Kanchanaburi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kanchanaburi image

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Kanchanaburi
Thailand
Ilke

Thailand met onze zoon van 1,5 jaar

Vanuit Bangkok gaan we met de trein naar Hin Tok dit ligt een uur rijden van Kanchanaburi

We worden om 6.00 uur opgehaald in het hotel door onze gids Sam, Jos smeert nog even snel wat brood voor we vertrekken. Onderweg naar het station halen we nog een ander gezin op. Om 7.00 zal de trein vertrekken, op het station hebben we nog even tijd om de kraampje die langs het spoor staan te bekijken. Zodra de trein komt stappen we in voor onze eerste bestemming Maha Chai, hier zullen we een tweetal markten bezoeken waaronder de grootste vismarkt in de omgeving van Bangkok en daarmee ook de grootste leverancier van vis voor de stad. De reis duurt een uurtje in een lokale trein. Zodra we uitstappen staan we meteen midden op een bruisende markt. We beginnen op de groente en fruit markt die tegen de vismarkt aan ligt. Er wordt werkelijk van alles verkocht aan etenswaren en vis waaronder ook kikkers... Grote schalen met een verschillende soorten boemboe's erop in verschillende kwaliteiten en prijsklassen. Op de vismarkt heerst ook al een drukte van belang en er word stevig onderhandeld door tussenpersonen van restaurants in Bangkok. De geur van markt is overweldigend. Tel daarbij warmte en de drukte nog bij op .... Er zijn vissen en garnalen is alle soorten en maten. Ze houden de vis vers door er continu nieuw ijs op te gooien. Op deze manier blijft het een paar dagen houdbaar.

Na de wandeling over de markt gaan we met de minibus naar het station van Thakilen. Hier komt de trein langs die over de beroemde dodenspoorlijn tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Myanmar (Birma) ook wel de Birmaspoorweg of Birma-Siamspoorweg. De weg naar het station gaat over een prachtige weg door de binnenlanden.
Aangekomen in Thakilen hebben we nog even de tijd voor de trein komt. We zien de trein aankomen en daarmee komen ook de spoorbeambten met de vlaggen om te seinen. We stappen in en met ons nog een hoop andere toeristen, tijdens de reis lopen er verschillende verkopers met uiteenlopende waar van zoetigheid tot souvenirs door de trein. We passeren 2 houten spoorbruggen waarvan er een nog origineel is, de andere is in de loop van de jaren gerestaureerd. Het uitzicht op de River Kwai is fantastisch! We rijden door prachtig bergachtig gebied en velden vol met tapioka. Aangekomen in Nam Tok lunchen we in een leuk klein restaurant waarbij we weer alle gerechten kunnen proeven en een heerlijke soep geserveerd krijgen. Na de lunch stappen we weer in de minibus om naar het Safaritenten resort te gaan waar we 2 nachten zullen blijven. We hebben hier een van alle luxe voorziene safaritent, op een hele mooie plek langs een aftakking van de river Kwai. Tegen de rivier aan ligt een natuur zwembad. Hier hebben we eerst gebruik van gemaakt. 's Avonds voor de maaltijd worden er langs het veld fakkels ontstoken en schuiven we aan voor een lekkere maaltijd.
De volgende dag vertrekken we om 8.00 uur naar de Erawan watervallen, we halen onderweg nog een zestal andere toeristen op, een Duits gezin met een zoon van 6 jaar en een drietal Vlamingen, al met al een gezellig gezelschap. De Erawan watervallen bestaan uit 7 levels waarbij je op alle levels kan zwemmen. De laagste 2 zijn gemakkelijk te bereiken en op laag 4 is er een natuurlijke glijbaan. Deze moet Jos even proberen! De wandeling is goed te doen tot aan de 5e waterval, hierna is het pad erg rotsachtig en word het meer klimmen, dat zie ik met Teun in de rugdrager niet zo zitten. Hier hebben we ook meteen de eerste tropische regenbui en we zijn dan ook meteen helemaal doorweekt. Ik laat het zwemmen dan ook maar zitten. In het totaal hadden we drie uur de tijd bij de watervallen voor het wandelen en zwemmen. Ook nu hebben we een lokale lunch die ook weer prima smaakt. Na de lunch gaan we naar Kanchanaburi. Teun vermaakt zich prima met het opvoeren van een show voor de Vlaamse medereizigers(K3 kan hier nog een puntje aan zuigen). In Kanchanaburi bezoeken we het Death Railway museum, een bijzonder museum wat met weinig oppervlakte wel een heel goed en duidelijk beeld schetst van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de krijgsgevangen hebben moeten werken. Hier zijn ook een aantal museumstukken van Nederlandse kunstenaars en tekeningen van een Nederlandse krijgsgevangene. Na het museum hebben we nog even tijd om de tegenoverliggende begraafplaats te bezoeken, hier liggen de graven van een deel van de 2800 Nederlandse slachtoffers. Heel indrukwekkend om aan de andere kant van de wereld op een graf te lezen 'Koninkrijk der Nederlanden' met de oer-Hollandse achternamen. Na de begraafplaats gaan we ook nog naar de beroemde Bridge over the river Kwai. Hier zijn de granaat inslagen nog duidelijk zichtbaar. Hier was ook even tijd voor Teun en het Duitse knulletje om te rennen en dat deden ze dan ook graag. Erg leuk om te zien hoe simpel het contact gelegd is onder kinderen. Aan het einde van de middag zijn we weer terug bij onze tent en maken we ons op voor het eten en ontspannen na het eten en het inpakken van de tassen nog lekker voor de tent. Om 10.00 uur worden we opgehaald om naar Ayutthaya te gaan.

Foto's

81a4d.jpg
81a4d.jpg
Ilke
1a4c1.jpg
1a4c1.jpg
Ilke
c63e3.jpg
c63e3.jpg
Ilke
acef4.jpg
acef4.jpg
Ilke
412ca.jpg
412ca.jpg
Ilke
50575.jpg
50575.jpg
Ilke