Khao Yai NP

'442471' door marjoleinoudejans '442471' door marjoleinoudejans

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Enorme spin!

marjoleinoudejans

De Golden Orb Web Spider is niet de grootste spinnensoort, maar maakt wel het grootste en sterkste web van alle spinnen. De naam van dit beestje is afgeleid van de gouden kleur van het web. De webben kunnen wel 6 meter hoog en 2 meter breed zijn en blijft soms zelfs enkele jaren hangen! Dit dier is giftig, maar het gif is niet dodelijk voor mensen. Gelukkig maar, want dit beestje komt in bijna alle tropische gebieden voor!

'534851' door Dianadm '534851' door Dianadm

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Zigzag-spin

Dianadm

Tijdens een trekking door het Khao Yai NP kom je niet alleen groot wild tegen zoals herten en olifanten, maar ook veel kleine dieren zoals deze spin, de Argiope bruennichi of wespspin. De spin heeft zijn naam te danken aan zijn gestreepte achterlijf, hij kan niet steken en is ongevaarlijk voor mensen. De wespspin hangt altijd ondersteboven in zijn web, dat te herkennen is aan de zigzag matjes die vanuit het centrum zijn aangebracht.De functie van de matjes is niet precies bekend. Zelf ben ik niet echt een spinnenfan, maar een kunstwerk zoals dit wielweb kan ik wel waarderen.

'490849' door Thaisawille '490849' door Thaisawille

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Happy face

Thaisawille

In Khao Yai np zitten nog wilde Aziatische Olifanten. De kans dat je ze ziet is 50/50, want dat heb je met wilde dieren. Ze zijn ondertussen bedreigde diersoorten geworden en ik wou ze graag zien in hun natuurlijke biotoop en wild. Niet om een ritje op te maken. Zo zijn ik en mijn vriend twee dagen naar Khao Yai gegaan. De eerste dag hadden we getrompetter gehoord in de jungle die heel dicht begroeid was dus we hadden geen pad om op te wandelen. We zijn ze gaan opsporen maar op een bepaald moment waren we omsingeld door een groep en het was te gevaarlijk om nog dichterbij te gaan. Je ziet ze namelijk niet staan ook al zijn ze maar 10m veraf. Heel erg akelig want we moesten lopen en klauteren over omgevallen bomen de spanning was te snijden! De tweede dag waren we met de jeep aan het rijden naar een ander deel van het park tot we plotseling bewegende bomen zagen aan de kant van de weg. Het kwam steeds dichter en toch konden we niets zien. Na tien minuutjes kwam hij plotseling tevoorschijn dit mooie mannetje. Heel erg imposant stonden we praktisch 15m van elkaar. Het lijkt op de foto dat hij er evenveel plezier in had om mij te zien dan ik hem! Super ervaring.

'491013' door Thaisawille '491013' door Thaisawille

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

A mother's love

Thaisawille

Ik hou ervan zoogdieren te fotograferen. Apen vind ik geweldig ze zijn net als ons. Deze LeeuwMakaken kan je aardig fotograferen in Khao Yai. Op veel plaatsen in Thailand worden veel van deze apen gevoederd door toeristen dus ze zijn erg slim als het op eten aankomt. Toch wou ik een plaatje maken van deze apen in natuurlijke habitat.

'548148' door Dianadm '548148' door Dianadm

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Stekelige rups

Dianadm

Tijdens een trekking door het Khao Yai NP kwam ik deze rups tegen. Het is de larve van de Byasa polyeuctes of Common Windmill, een veel voorkomende vlinder in Zuidoost Azië. De vlinder is zo'n 10 cm groot en heeft een zwart lichaam, een rode kop en kenmerkende rode stippen onderaan zijn zwarte vleugels. Na de metamorfose is het dier een beauty om te zien, maar als rups mag hij er ook zijn. Opvallend zijn de giftige, rode uitsteeksels om eventuele aanvallers af te schrikken.

'447190' door jeanique '447190' door jeanique

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

De waterval Namtok He

jeanique

De waterval Namtok Heo Suwat. Bekend van de film The Beach. Hier kwamen we uit na een wandeling van 5 uur op paden die door wilde olifanten waren gecreeërd dwars door de jungle.

'494188' door arntpiek '494188' door arntpiek

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Dwars door de jungle

arntpiek

Deze weg loopt dwars door de jungle van het Khao Yai National Park. Gezamenlijk met het duiken bij Koh Tao is dit één van de mooiste ervaringen van onze trip door Thailand. Overstekend wild zoals apen en olifanten is hier normaal.

