Khao Sok NP

'485646' door JMoerkens '485646' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Slapen op het Racha..

JMoerkens

Een boottochtje over het gigantische stuwmeer Racha Praba wat deel uitmaakt van nationaal park Khao Sok, is een belevenis van formaat. De steile rotswanden langs het meer, de junglegeluiden, de uitgestrektheid, allemaal heel bijzonder om te zien. Overnachten op het meer is een nóg grotere belevenis! Wanneer de avond invalt, realiseer je je pas hoe je middenin de natuur bent. Je hoort alleen dierengeluiden uit de jungle, wat klotsende geluiden van het water en verder niets... En als je dan wakker wordt, spring je gewoon in het meer in plaats van een douche nemen. Een unieke ervaring die ik niet had willen missen. Deze ervaring is bij meerdere aanbieders verkrijgbaar, ik boekte het bij www.thailandonline.nl, onderdeel van Riksja Travel (bouwsteen Woudreuzen en Meren).

'361638' door deHaspelBurght '361638' door deHaspelBurght

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Drijvende vlot hutjes

deHaspelBurght

In deze primitieve vlot hutjes blijf je overnachten als je wil verblijven in Khao Sok (natuurpark in Thailand) geen wc, geen minibar, geen kast, geen raam, alleen een matras en klamboe. Maar heel vroeg in de ochtend de geluiden van de jungle en de roep van de Gibbon apen, en het kabbelen van het meer onder je. Fantastisch

'439687' door JMoerkens '439687' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Droomplek

JMoerkens

'Since 1984' Toevallig reis ik exact vanaf dat jaar, ik was toen één jaar oud. Herinneringen heb ik er niet van, alleen foto's van mezelf als baby in de wastafel van een bungalow in Limburg. Nu 30 jaar later reis ik zoveel als ik kan de wereld over. En deze foto refereert aan één van mijn mooiste herinneringen tijdens mijn eerste reis! Na de nacht doorgebracht te hebben in een nachttrein, stap ik in een traditionele Thaise longtailboat. Met de wind in mijn haar en mijn vingers in het koele water, varen we in een aardig tempo over het Racha Praba meer, een gigantisch stuwmeer bij Khao Sok Nationaal Park. Na een prachtig tochtje langs de hoge rotswanden en jungle, kom ik aan bij mijn accommodatie: Wow!! Wat een droomplek! Midden in de natuur, de geschakelde huisjes drijven op het meer. De huisjes hebben alleen een matrasje, jezelf wassen doe je in het meer. Je hoort alleen vogels, apen en klotsend water om je heen. Hier besefte ik intens hoe mooi de wereld is! En dat reizen het aller-allerleukste is om te doen!!

'461943' door JMoerkens '461943' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Varaan in Khao Sok NP

JMoerkens

Tijdens een wandeling door Nationaal Park Khao Sok valt mijn oog op deze ietwat mollige varaan tussen de bamboetakken. Ze hebben naar mijn mening echt de looks van een oerdier! Die lange nagels, de schubben, mooi beest!

'376640' door silly '376640' door silly

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Wielwebspin

silly

Deze gouden zijde wielwebspin(genus Nephila) kwam ik tegen in Khao Sok National park. Hij was zo'n 25 cm (incl poten dus) en had een web van wel 1.50 m.De golden orb weaver spider of gouden zijdespin komt veel voor in Azië en is verdeeld onder 27 soorten.De naam van de gouden zijde wielwebspinnen verwijst naar de kleur van de spin zijde , niet de kleur van de spin zelf.Gele draden van hun web schitteren als goud in het zonlicht.De kleinere mannetjespin word meestal na de geslachtsdaad opgegeten. Zoals op deze foto waarschijnlijk het geval is.

'436937' door TicoTica '436937' door TicoTica

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Slapen op het water

TicoTica

Tijdens ons verblijf in Khao sok np hebben we overnacht op hutjes op het water. Het was bijna een lachwekkende ervaring, ik zakte bijna door de bodem en we hadden een kolone mieren over ons (lees mijn...) matrasje lopen. Toch hebben we het hier fantastisch gehad, wakker worden met de mist boven het water en de geluiden van de gibbons en de vogels was heerlijk...

'552614' door JMoerkens '552614' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Khao Sok Nationaal...

