Khao Yai NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Yai NP image

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Khao Yai NP
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

We moeten helaas afscheid nemen bij Baifern homestay, wat hebben we het hier naar onze zin gehad. Bijna jammer dat we verder gaan. Vooral Teun heeft ontzettend genoten van alle aandacht, de katten en alle vrijheid die hij kreeg.
We nemen een tuk tuk naar het station en zijn er wat te vroeg, dit geeft mooi de tijd om bij de 7-eleven wat brood te halen voor de lunch in de trein. Op het perron worden we aangesproken door een conducteur die wil weten waar we heen gaan en welke coupé we moeten hebben. Hij helpt ons zodra de trein er is ook meteen met instappen en alle bagage meekrijgen inclusief buggy. De treinreis naar Pak Chong zal een ruime 2 uur duren. In Pak Chong worden we ook weer geholpen met uitstappen dat is toch wel heel prettig met onze zoon erbij. We kunnen meteen door naar de taxi die ons naar het resort zal brengen, we werden al opgewacht door onze gids. Zij zal ons de komende 2 dagen begeleiden. Het resort ligt tussen Pak Chong en onze eigenlijke bestemming Khao Yai. Na een rit over oa onverharde wegen komen we aan bij het resort, we krijgen te horen dat we een upgrade naar de villa's hebben gekregen. Helemaal prima we hebben nu een vrijstaande ruime kamer aan het zwembad wat tussen de 10 villa's in ligt. Hier maken we ook meteen gebruik van en nemen voor de excursie een frisse duik.

Om 16.00u gaan we op weg naar de vleermuisgrotten. Een ervan is toegankelijk en deze zullen we bezoeken. De grot ligt op een klein tempelcomplex en ook in de grot staat een grote boeddha om de vleermuizen te beschermen. In de grot maken we een korte wandeling, de hoeveelheid vleermuizen is indrukwekkend. Teun vind het echter maar niks in de schemerige grot en is ook blij dat we snel weer naar buiten gaan. Hier kan hij achter de kippen aan die op het complex lopen, er woont normaal gesproken één monnik alleen is deze nu opgenomen in het ziekenhuis.
Na wat te hebben rondgekeken moeten we ons haasten naar de auto omdat bij de andere grot de uittocht van de vleermuizen is begonnen. Deze soort vliegt in een lange zwerm allemaal tegelijk de grot uit. Dit resulteert in dat er 1 uur lang een geschat aantal van 2 miljoen vleermuizen uitvliegt. Deze trekken in een lange sliert de velden in en breken pas daar uit elkaar. Heel bijzonder en indrukwekkend om te zien en horen. Na de excursie gaan we aan tafel. Omdat ik geen zin had in Thais nam ik een hamburger met friet, deze keuze word direct afgestraft... De hamburger is zo klein dat hij vastgeplakt zit onder een plakje tomaat en ook de friet is niet te best, helaas. Morgen gewoon weer Thais!

De volgende ochtend gaan we na het ontbijt naar Khao Yai NP, we hebben voor vandaag een trekking van 3 uur, 2 watervallen en zoeken naar olifanten op het programma staan. Omdat we nu lopend het regenwoud in gaan moeten we speciale anti-bloedzuiger kousen aan... heel charmant! Bijna meteen na aankomst in het park zien we een Black Giant Squirrel, deze enorme zwarte eekhoorn ligt prachtig in zicht op een boomtak, zodra hij omhoog komt ziet het er uit als een kat met een hele lange staart. We stoppen daarna nog op een uitzicht punt en we zien gibbons in de boomtoppen. Bij het visitorcentre krijgen we gelegenheid om het kleine museum te bezoeken waar opgezette dieren staan die in het park voorkomen en extra informatie over het park.
Daarna volgt de trekking door het regenwoud, dit gaat over een naturetrail. Teun gaat in de rugdrager bij mij op de rug en we wandelen door het aangenaam koele woud, Boven ons horen we de gibbons roepen maar we zien ze niet meer. In het woud staan ontzettend veel planten met geneeskrachtige eigenschappen. Hier en daar is het wat kruip door sluip door onder wortelkluwen door, het kan allemaal precies en Teun is heerlijk in slaap gevallen. We pauzeren bij een enorme vijgenboom die 200 jaar oud zou zijn. Voor het laatste stuk van de wandeling verlaten we het koele woud om het open veld in te lopen. De hitte slaat hier meteen in onze gezichten. We lopen naar Salt lake, dit is een drink plaats voor de dieren in dit gebied, er staat een grote observatie toren waar de 20 minuten de gelegenheid krijgen om van de omgeving te genieten. We mogen nu bijkomen en gaan lunchen bij het visitorcentre. Daar zien we een varaan in het water en een hoop kleine apen. Teun vind het prachtig en roept steeds 'apie, apie'!
We gaan naar 2 watervallen, bij de eerste gaat Teun mee maar dit blijkt door alle trappen niet zo'n goed idee. Bij de tweede blijven Jos en Teun boven en ga ik alleen met de gids naar de waterval. We moeten nog wel een stukje lopen en dalen af via erg steile trappen... De waterval is fantastisch mooi ondanks dat hij nog wat smal is en het echte regenseizoen nog moet starten. De weg terug naar boven is behoorlijk pittig over de steile trappen. De gids vertelt me dat dit voor haar pas de tweede keer is dat zij naar de waterval afdaalt omdat ze de eerste keer zo'n spierpijn had gehad. Ze had de andere keren boven aan de trappen op de klanten gewacht. We stappen weer in de auto het is nu zo rond 17.00u en maken een lus door het park in de hoop olifanten te zien. Het begint ook bijna meteen enorm te regenen hiermee is de kans helemaal verkeken, jammer. Vlak voor we het park weer uitrijden spotten we in een boom 2 dubbelhoornige neushoorvogels. Deze zitten een heel eind weg maar we kunnen ze door de verrekijker toch redelijk goed zien.

We pakken bij terugkomst de tassen in, morgen gaan we naar Koh Samui, we kunnen de planning dan helemaal loslaten!

Foto's

01aad.jpg
01aad.jpg
Ilke
16039.jpg
16039.jpg
Ilke
d8b3e.jpg
d8b3e.jpg
Ilke