Chiang Mai reisblogs

Aankomst en eerste dagen in Chiang Mai.

ciske was er (tot 09 jan 2006) Gepost op 02 dec 104 reacties

Na een lange vlucht en een overstap in Bangkok komen we rond 11.00 uur in Chiang Mai aan. Tot onze verbazing staan er 2 mannen om ons af te halen één geregeld door Thailand- online en één van het hotel waar we verblijven. We nemen diegene die linea recta naar het hotel gaat. Even een uurtje plat en dan de stad verkennen. We zitten aan de rand van de avondmarkt dus dat zit goed vanavond.
Na een overheerlijke Thaise maaltijd slenteren we over de avondmarkt en belanden ergens in een achteraf barretje met natuurlijk de nodige ladyboy's achter de bar. Het wordt iets te gezellig en als ik voor de tweede keer naar het toilet moet zit de deur van de wc op slot. Tja er is geen water meer dus de wc is out of order. Maar geen nood een van de ladyboy's brengt mij wel even naar een andere wc. We lopen 5 á 10 minuten door steegjes en straatjes en komen dan bij een restaurantje waar ik mee naar achteren genomen word daar is een hokje met een wc , muurtje er omheen van 1 mtr. hoog vanwaar ik zo in de keuken kijk. Maar ik ben het kwijt ! ! !
Hans die nog steeds aan de bar zit kijkt me heel verwonderd aan als ik na een kwartier terug kom , met de vraag "waar heb jij in godsnaam gezeten "? Och die Thaien zijn zo aardig.
De tweede dag huren we een tuk tuk waarmee we de omgeving verkennen .We gaan naar een snake farm waar ze een demonstratie geven met cobra's, interessant wel een beetje eng. Dan naar de apen NIET DOEN. het is zo zielig die aapjes zitten allemaal in klein hokjes en hebben absoluut geen leven , hier zijn we dan ook weer in no time weg. Daarna belanden we ergens in de bush waar een restaurant / barretje ligt dat is blijven hangen in de sixties. Posters van de Stones en de Beatles sieren de wanden en bijbehorende muziek klinkt door de ruimte. Erg gezellige dag.
De derde dag gaan we met een taxi [ want een tuk-tuk kan de berg niet op ] naar de Doi Suthep tempel. Wat een pracht en praal en een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Op de terugweg gaan we naar een olifanten trainingskamp , we zijn een beetje te laat en belanden middenin de show maar evengoed leuk. Dan horen we dat er een baby olifantje van 3 weken is en dat wil ik wel zien. Na een heel eind lopen zien we hem staan met z'n moeder. Wát is hij ontzettend leuk.
Na 's avonds weer heerlijk te hebben geëten gaan we op tijd naar bed want morgen gaat ons "grote " avontuur beginnen. We gaan op weg naar het onbekende Laos.

ciske Positie 116 (11783 p.) Lid sinds 17-09-2008 Foto's en tips: 919 Blogs: 37 Fans: 3

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
"n beetje eng is het wel.
blogfoto nr. 2
Een aap op een fietsje met een touw om z'n nek. Dit zouden ze moeten verbieden.
blogfoto nr. 3
Wat is hij leuk ! ! !
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Van Het bruisende Bangkok naar een lonely beach.
8 5
Gepost op 03 maart
Thailand Khao Sam Roi Yot
Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.
7 4
Gepost op 23 februari
Thailand Chiang Mai
Het mooie Luang Prabang.
7 4
Gepost op 20 februari
Laos

Reacties bij deze blog

Fransvdg

Door: Fransvdg • Geplaatst op

Bedankt voor je duidelijke verslag. Met de ladyboys, de apenshow en die enge slangen heb ik niets. Verder vond ik het een interessant en bruikbaar verhaal.

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Leuk omtelezen.Ze gaan daar wel heel anders om met dieren dan wij,helaas.

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

ja die Thai hebben hele andere opvattingen over dieren. Ben benieuwd naar het vervolg

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Laat je Laos verhaal maar doorkomen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.