JMoerkens

Wanneer men Thailand bezoekt, kiest men grofweg voor het zuiden voor de party-eilanden en de bountystranden, of voor het noorden voor de natuur en de bergvolkeren. Richting het zuiden van het land ligt echter ook één van Thailand's mooiste landschappen: Khao Sok nationaal park. Om deze bijzondere locatie écht te beleven, is het een aanrader om een meerdaagse trip te maken, waarbij je overnacht op een drijvend hutje op het stuwmeer Cheow Lan, gecreëerd door de Rachaprabha-dam. Op die manier kun je ook 's avonds bij ondergaande zon, en in de vroege ochtend genieten van het prachtige stille landschap op en rondom het meer. De steile karst rotswanden torenen hoog boven je uit, terwijl je de vleugels van hornbills boven je hoort suizen. In deze omgeving vind je ook fantastische grotten en mangrove, dus genoeg te beleven!

'517801' door TicoTica '517801' door TicoTica

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Slapen op het water i

TicoTica

Het overnachten in een hele eenvoudige jungle lodge gelegen midden in de jungle is een bijzondere ervaring. Ontwaken doe je luisterend naar tropische vogels en het geschreeuw van apen. Het park met een oppervlakte van 739 km² is uniek door de aanwezigheid van een oerbos. Dit overblijfsel van het regenwoud is zelfs ouder en diverser dan het Amazoneregenwoud. Het park herbergt veel wilde dieren, waaronder de Aziatische olifant, sambar herten, tapirs, dwergherten, cobra’s, pythons, reptielen, apen, vleermuizen en meer dan 300 verschillende soorten vogels. Een lokale gids kan je werkelijk alles vertellen over de omgeving en neemt je mee op een boottocht over het Chieow Laan meer. In dit 60 kilometer lange meer liggen meer dan honderd eilandjes en het wordt omringt door kalksteenformaties. De kliffen zijn overwoekerd door tropische vegetatie. In de omgeving van het meer vind je grotten met indrukwekkende kalksteenvormen. De grotten worden bewoond door hele families vleermuizen. Als het weer het toestaat neemt de gids je mee de grot in. Ook kan je mooie trekkings maken die je loopt door de jungle en rivieren. Wij hebben dit geboekt via Khao sok nature resort en was een hele ervaring!

'517655' door JMoerkens '517655' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Overnachting in Khao.

JMoerkens

Het immense stuwmeer Racha Praba, behorende tot nationaal park Khao Sok, is een waanzinnige plek om te overnachten. Ik verbleef in op het meer drijvende huisjes (zie foto) waar ik alleen een matje op de grond had om op te slapen. Sanitaire voorzieningen waren in aanbouw, maar eerlijk gezegd is er geen beter bad in de vroege ochtend dan het meer zelf. Recht uit je hut zo het water in, heel verfrissend! Op het meer zijn uiteraard veel boottochten te ondernemen. Langs prachtige kalkstenen rotsformaties en oerwoud. Op het stille water hoor je goed de geluiden van vogels en apen. Hier ben je dichtbij de natuur. De hutten waar ik verbleef hadden ook kano's beschikbaar waarmee je gratis de omgeving kon verkennen. Toen ik hier overnachtte was ik doodziek, waarschijnlijk door een voedselvergiftiging. En nóg vond ik het een fenomenale plek. Kun je nagaan hoe ik het ervaren had als ik me kerngezond had gevoeld. Er zijn verschillende plekken waar drijvende huisjes aangeboden worden. Die van de foto boekte ik bij Riksja Travel (bouwsteen 'Woudreuzen en meren').

'424372' door melbers '424372' door melbers

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Lekker vies worden

melbers

Bij Elefant Hills in Khao Sok worden de olifanten in de watten gelegd en moeten de toeristen werken (en er zelfs voor betalen :)). Na het eten klaarmaken en voeren van de olifanten, moet er flink geschrobt worden. De olifanten krijgen een bad, maar uiteraard eerste even lekker vies worden, zodat er harder gewerkt moet worden. De olifanten hebben er zichtbaar plezier in. En wij ook, todat we zagen hoe vies ze waren....

