Chiang Rai

'460035' door JaccoenLaurie '460035' door JaccoenLaurie

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Tempels en vissen

JaccoenLaurie

In de buurt van Chiang Rai staat de prachtige en bizarre witte tempel, Wat Rong Khun. Door een aardbeving is de tempel laatst helaas deels ingestort en duurt het even voordat hij weer volledig is gerepareerd. Deze foto is gelukkig twee weken voor de desbetreffende aardbeving genomen.

'460339' door Daisy11 '460339' door Daisy11

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Nieuwsgierig

Daisy11

Tijdens onze rondreis door Thailand brachten we ook een bezoek aan een schooltje in Chiang Rai, waar we meerdere lessen mochten bijwonen. Vanzelfsprekend was het voor de kleine kids even wennen om wat westerlingen met (vanzelfsprekend) een camera in de hand hun klaslokaal te zien betreden. Dit kleine kindje was maar al te nieuwsgierig om de les voor een klein momentje te onderbreken....

'514536' door Jeanne '514536' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

White Tempel

Jeanne

Iets buiten de stad Chiang Ria, staat een bijzondere tempel n.l. Wat Rong Khun ofwel de White Tempel. Het tempel gebouw is versierd met duizenden stukjes glas, waardoor de tempel al van veraf schittert in de felle zon. Het is een redelijk jonge tempel, een ontwerp van Arjen Chalermchai Kostipipat. Gestart met de bouw in 1997 en is nog steeds niet afgerond. De tempel heeft in 2014 schade opgelopen door een hevige aardbeving.

'459245' door Cobinho '459245' door Cobinho

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Swimming pool

Cobinho

Het liefst ga ik op rondreis, maar helaas heb ik het niet altijd voor het zeggen. Mijn Eefje gaat het liefst naar de zon. Haar voorkeur gaat dan uit voor een verblijf van maximaal een dag of 10 (het liefst meerdere keren per jaar). Natuurlijk mag dan meebeslissen over de bestemming. Één van de dingen waar ik dan op let is… hoe ziet het zwembad er uit. Sarah Morton is een bekende Britse schrijfster van detectiveverhalen. Moe van Londen en inspiratie zoekend voor haar nieuwe roman accepteert zij een aanbod van haar uitgever John Bosload om in zijn huis te verblijven in het Zuiden van Frankrijk. Het is het buitenseizoen, en Sarah ziet in dat het schone lokale landschap en het trage leven precies is wat ze nodig heeft tot op een late avond John's Franse, onbezonnen dochter Julie plotseling arriveert. Sarah's Engelse gereserveerde gedrag wordt uitgedaagd door Julies zeer vrije, seksueel uitdagende levensstijl. Hun interacties zorgen voor toenemende ongemakkelijke dynamieken en beginnen Sarahs creatieve schrijfproces te beïnvloeden, als Sarah zichzelf aangetrokken ziet tot een mysterie dat Julie met zich meedraagt. (bron: www. Moviemeter.nl) Bekijk de trailer: https:?//www.?youtube.?com/watch?v=?j7T7YZF3MjQ?

'516225' door carla '516225' door carla

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Longneck Girl 2

carla

Er zijn nog ongeveer 7.000 vrouwen met de massief koperen ringen versierd en ze worden ook wel eens spottend de ‘Giraffe Woman’ genoemd. Helemaal behangen kan het gewicht in koper tot ongeveer 30 pond oplopen en eronder dragen ze linnen doekjes om hun huid te beschermen tegen infecties door transpiratie en rechtstreeks contact met de huid.

'489801' door karinrosendahl '489801' door karinrosendahl

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Wat Rong Khun,...thai

karinrosendahl

Wat rong khun een mooie witte tempel in Chiang Rai. Jammer dat hij zo beschadigd is na een aardbeving in 2014. Hopelijk kunnen ze hem weer net zo mooi herstellen als voorheen.

'507871' door Jeanne '507871' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Multifunctioneel

Jeanne

Even buiten de drukke toeristen plaatsen zijn er genoeg mogelijkheden om te wandelen of per fiets het leven op het platteland te ervaren. Weg van de drukte en genieten van de rust en de stilte waar je ervaart hoe de mensen op zeer simpele wijze met hun dagelijkse dingen bezig zijn. Kinderen zien in alles wel iets om te spelen, de hangmat wordt als schommel gebruikt, zo simpel is het, multifunctioneel dus!

'494332' door Jeanne '494332' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Weg van de snelweg

Jeanne

Fietsen in Noord Thailand is een leuke manier om op een ontspannen manier het platteland te ontdekken. De plaatselijke markt is dan ook de moeite om een bezoekje te brengen. Er wordt af en aan verse groenten en fruit aangevoerd. De mensen zijn heel open en gastvrij, wij zijn nieuwsgierig naar hen en zij naar ons, we lachen naar elkaar en dat was het.

