Chiang Mai reisblogs

Wat een avontuur

yo-han was er (tot 10 jun 2008) Gepost op 04 feb 110 reacties

Zoals we in ons laatste bericht al melden zijn we 8 juni naar het olifanten park geweest. Maar dit ging vooraf aan een mindere ervaring. De "apenheul" die ons aangeraden werd bleek een verschrikking voor de dierenliefhebber. Apen zaten er aan een ketting van een meter absurd gedrag te vertonen en apen die later een show zouden moeten opvoeren zaten in een veel te kleine kooi en werden getrijterd door verzorgers met water. Na 5 min. hadden we er genoeg van en hebben ons geld terug gevraagd. Het olifanten park was veel beter en Kim haar wens kwam uit. Knuffelen met olifanten en een half uur rijden op de rug van een van de dikhuiden.

Nadat we nog een dorp met "langnekken" hadden bezocht. Een economisch dorp met verschillende stammen uit Thailand waaronder die met teveel ringen rond hun nek om deze langer te maken zijn we gaan chillen in Chang Mai.

9 juni de prachtige tempel van Doi Suthep bezocht op de heuvel achter Chang Mai en rond 15:00 uur vertrokken naar het busstation. Na 5 uur reizen met de bus kwamen we aan in Sukhothai alwaar we hartelijk werden ontvangen in guesthouse Ban Thai.

Na een goede nachtrust hebben we dan vandaag de oude stad van Sukhothai bezocht, de eerste hoofdstad van Thailand, op de fiets wel te verstaan. Net als Paul en Marlies ervaarden wij de hitte als vervelend en zijn er na een paar uur maar weer vandoor gegaan. Echter was het fietsen nog niet afgelopen want op 14:00 sprongen we alweer op de fiets maar dit keer voor de "sunset tour". Onder begeleiding van een Thaise gids hebben we 3 uur rond gefietst door de achtertuin van Sukhothai. Prachtig!!! We weten nu onzettend veel over de stad, pepers, rijst en hebben letterlijk door de achtertuin van de Thaise mensen gefietst.

Met een behoorlijke portie zadelpijn zijn we nu wel toe aan een portie slaap om dan morgen te vertrekken naar Ayuthaya. De tweede hoofdstad van Thailand die Sukhothai opslokte. Goeie verhalen gehoord van de nederlanders alhier dus we zien er naar uit. U hoort later weer van ons. "Sa wat dee".

yo-han Positie 12237 (0 p.) Lid sinds 09-11-2008 Foto's en tips: 78 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Longneck
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Cambodja, here we come
0 0
Gepost op 04 februari
Thailand Ko Samui
Auw, verbrand
0 0
Gepost op 04 februari
Thailand Ko Samui
Lokale prijzen
0 0
Gepost op 04 februari
Thailand

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.