Chiang Mai reisblogs

Grenzen verleggen in Chiang Mai (2)

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties

Zaterdagmorgen stond dan de jungletrekking op het programma. Hiervoor reden we zo'n 2 uur richting het noorden. Onderweg zijn we nog bij een Olifantenkamp gestopt, waar we een olifantenshow hebben gekeken en die toch best wel grote beesten hebben gevoerd. Die olifantenshow was best gaaf. Deze dieren worden/werden hier namelijk gebruikt zoals wij vroeger ossen en paarden gebruikten (nou ja, "wij", westerlingen). Indrukwekkend om te zien wat die beesten allemaal kunnen en hoe sterk ze zijn. Was ook grappig om te zien dat de 2 kleine olifantjes gingen tekenen en dat het nog echt ergens op leek ook! Ze tekenen iig beter dan wij(we weten het, dat is geen prestatie op zich...)!
Na een heerlijke lunch, mochten we er dan toch echt aan geloven. In een brandende zon en bij een temperatuur van rond de 42-43 graden startten we onze 3u durende wandeltocht. We hadden 2 Thaise gidsen, waarvan er een van alles aan het uitleggen was en de ander alleen maar liep te etteren! Binnen 5 minuten had ie Mark al op de kast, door met een stuk riet in z'n nek te tikken... en je weet dat het daar stikt van de beesten, dus Mark slaat geschrokken in z'n nek, draait zich om en ziet daar dat kleine ventje staan: " hahahaha!" En zo ging het eigenlijk 3u lang met hem, stenen naast mensen uit onze groep gooien en schreeuwen "SNAKE!!!", zich verstoppen en ons dan laten schrikken enzovoorts enzovoorts... Helemaal Mark z'n humor dus!!!
De tocht was erg mooi, veel gezien, mooie uitzichten, maar wel erg zwaar. Helemaal toen we op een gegeven moment "only 5 minutes" heuvelopwaarts moesten lopen. Die heuvel was zo steil dat je er niet af zou kunnen skien en die 5 minutes werden al gauw zo'n 25 minutes! Maar uiteindelijk kwamen we (behoorlijk gesloopt) aan in het dorpje in the middle of nowhere, waar we konden genieten van een welverdiend biertje! We sliepen met een groep van 9 personen (2 andere Nederlandse stelletjes van onze leeftijd en een Belgisch gezinnetje) in een rieten hutje en konden het onderling erg goed vinden! Nadine is zelfs dikke vriendinnetjes met het Belgische meisje van 6, Florence! Jahaa, echt waar hoor!
Alles in dit dorpje was heel primitief, ze hebben 2u elektriciteit per dag (als ze geluk hebben) en wel wat stromend water, maar daar houdt alle luxe mee op! Dat betekend dat er gekookt wordt op vuur, licht met vuur en ze zorgen zelf voor hun eten, door het houden van varkens en kippen en 's nachts gaan jagen in de jungle. Erg gaaf om een keer mee te maken, maar wel een hele cultuurschok!
's Avonds gingen de kinderen uit het dorp voor ons dansen en zingen bij een kampvuur (met onweer op de achtergrond, en Nadine was nie eens bang!). Normaal gesproken is dit erg synchroon en heel erg ingestudeerd. Maar nu is het schoolvakantie, dus waren er kinderen uit diverse dorpen die het stukje gingen doen. Dat ging wel ten koste van de zuiverheid/kwaliteit, maar maakte het wel heel authentiek! Echt heel bijzonder was dit, erg gaaf! Voor ons het hoogtepunt van deze trekking! Is moeilijk te omschrijven, dus jullie zullen ons op onze blauwe ogen moeten geloven...

Na een korte nacht (paar biertjes, spelletje Yathzee met ons groepje en een local), maakten we ons de volgende ochtend klaar voor een ritje op de olifant! Ook dit was een hele bijzondere ervaring, best gaaf, maar verre van comfortabel! Na deze tocht stapten we over op het volgende vervoermiddel: een bamboevlot! Hiermee zakten we de rivier af, onder begeleiding van ervaren, serieuze gidsen/stuurlui. Nou, en serieus waren ze! We waren de 1e bocht nog nie door of ze begonnen elkaar al nat te spatten! Uiteraard konden wij niet lang achterblijven en ontstond er op een gegeven moment midden op de rivier een heus watergevecht! Erg lachen om te zien dat een van die gidsen op een gegeven moment van z'n vlotje af donderde en de toeristen er met dat vlot vandoor gingen!

Uiteindelijk zat dan toch deze jungletrekking er op en kwamen we in het hotel aan, waar we, jawel: het zwembad in doken! En daarna genoten van een heerlijke douche (en dat is lekker hoor, na 2 dagen niet douchen, wel zweten en door de modder banjeren!)

Zometeen ff een lekker pizzaatje eten en daarna op tijd naar bed, want we zijn best moe! Morgen een kookcursus hier in Chiang Mai, waarna we dinsdag naar Bangkok vliegen en vandaar meteen met de slaaptrein door gaan naar Surat Thani.

Liefs,

Nadine & Mark

DvanBaaren Positie 23182 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Altijd geweldig zo'n trekking en vooral zo'n overnachting.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.