'523199' door jeanique '523199' door jeanique

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Akha skills leren

jeanique

Na een dag manden weven met twee vriendelijke Akha vrouwen, gingen we de volgende dag de jungle in met onze eigen prive gids. Hij liet ons zien hoe je in bamboe een omelet kunt bakken, thee kunt zetten en noodlesoep kunt maken. Aan het einde van onze wandeling kwamen we nog langs een mooie waterval. Al met al een zeer leerzame en interessante dag.

'516315' door carla '516315' door carla

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Intens Wit 2

carla

Vorige foto in zw/w opname, Nu deze in kleur. Vergeet alle tempels die je hiervoor hebt gezien, want Wat Rong Khun blaast je letterlijk omver. De intens witte kleur die fel afsteekt tegen de blauwe lucht. De gerimpelde weerspiegeling in het heldere water. De flikkerende mozaïekdeeltjes die je doen verblinden. De duizenden fraaie, maar ook bizarre versieringen op, rond en in de tempel. Binnenin de Wat Rong Khun tempel valt je mond nog verder open. Niet omdat het binnen nóg mooier is, maar omdat de muren en het plafond beschilderd zijn met Disney-figuren, ruimtewezens, Spiderman, personages van The Matrix, George Bush en de instortende torens van het World Trade Center. Dat verwacht je zachts gezegd niet. In de witte tempel mag er niet gefotografeerd worden helaas, dus je zult het moeten doen met deze beschrijvingen !

'527034' door ciske '527034' door ciske

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Eten van de straat.

ciske

Het eten van de straat hoort zeker bij het straatbeeld in Thailand en andere Aziatische landen . Ik durf niet alles te proberen maar als het uit de wok komt en dus heel goed verhit is kan het meestal geen kwaad. Ik heb er tenminste nog nooit last van gehad.

'528675' door Fransvdg '528675' door Fransvdg

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Wat Rong Khun

Fransvdg

Wat Rong Khun is een opvallende boeddhistische tempel in Chiang Rai. Hij is in 1997 door Chalermchai Kositpipat ontworpen. Wat Rong Khun is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. De tempel is nog lang niet af. De bouw van het complete complex zal pas rond het jaar 2070 volledig afgerond zijn. Er zullen dan negen gebouwen staan, waarbij ieder gebouw een eigen betekenis heeft. Bij een aardbeving op 5 mei 2014, met een kracht van 6,3 op de schaal van Richter, in het noorden van Thailand is Wat Rong Khun zwaar beschadigd geraakt. In eerste instantie zou het tempelcomplex blijvend gesloten blijven, maar door een grote hoeveelheid donaties kan de tempel volledig hersteld worden. (Met dank aan Wikipedia voor de feiten.)

'532936' door carla '532936' door carla

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Golden Earring

carla

De Akha wordt als de meest primitieve groep beschouwd; ze kunnen lezen noch schrijven. Ze leven in de bergen en verbouwen daar opium, maar ook rijst, maïs, gierst, groenten en fokken dieren: pluimvee, varkens en buffels. Favoriete gerecht: hondensoep. De Akha zijn pantheïsten, waarvoor voorouderverering en offerplechtigheden belangrijke gebeurtenissen zijn. En ze dragen mooie oorringen/buizen...

'516188' door carla '516188' door carla

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Intens Wit

carla

Vergeet alle tempels die je hiervoor hebt gezien, want Wat Rong Khun blaast je letterlijk omver. De intens witte kleur die fel afsteekt tegen de blauwe lucht. De gerimpelde weerspiegeling in het heldere water. De flikkerende mozaïekdeeltjes die je doen verblinden. De duizenden fraaie, maar ook bizarre versieringen op, rond en in de tempel. Binnenin de Wat Rong Khun tempel valt je mond nog verder open. Niet omdat het binnen nóg mooier is, maar omdat de muren en het plafond beschilderd zijn met Disney-figuren, ruimtewezens, Spiderman, personages van The Matrix, George Bush en de instortende torens van het World Trade Center. Dat verwacht je zachts gezegd niet. In de witte tempel mag er niet gefotografeerd worden helaas, dus je zult het moeten doen met deze beschrijvingen !

'518122' door jamielindhout '518122' door jamielindhout

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Wat Rong Khun - Witte

jamielindhout

Wat Rong Khun, ook wel de witte tempel van Chiang Rai genoemd. Het is een onconventionele tempel, wat blijkt uit de atypische symboliek (met name binnenin de tempel).

