Chiang Mai reisblogs

slapen bij de bergstammen deel 2

moontje-69 was er (tot 06 aug 2008) Gepost op 11 jan 120 reacties

We vielen laat in slaap en waren vroeg wakker...of hebben we nou helemaal niet geslapen? Ik voelde echt insecten over me heen kruipen en toen ik een graai deed had ik echt iets groots in mijn handen...Verstand op nul....soort van doodgeknepen en weggegooid in de verte..maar natuurlijk niet meer geslapen...dat snap je wel!
Peet zat om 4 uur alweer buiten.Ik rond kwart voor 6.Zonnetje op zien komen en de gids maakte een Amerikaans ontbijtje voor ons.
Ondertussen waren er een paar locals gekomen om ons hun zelfgemaakte spullen te verkopen.Eerst waren er 5 verkoopstertjes.En we wilden bij iedereen wat kopen.Toen zaten er plots 12 ofzo...haha.
1 vrouw zorgde voor meerdere kinderen in het dorp.De ouders van deze kinderen zijn of opgepakt of dood.
een meisje van 18 had al een kindje van 5.Met europees haar,vertelde de gids.Dat meisje is waarschijnlijk 5 jaar geleden even apart genomen door een toerist...bizar toch?Bij haar hebben we dus iets meer gekocht.
We hebben ruimschoots veel te veel betaald voor alle producten...maar dat deden we met liefde.Fijn idee dat je die mensen iets extra kan geven!

Na het ontbijt even het schooltje opgezocht om schriften en kleurtjes af te geven.Er is maar 1 leraar die aan alle kinderen tegelijk les geeft,Alle leeftijden bij elkaar in 1 klas.Ze leren alleen maar lezen en schrijven.Ook een beetje engels.En van de toeristen leren ze nederlandse liedjes
Helaas was de leraar die dag weer eens niet op komen dagen dus hebben we het aan soort opperhoofd gegeven ...
Ook kregen we deze ochtend te horen en zien waarom de mensen een vieze roodbruine mond en tanden hadden.Ze kauwen de hele dag op een soort noten in bladeren gewikkeld.Dit is heel sterk en geeft heel veel bruin slijm.Hierdoor hebben ze minder honger en dorst.Dat moest ik dus wel even proberen.Het was toch vegetarisch....Nou,ik heb het geweten....ik dacht dat mijn tanden nooit meer wit werden.Alles in mijn mond was bruin-oranje en het was best sterk! Het commentaar was natuurlijk niet van de lucht.Gelukkig doet een kauwgompje wonderen....

Na afscheid te hebben genomen van de locals gingen we de jungle weer in.Op de route stonden olifanten op ons te wachten.Aangezien we toch niet gedouched hadden konden deze dieren ons niets maken.We stonken even hard
De douche was namelijk nog een verhaal apart.Het was een bamboe hutje zonder dak.Net als de toilet.1 kraantje zorgde voor 3 druppels water.
Maar de locals hadden het harder nodig....

Na de olifantentocht nog een stukje op een bamboe-vlot (niet echt spectaculair maar eerder rustgevend en verschonend voor onze voeten).
Hierna bracht de gids ons weer terug naar het hotel...Wie het eerst bij de douche is!!!!!!!

moontje-69 Positie 35788 (0 p.) Lid sinds 20-01-2011 Foto's en tips: 30 Blogs: 9 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vulkaan de Merapi
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Kofferloos deel 2
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java
Voor de helft geland...deel 1
0 0
Gepost op 20 januari
Indonesië Java

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.