Khao Lak

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Khao Lak image

Khao Lak

Khao Lak
Thailand
Suzydamman

Duiken in Ko Tao

Om 11 uur zou een taxi ons aan het hotel oppikken en ons naar de pier van Thong Sala brengen. Tegen alle Thaise normen in was de taxi bijna een uur te laat! Natuurlijk werden we al wat ongerust want we moesten de boot van half een halen. Er werd ons verteld dat het heel druk was op het eiland en dat de taxi daarom te laat was. Maar we moesten ons geen zorgen maken, de boot zou sowieso ook te vertraging hebben. En inderdaad, eenmaal op de pier leek het wel de uittocht van Egypte. Honderden rugzaktoeristen stonden klaar om een van de verschillende boten naar Koh Tao of Koh Samui te nemen.
Na anderhalf uur op de boot kwam Koh Tao in zicht. Tientallen taxichauffeurs en vertegenwoordigers (alias ronselaars) van duikcentra wachtten ons op. We besloten wijselijk om op het gemakske eerst het internet te raadplegen en naar accomodatie te zoeken. Een uurtje later bracht een pick-up taxi ons naar het Coral Dive Resort (alles noemen ze hier trouwens een resort) waar we eerst een paar dagen wouden logeren en het eiland verkennen om daarna eventueel een duikcurcus te volgen... maar alles was volzet! De taxichauffeur zei dat het niet gemakkelijk zou zijn om nog een slaapplaats te vinden. Het eiland werd vandaag overspoeld met toeristen. We lieten ons uiteindelijk naar het Crystal Dive Resort brengen waar we voor we het goed en wel beseften ons ingeschreven hadden voor een Open Water Dive Course! Alles ging ongelooflijk snel.
Een uurtje later waren we al de eerste twee hoofdstukken van de theoriecurcus aan het instuderen. Normaal gaat dit gepaard met een paar uur les en een video, maar omdat we de curcus in het Nederlands wouden volgen, moesten we een dag inhalen om te kunnen aansluiten bij twee Nederlandse meisjes. Om middernacht hadden we er genoeg van en sloten we onze boeken.
Even een kort berichtje om jullie te laten weten dat alles goed gaat met ons en dat we de laatste dagen nog geen minuut tijd gehad hebben om een verslagje te maken. Dit doordat we vrijdag in een vliegende vaart gestart zijn met een 'Open Water Dive Course'. Dit is een heel intensieve, vermoeiende curcus die je niet veel tijd overlaat om met andere dingen bezig te zijn dan te rusten. Als alles goed meevalt, eindigt hij morgenmiddag. Vanaf dan mag je weer meer nieuws verwachten...