Chiang Mai reisblogs

Grenzen verleggen in Chiang Mai (1)

DvanBaaren was er (tot 19 mei 2010) Gepost op 25 okt 101 reacties

Hallo allemaal,

Deze keer een berichtje vanuit het relaxte Chiang Mai. Ook een grote stad, maar wat een verschil met Bangkok zeg! Hier kan je gewoon langs de weg lopen zonder door onze vrienden op de tuktuk aangesproken te worden waar je heen wilt, kan je goeie prijzen afspreken voor je reisje (20 Baht, zo'n 50ct...) en hoest je niet je longen uit je lijf door alle uitlaatgassen! Echt een hele leuke stad dit!

We hopen dat jullie je allemaal goed vermaakt hebben met Koninginnedag, maar de meeste kennende zal dat ongetwijfeld goed zijn gegaan! Verder leuk dat jullie reageren op ons blog, erg leuk om te lezen!!! Maar goed, genoeg over jullie, nu weer over ons!

Woensdag zijn we vanuit Kanchanaburi met een minivan naar Bangkok gereden. Vanaf Bangkok zijn we met de slaaptrein naar Chiang Mai gegaan. Echt superbizar hoe die trein door de krottenwijken van Bangkok rijdt, op minder dan een meter afstand van de rails wonen gewoon mensen!!! Mensen die blijkbaar geen geld hebben om een fatsoenlijk huis te kopen, maar tot onze grote verbazing stond er wel vrijwel overal een auto... (bij 1 krot zelfs een dikke BMW en een Toyota (geen roze Corolla...)). Maar goed, de volgende ochtend kwamen we niet geheel fris & fruitig aan in Chiang Mai. Nadine had prima geslapen, die lag op het onderste bed, maar Mark had alleen wat liggen dommelen, die lag dus op het bovenste bed. Daar word je dus volledig door elkaar gehusseld en bovendien is het erg krap, z'n voeten lagen tegen de ene kant van de cabine, z'n hoofd tegen de andere kant! Comfortabel is anders dus...

In Chiang Mai aangekomen pakten we een Songtraew, een combinatie tussen een taxi en een bus. Die moet je gewoon aanhouden langs de weg, zeggen waar je heen wilt en een prijs afspreken. Deze bracht ons naar het hotel, waar we onze tassen op de kamers gooiden en lekker in het zwembad plonsden! Heerlijk was dat, ff lekker relaxen, zonnen en lezen!
Voor het eten wilden we nog even een massage nemen, want de Thaise massage is befaamd! En bovendien op elke hoek van de straat te verkrijgen! Dus wij liepen het hotel uit op zoek naar zo'n salon en de 1e kwamen we al snel tegen: die ligt namelijk recht tegenover onze slaapplaats. Wij stonden daar een beetje te kijken of we deze zouden nemen, draait een van de twee "vrouwtjes" die daar zitten zich om en vraagt: "Can I help you?" Op zich een hele normale vraag, maar deze "vrouw" bleek een flinke adamsappel en bovendien wel een erg lage, mannelijke stem te hebben! De boertjes uit Scherpenzeel schrokken zich natuurlijk kapot, zetten enorme ogen op en wisten niet hoe snel en hard we "nee" moesten schudden!!! Nadat we van de schrik waren bekomen, hebben we hier natuurlijk hard om gelachen en een andere massagesalon opgezocht, waar we heerlijk zijn gemasseerd! Hoewel, het was niet altijd even heerlijk, zo probeerden deze lieve vrouwtjes bijvoorbeeld onze grote teen op onze kruin te laten rusten. We kunnen jullie vertellen, dat gaat echt niet... 's Avonds in een heel leuk tentje aan de rivier gegeten en van live muziek genoten.

De volgende dag, vrijdags, hadden we weer een activiteit gepland. En niet zo maar een activiteit, nee, wij gingen extreem! Overigens, Nadine ging geheel vrijwillig mee, Mark heeft haar niet gedwongen, gedrogeerd of noem maar op... Wij gingen namelijk een canopytour doen, "The Flight of the Gibbon"! Dat betekend dat je op zo'n 100m boven de grond via een kabelbaan van boomtop naar boomtop roetst (volgens Nadine)/ zweeft (volgens Mark)! Mark vond 't dan ook supergaaf, hoewel het van hem wel wat sneller en harder had mogen gaan, maar Nadine had het vrij gauw gezien: die vond het helemaal niks! Toch liet ook zij zich niet kennen en heeft ze de gehele tour afgemaakt!
Aangezien het vrijdag Koninginnedag was, wilden wij dat hier ook wel gaan vieren. Echter bleek het nergens gevierd te worden, dus hebben we maar bij een Duits tentje gegeten, aangezien het Thaise eten (rijst bij het ontbijt, rijst bij de lunch en voor de afwisseling ook maar rijst bij het avondeten) onze neus wel uit komt... Waar we trouwens niet mee willen zeggen dat het niet lekker is hoor!
Op de terugweg gingen we een stukje lopen, over de uitgaansstraat hier in Chiang Mai, de Loi Kroh. Behalve veel barretjes en kroegjes betekent dat hier ook veel "gogo-meisjes" ("Me love u long time..." ). Daar hadden we gelukkig geen last van, wel iets meer van een olifant die ons (vooral Nadine) op de hielen zat...

... zie ook deel 2 ....

DvanBaaren Positie 23144 (0 p.) Lid sinds 24-10-2010 Foto's en tips: 20 Blogs: 11 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (2)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
(Tijd-)reis door Zuid-Sulawesi (1)
0 0
Gepost op 25 juli
Indonesië Tana Toraja
De eerste dagen
4 0
Gepost op 21 juli
Indonesië Celebes (Sulawesi)

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Leuk verhaal. Op naar het volgende.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.