'516263' door ivonne '516263' door ivonne

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Khao Sok National Par

ivonne

Ik wil bij deze iedereen een hele fijne kerst wensen en alle goed voor het komende jaar! Deze foto is gemaakt in het Khao Sok National Park waar we afgelopen maart een aantal dagen waren tijdens onze wereldreis. Een prachtig park met een groot stuwmeer, oud bos en veel bijzondere dieren. We maakten prachtige wandelingen, zwommen in de rivier en in het stuwmeer. Niet veel toeristen bezoeken dit park en dat is wat mij betreft altijd een plus :) .Geweldig om een keer te bezoeken als je in het zuiden van Thailand bent.

'391162' door Thaisawille '391162' door Thaisawille

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Back to the roots.

Thaisawille

Dit zijn de hutten waar de mannen in wonen die de bamboovlotten besturen. Prachtige omgeving in het hartje van het park. Foto getrokken met een iphone 5.

'502575' door TicoTica '502575' door TicoTica

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Uitzicht Khao sok np

TicoTica

1 van mijn favoriete nationale parken in Thailand is Khao Sok. Je hebt er zulke mooie natuur en van dit soort uitzichten.. Daar zou ik zo weer naartoe terug willen...

'282035' door DvanBaaren '282035' door DvanBaaren

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Stuurman op...longtai

DvanBaaren

Tijdens ons verblijf in Khao Sok gingen we op een gegeven moment wildlife spotten op een longtailboot voorzien van... een brullende buitenboordmotor. Resultaat van de enorme herrie die we maakten, was dat we nog geen vogel hebben gezien. Toch was het een onvergetelijk boottochtje, omdat de lucht binnen no-time betrok toen we midden op het meer zaten. Een enorme regenbui met bijbehorend onweer kwam razendsnel onze kant op. Terwijl onze gids bij het zien van de eerste bliksemflits onderin de boot dook, bleef de stuurman heel koeltjes zitten en bracht ons uiteindelijk veilig naar de lodge.

'343640' door geervannesmeed '343640' door geervannesmeed

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Khao Sok National Par

geervannesmeed

Khao Sok National Park is het grootste maagdelijke regenwoud in Zuid Thailand, dankzij de hardnekkige weerstand van een groep communistische guerrilla strijders, die zich hier teruggetrokken hadden. Tussen 1975 en 1982 hielden radicale ex-studenten namelijk niet alleen het Thaise leger uit deze streek, maar ook de houtkappers, mijnbedrijven en jagers die een ernstige bedreiging vormden voor de ecologie van het gebied. Vrij kort nadat de rebellie ophield in 1982, kwam het Thaise kabinet gelukkig met veel strengere wetten om de ontbossing tegen te gaan. Khao Sok nationaal park is maar liefst 739 km2 groot en bevat behalve bos ook het Chiao Lan- stuwmeer met zijn vele zijtakken. Het meer van 165 km2 ontstond nadat de 94 m hoge Ratchaprapha dam in de Khlong Saeng-rivier werd gebouwd. Dit stuwmeer is bedoeld voor het opwekken van hydro-elektrische energie. Het landschap kan worden vergeleken met Guillin in China of Halong Bay in Vietnam. Met een longtailboot vaar je tussen gigantische bergen die hoog boven het tot soms meer dan 100 diepe water uitsteken. Omdat men hier het land onder water heeft gezet, zie je overal om je heen deze heel bijzonder gevormde kalkstenen eilandjes en tot wel 200 m. hoge kalkstenen kliffen.

'292131' door Sjoerd '292131' door Sjoerd

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Ratchaphrapha stuwmee

Sjoerd

Een plek in Thailand om niet over te slaan, het Khao Sok National Park. Verblijf enkele dagen in een hutje op het water en alleen de boottocht er naar toe is al adembenemend. Je waant je zo in een scène uit Jurassic Park (weliswaar zonder hele grote hagedissen).

'427880' door JMoerkens '427880' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Ratchaprabha Lake

JMoerkens

Één van de hoogtepunten van mijn onvergetelijke reis naar Thailand was een overnachting in een drijvend huisje op het gigantische Ratchaprabha stuwmeer, wat bij Khao Sok Nationaal Park hoort. Alleen een matje op de grond en overal om je heen is het muisstil. Tevens maakten we wat boottochtjes door het meer, met betoverende kustlijnen en tropische wouden. Om nooit te vergeten! (svp vergroten)

