Khao Sok NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Sok NP image

2-daagse excursie in Khoa Sok NP

Khao Sok NP
Thailand
Renate

2-daagse excursie in Khoa Sok NP

In de zomer van 2015 zijn we tijdens een reis naar Thailand, 3 dagen en 2 nachten op excursie geweest in Khao Sok NP.

We zijn opgehaald in ons hotel in Aonang, dit is wel prijziger dan met openbaar vervoer, maar kost veel minder tijd, in plaats van een hele dag (aangezien de bus pas halverwege de dag vertrekt) en je dus ook nog een nacht nabij het meer moet overnachten, waren we binnen 4 uur op het kantoor van Khoa Sok Lake.

Onze gids was ons hier al aan het opwachten, gezamelijk gingen we naar de markt om fruit in te slaan voor de komende dagen, eigenlijk dacht ik het is wel een beetje aan de summiere kant voor ons 3 (ik, mijn man en onze zoon van 11). Na nog een kleine rit en het inschrijven in het register, was het tijd om in de boot te stappen.
Jammer genoeg was het niet al te best weer, wat wil je ook in het regenseizoen, en konden we op de heenweg niet stoppen. Toen we uiteindelijk in rustiger water kwamen en de gids met de motor uit wat uitleg over het meer gaf en zijn ontstaan, kregen we de motor niet meer aan de praat. Je hebt hier dus geen bereik met je telefoon en werd het wachten voor hulp, welke ons naar de overnachtingsplek brachten.

Je slaapt hier in kleine hutjes, zonder stroom, met alleen een matras en jezelf wassen doe je in het meer. Ik vond het geweldig, maar ben je op je luxe gesteld is het afzien.
's avonds, 's morgens en ' middags is er meer dan genoeg eten en kan je na afloop genieten van een biertje of fris, want ja helemaal afzien dat woord kennen ze in Thailand volgens mij niet.

Aangezien onze boot stuk was zijn we met de kano's rond een eiland gegaan op zoek naar wild, helaas hebben we weinig wild gezien, wel mooie uitzichten over het meer en zijn onze zoon en mijn man nog een stuk wezen lopen bij een waterval.

Verwacht geen luxe, reken op een boel regen (dan kan het alleen meevallen), je bent hier ook niet meer echt alleen en je moet een beetje zoeken waar je dit kan boeken als je geen eigen vervoer hebt, maar ik zou zeggen ga.

Foto's

4ab1b.jpg
4ab1b.jpg
Renate