'528800' door Fransvdg '528800' door Fransvdg

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Kom over de brug

Fransvdg

Chalermchai Kositpipat ontwierp in 1997 de Wat Rong Khun tempel in Chiang Rai. Deze bijzondere brug hoort daar ook bij. Meerdere Reisreporters noemen deze bouwstijl suikergoed. En wat "smaak" betreft vind ik deze manier van bouwen zelf ook suikerzoet........maar ter plekke is het wel een toeristentrekker.

'528684' door Fransvdg '528684' door Fransvdg

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Nog een keer Wat Rong

Fransvdg

Ik ben blij verrast met meerdere enthousiaste reacties van mensen die nog niet eerder foto's van de Wat Rong Khun hebben gezien op de Columbussite. Daarom laat ik nu ook een opname zien van de voorgevel. Dan komen de details wat beter tot hun recht. Binnen is het trouwens ook de moeite waard om rond te kijken.

'540661' door jeanique '540661' door jeanique

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Koken in het wild

jeanique

Al voor ons vertrek naar Thailand hebben we druk gezocht naar initiatieven die ons op een verantwoordelijke manier in contact kunnen brengen met de bergstammen zodat we van hen kunnen leren. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij het Akha Hill House, een guesthouse van de lokale Akha-stam. Ze organiseren een aantal educatieve jungletreks en 10% van alle opbrengsten gaat naar een lokaal schoolproject om Akha-kinderen onderwijs te kunnen bieden. Een initiatief voor en door een hilltribe-gemeenschap, klinkt niet slecht toch? De komende nachten verblijven we daar in één van de bungalows aan de rand van het dorp, hoog in de bergen zo'n 23 kilometer buiten Chiang Rai. We hebben heerlijke noodles, omelet en thee gemaakt op een zeer bijzondere manier. Zoals op de foto is te zien hebben we het klaargemaakt in bamboe! .

'557053' door gregory '557053' door gregory

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Longnecks

gregory

Was altijd een wens geweest om een Longneck vast te leggen op foto, deze is genomen in de buurt van Chiang RAI in Thailand en de meeste waren vaak gewillig om te poseren. Hoe meer ringen om de nek hoe ouder de persoon is, de nek wordt zoals je misschien zou verwachten niet uitgerekt maar de schouders worde naar beneden gedrukt.

'549520' door Jeanne '549520' door Jeanne

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Ongerept plekje

Jeanne

Het mooiste is al wandelend de omgeving verkennen. Het noorden van Thailand heeft zeker nog ongerepte plekjes waar je alleen komt tijdens het wandelen. Op het moment dat wij hier waren was niemand aanwezig behalve een paar kippen en een hond. Even vergroten aub.

'569519' door aticketto '569519' door aticketto

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Opium

aticketto

Naar aanleiding van een foto van RR LRison ben ik even in mijn archief gedoken. Ik las dat in het gebied rondom Chiang Rai nu grote theetuinen zijn aangelegd maar toen ik er was stonden de velden nog vol met papaver. Deze man was ernstig verslaafd want uit de plant werd opium gewonnen. scan

'517986' door lubbja01 '517986' door lubbja01

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Ondersteuning

lubbja01

Zoveel kleur, zoveel (blad)goud zie je zelden bij elkaar. Bij de Wat Phra Kaeo kijk je je ogen uit. Een keer bezoeken is eigenlijk niet genoeg.

'534109' door carla '534109' door carla

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Gulle Lach

carla

Spelende kinderen is altijd een genot om te zien. Zo ook hier in het park van Chiang Rai waar dit leuke snoetje mijn aandacht trok door het grappige mutsje dat ze droeg. Het was overigens de muts van moeders die tot de karen minderheden behoort.

'567788' door LRison '567788' door LRison

ThailandChiang Rai

ThailandChiang Rai

Enorm beeld van de...

LRison

Op een berg naast de Wat Huay Plakang 9 Tier Temple staat een enorm beeld van de Godin GuanYin de Godin van troost en genade, onder het beeld is een enorme ruimte waar monniken mediteren, het beeld is 27 verdiepingen hoog je kunt met een lift naar 25 en 2 verd met de trap op deze 2 verdiepingen zijn figuren in wit geboetseerd, boven heb je een enorm uitzicht over de omgeving, ernaast staat de Wat die ook helemaal wit is en daarnaast op een heuvel staat een bijzondere Pagoda van 9 verdiepingen waar op iedere verdieping Boeddhabeelden en Chinese Heiligen staan. Dit complex niet ver van Chiang Rai stad is zeker een bezoek waard.