Chiang Mai reisblogs

Koken op gevoel...

DW was er (tot 07 jul 2011) Gepost op 09 jun 126 reacties

Ik ging voor onze reis al regelmatig naar een toko en een ‘Azian Supermarket’ bij mij in de buurt en experimenteerde wat met de daar gehaalde producten. Gezien mijn interesse in de Aziatische keuken (en het feit dat mijn wederhelft vaak als ‘vrijwilliger’, al dan niet als proefkonijn, werd aangewezen om dergelijke creaties te testen), stond een kookcursus in Thailand unaniem op onze ‘to do list’. Gezien de vele verschillende kookscholen in Chiang Mai was het in eerste instantie een beetje moeilijk kiezen. Na de trekking belandden we in een Guesthouse tegenover een kookschool waar het er altijd erg gezellig uitzag. Vandaar dat onze keuze viel op de ‘Asia Scenic Thai Cooking School’.

Onze ‘teacher’ was een enthousiaste vrouw genaamd Mem, wiens Engels indrukwekkend goed was voor Thaise begrippen. Als voorbereiding op de cursus gingen we naar een lokale markt. We hadden deze markt al eerder ontdekt, maar doordat er ditmaal veel informatie gegeven werd over diverse producten was het toch erg interessant.
Na het bezoekje aan de markt werden er ook diverse kruiden getoond uit het kruidentuintje dat bij de kookschool hoorde. Weer een interessante toevoeging; zo leerde je de kruiden te herkennen; zowel qua aanzicht als qua geur.

Na alle informatie over de producten mochten we een keuze maken uit de gerechten die we gingen maken. Een van de gerechten die ik gekozen had, was de traditionele ‘pad thai’. Mem vertelde me dat het gerecht nergens in Thailand hetzelfde smaakt; ieder maakt het op zijn/haar eigen manier. Dat komt omdat er in Thailand niet alles exect wordt afgemeten, maar er wordt puur op eigen gevoel en naar eigen smaak gekookt.

Naast les over hoe je bepaalde ingredienten moet gebruiken, bestond een groot deel van de cursus uit kooktechnieken. Zo werden er diverse snijtechnieken voorgedaan (jaja, ik kan nu op de juiste manier een teen knoflook ‘slachten’) en ook werd duidelijk gedemonstreerd hoe je de ingrediënten op een goede manier kon wokken. Erg interessant én leuk!

Deze leerzame avond sloten we af met ons zelfgekookte maaltje. Ook kregen we een leuk kookboekje met de recepten van de gerechten, zodat we thuis ook aan de slag konden. En geloof me; de Azian Supermarket bij me in de buurt verkoopt sindsdien heel wat meer typisch Thaise ingrediënten!

DW Positie 32514 (0 p.) Lid sinds 09-05-2012 Foto's en tips: 44 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Onze 'teacher' Mem vertelde enthousiast over de verschillende producten die gebruikt kunnen worden in de Thaise keuken.
blogfoto nr. 2
Voorbereidingen treffen op onze snijplankjes.
blogfoto nr. 3
Zelfs soep maakt men in een wokpan.
blogfoto nr. 4
Het resultaat (deze bordjes waren de gerechten van mijn wederhelft, om exact te zijn. Die mag vaker koken!)
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Een brutaal visje en een bijzondere vliegshow
3 1
Gepost op 14 juli
Thailand Ayutthaya
Een moeizaam begin in Ayutthaya
0 1
Gepost op 09 juli
Thailand Ayutthaya
Lampang; Toeristen gezocht!
2 6
Gepost op 26 juni
Thailand Noord Thailand

Reacties bij deze blog

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoewel ik graag aziatisch eet, vind ik de thaise keuken vaak toch te heet. Leuke blog over een leuke experience. Zo ga je met een doel naar de martk ipv er alleen maar over heen te lopen.

marjolijn

Door: marjolijn • Geplaatst op

leuke blog, herkenbaar, naast foto's verzamel ik op reis ook culinaire ervaringen
ik heb in Vietnam ook een avondje kookles gehad, heel leerzaam, inderdaad ook vooral de kennis van de ingrediënten en de (snij)technieken

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Al meerdere keren in Thailand geweest maar nog nooit in zo'n kook studio , dat moet toch eens gebeuren. De gerechten zien er heerlijk uit .

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk geschreven en goed toegelicht.

DW

Door: DW • Geplaatst op

Bedankt voor de leuke reactie en de goede tip. Dus bij deze de gegevens van de kookschool:
website: http://www.asiascenic.com/
Adres: 31 Rachadumneon Soi 5, Chiang Mai 50200, Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.