Khao Sok NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Sok NP image

Khao Sok NP

Khao Sok NP
Thailand
DvanBaaren

De jungle van Khao Sok (2)

Na een nacht lekker slapen (de 1e sinds Chiang Mai) begonnen we vrijdag weer aan een hike door het regenwoud. Samen met een ander Nederlands stel en het Belgische gezin, waar we een groot deel van de vakantie mee optrekken. Ondanks de enorme hitte (we hebben bewijs op foto's), was het toch erg gaaf! Al vrij snel zagen we een tarantula, ter grootte van een hand! Wat een beest zeg... Verder verschillende vogels en wat andere dieren (vooral reptielen en insecten) gezien en wat wilde apen, die ons net zo nieuwsgierig bekeken als wij hen. Nog even lekker gezwommen in een bergriviertje en toen weer terug naar de hut. Op de terugweg klonk er opeens een ijzingwekkende gil! Wat bleek nu, Nadine had jeuk aan d'r been, dus ging ze krabben. En al vrij snel kwam ze er achter wat die jeuk veroorzaakte: een bloedzuiger!!! Gelukkig was dit vieze beest zo van d'r been af en heeft ze er, behalve een rode plek en wat jeuk, geen last van! We vonden dat we, na 4,5u lopen en zweten als een otter, wel een koud biertje hadden verdiend, dus eerst die gedronken en daarna weer zwemmen in de rivier. Bij de rivier aangekomen, doken we er vrijwel direct in: ff het zweet van je afspoelen. Na een poosje gedobberd te hebben, slaakte Mark plots een kreet! Ook hij was te pakken genomen, deze keer was de boosdoener een bijtende vis. Ook hier is overigens geen blijvend letsel aan overgebleven...

De volgende ochtend stond ook weer in het teken van reizen, deze keer naar Ko Samui. Na een reis van zo'n 5 uur kwamen we dan eindelijk aan op het eiland in de Golf van Thailand! Helaas doen de foto's het dus niet, maar we zullen proberen te beschrijven hoe dit eruit ziet:

- strakblauwe lucht;
- felle zon;
- palmbomen overal waar je kijkt;
- knalblauwe zee (watertemp +/- 30 graden);
- witte stranden.

Jaja, het leven is zwaar! We houden nu maar gauw op met schrijven, want in de verte horen we wat roepen... Oh, het is het strand, of we alsjeblieft die kant op willen komen!!!

groetjes van ons!!!