'494611' door whelder '494611' door whelder

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Hobbelig

whelder

Een beetje hobbelig is de weg wel maar een fietstrip van enkele dagen door het Khao Yai nationaal park in Thailand is zeker de moeite waard. Rustige wegen en veel wildlife. De bordjes langs de weg vertellen het al. Elephant crossing, Tiger territory enzovoorts. Van de olifanten hebben we allen de nog dampende drollen gezien en tijgers bleven helemaal buiten beeld maar overvliegende neushoornvogels, spelende apen en mooie herten maakten veel goed. Een aanrader en als je eens een stukje moet lopen zijn de jungle-geluiden een fijn decor.

'533313' door Dianadm '533313' door Dianadm

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

De grote uittocht

Dianadm

Eén van de absolute hoogtepunten van het Khao Yai NP is een bezoek aan de vleermuisgrotten. Hier leven duizenden vleermuizen tussen prachtige rotsformaties. Als het schemerig wordt, vliegen de vleermuizen massaal uit. Ze gaan op zoek naar insecten, maar deze tocht is niet zonder gevaar, voor de roofvogels vormen de vleermuizen een waar feestmaal. De vleermuizen vormen één langgerekt lint en de enkeling die geïsoleerd wordt, wordt direct te grazen genomen. Een geweldig schouwspel en een must see als je in het NP bent. Even vergroten graag.

'522511' door MichielScheerhoorn '522511' door MichielScheerhoorn

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Hide and seek

MichielScheerhoorn

Tijdens het wachten op de miljoenen vleermuizen die uit een grot zouden vliegen bij het Khao Yai National Park spotte ik deze fotogenieke groene boompython. Een goedmakertje want de vleermuizen lieten zich helaas pas zien toen het te donker was om deze te fotograferen.

'490879' door arntpiek '490879' door arntpiek

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Lief klein spinnetje

arntpiek

Deze uit de kluit gegroeide spin kwamen wij tegen in het Khao Yai National Park. Onze gids was super enthousiast en had oog voor al het mooie, zo ook tijdens het autorijden voor deze spin in de berm.

'533677' door Dianadm '533677' door Dianadm

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Sambar-herten in Khao

Dianadm

Het Khao Yai Nationaal Park is het oudste park van Thailand en met ruim 2000 vierkante kilometer aan tropisch regenwoud is het één van de meest aantrekkelijke parken om te bezoeken. Het NP ligt op een 'steenworp’ afstand van Bangkok en staat bekend om zijn wildlife en watervallen. Tijdens een wandeling door het NP zien we twee Sambar-herten op de andere oever van de rivier. Sambar-herten (ook wel paardherten genoemd) gedijen hier goed. Er zijn veel open plekken, er is water in overvloed en van hun natuurlijke vijand, de tijger, zijn er in dit gebied nog maar 20 over.

'546983' door Jeanne '546983' door Jeanne

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

De eenzame visser

Jeanne

Wandelend door de rivier probeert deze visser zijn dagelijks kostje verse vis binnen te halen. Het natuurreservaat Khao Yai NP is gelegen ten oosten van Bangkok en het oudste natuurpark van Thailand.

'520887' door jeanique '520887' door jeanique

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Ga nooit onder een aa

jeanique

Ga nooit onder een aap staan als je niet onder gepiest wilt worden! Als dierenverzorgster was ik hier natuurlijk al mee bekend... apen vinden het geweldig om op je te plassen en grijpen elke kans die ze maar kunnen grijpen om dit voor elkaar te krijgen! Als je geïnteresseerd bent in het verhaal achter deze foto, lees dan mijn blog "Khao Yai NP, wat een park!"

'571831' door Jeanne '571831' door Jeanne

ThailandKhao Yai NP

ThailandKhao Yai NP

Veel flora en fauna

Jeanne

Khao Yai Nat. Park heeft een oppervlakte van 2168km2 en is op twee na grootste park van het land. Dit voornamelijk tropisch regenwoud is gelegen 180 km ten oosten van Bangkok. De hoogste bergtop is 1351 meter. In het park leven in totaal 70 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten. De flora is ook overweldigend met haar 3000 variaties. Aziatische olifanten, wilde zwijnen, herten, pythons, leeuwmakaken, en naar schatting nog 20 tijgers leven hier, om maar iets te noemen. Ook zijn watervallen een bezienswaardigheid, deze worden gevoed door vijf rivieren waaronder de Namtok Heo Suwat, deze werd gebruikt bij de filmopnames van de film The Beach. In het park zijn veel wandelpaden die door borden goed zijn aangegeven, een aanrader!! Dit prachtige park staat op de werelderfgoedlijst UNESCO