een thaise masage, wel lekker maar een hele ervaring.
We gaan 's avonds eten hij de Longtail-bar (ook een tip) we eten hier heerlijk aan het strand en heerlijke gerechten. Als toetje nemen we met z'n drieen banaan gesmoord in kokosmelk. Ook nu genieten we 's avonds weer van een biertje in de bar, prima uitvinding zo'n babyfoon.

Aangezien er verder weing te doen is lopen we elke dag even naar de hoofdstraat voor koffie. We lopen ook langs een tempelcomplex en dan via het strand terug.
Al met al hebben we een heerlijke ontspannen dagen hier we doen weinig en lezen heerlijk een boek. Teun kan lekker in de zee en het zwembad spelen.

Op de laatste dag gaan we met de ferry terug naar Ko Samui en dan met een binnenlandse vlucht naar Bangkok. In Bangkok hebben we een hotel voor de avond omdat we om 2.00u 's nachts terug vliegen, dit is een goede oplossing ipv op het vliegveld blijven. Teun houden we zoveel mogelijk wakker tot we gaan vliegen. We hebben dan nu ook een relaxte terugvlucht aangezien Teun 8 uur slaapt!!

Foto's

3bb0e.jpg
3bb0e.jpg
Ilke