'379055' door geervannesmeed '379055' door geervannesmeed

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Kao Sok NP

geervannesmeed

Een van mijn favoriete landschappen is Kao Sok National Park in Thailand. Khao Sok National Park is het grootste maagdelijke regenwoud in Zuid Thailand. Dit dankzij de hardnekkige inspanningen van een groep communistische guerilla strijders. Tussen 1975 en 1982 hielden namelijk radicale ex-studenten niet alleen het Thaise leger uit de streek, maar ook houtkappers, mijnbedrijven en jagers die een ernstige bedreiging vormden voor de ecologie van het gebied. Vrij kort nadat de rebellie ophield in 1982, kwam het Thaise kabinet gelukkig met veel strengere wetten om de ontbossing tegen te gaan. Khao Sok nationaal park is maar liefst 739 km2 groot en je kunt er genieten van fenomenale groene vergezichten. Gelukkig dat deze prachtige streek behouden is kunnen worden. Ik zie dat ik daar nog amper foto's van geplaatst heb, om jullie de schoonheid van dat prachtige gebied te laten zien. Dat wordt hoog tijd. Dus bij deze..

'452612' door JMoerkens '452612' door JMoerkens

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Bamboe-Aap

JMoerkens

Khao Sok Nationaal is een groot en indrukwekkend nationaal park. Met name het enorme stuwmeer waarop ik overnachtte in een drijvend hutje is me bijgebleven, fan-tas-tisch!! We zijn echter ook een stukje het woud ingelopen met een gids. Er schijnen nogal wat dieren te zitten, maar helaas kwamen wij niet verder dan een verdwaalde hagedis, een spinnetje en wat apen. Had je graag meer verteld over deze (volgens mij behoorlijk gangbare) aap, maar ik weet niet welke soort het is. Omdat hij zo mooi tussen de bamboestengels zit, bombardeer ik hem voor vanavond maar tot Bamboe-Aap... :-)

'417072' door geervannesmeed '417072' door geervannesmeed

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Nat

geervannesmeed

Tijdens een boottocht met een longtailboot over het Chiao-Lan stuwmeer in Khao Sok National Park lunchten we er voortreffelijk in een "restaurant" op een eenvoudig vlothuis. Vlakbij lagen zeer eenvoudige drijvende vakantiehutjes. Vanaf het water heb je een fenomenaal uitzicht op de prachtige omgeving. Je moet er wel op bedacht zijn dat het hier minimaal één keer regent op een dag. Toen wij er waren hebben we op 1 dag drie keer een flinke plensbui gehad. Weliswaar kort, maar je wordt er door- en doornat van. Maar goed dat het daar zo warm is, zodat een bui geen straf is..

'252049' door carla '252049' door carla

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Izzy the lizard

carla

Weet niet meer welk merk het was ; misschien iemand van jullie rr !! Laat het me dan effe weten, weet wel dat ie mooi tussen de hoge bomen lekker zat te genieten van de zon. Voor m'n camera nam ie net deze mooie pose aan. Khao Sok National Park is een mooi afwisselend park met prachtige flora & fauna, ook vele mooie vlinders en vogeltjes en olifanten en als je heel veel geluk hebt " de tijger ". Helaas voor ons de tijger niet gespot maar wel veel moois gezien. Ook prachtige hoge waterval en mooie rivier. Dit is zeker een park dat je gezien moet hebben in Thailand !

'417903' door geervannesmeed '417903' door geervannesmeed

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Eenvoudig onderkomen

geervannesmeed

De parkwachter van het Kao Sok NP heeft op het stuwmeer wel een heel eenvoudig onderkomen. Maar als je er toch alleen bent om te slapen en er verder niemand is, is dat blijkbaar voldoende. De omgeving is in elk geval fenomenaal, maar waarschijnlijk valt hem dat ook al niet meer op..

'433956' door martinhectors '433956' door martinhectors

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Ijsvogel

martinhectors

Een kanotocht maken op de Sok-rivier in het Khao Sok National Park is gewoon zalig. Genieten van de rust en de mooie natuur, maar met de camera in de aanslag natuurlijk. Onderweg zagen we dit ijsvogeltje zitten. Echt een fotomodel, het was niet angstig en bleef mooi stil zitten.

'405571' door TicoTica '405571' door TicoTica

ThailandKhao Sok NP

ThailandKhao Sok NP

Mistiek khao Sok

TicoTica

Khao Sok np is een absolute aanrader om eens een bezoek te brengen. Het is er echt prachtig. Deze foto is in het park genomen op een wat mistige ochtend afgelopen juli.