Chiang Mai

'435840' door JMoerkens '435840' door JMoerkens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Goud Waard

JMoerkens

In 2010 belandde ik per toeval op een imposante ceremonie die drie dagen zou duren, ten gelegenheid van de crematie van één van Noord-Thailands hoogste monniken. Een lange periode van rouw werd afgesloten en het leven van de monnik werd in dankbaarheid gevierd. Zijn lichaam werd in een prachtige parade rondom een tempel gedragen. De parade bestond uit honderden monniken en dragers van symbolische voorwerpen. Een prachtig beeld! Een enorm 'schip' was gebouwd als laatste plaats voor de monnik. Deze werd op de derde dag in zijn geheel in brand gestoken, waarbij enorme hoeveelheden vuurwerk werden afgestoken. Het geheel werd massaal bijgewoond door de Thaise bevolking en zelfs nationale televisie. Deze ervaring is mij goud waard. Deze foto behoort tot mijn favorieten van deze ceremonie. Hij symboliseert voor mij de bijzondere respectvolle en mysterieuze sfeer die om de ceremonie heen hing. Ook de foto is voor mij goud waard. Of het ook mijn favoriete reisfoto is, kun je lezen in mijn Top 10 Reisfavorieten. ;-)

'253636' door gorke '253636' door gorke

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Vegen?

gorke

Elke dag kwamen wij het bezemvrouwtje tegen en ze vroeg altijd of we er eentje wilde kopen. Wat ik natuurlijk heb gedaan al is het maar om er mee weg te vliegen haha.

'484464' door JMoerkens '484464' door JMoerkens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Geconcentreerd op de.

JMoerkens

Wanneer je in Chiang Mai bent, kun je niet om de avond- en nachtmarkt heen. 's Avonds vormt zich er een lint van verlichte kraampjes, straatartiesten en allerhande vermaak. Het begint bij de oude stadspoort en strekt zich uit over ruim een kilometer langs de Ratchadamnoen Road. De échte tip is om je bezoek aan Chiang Mai zo te plannen dat je er op de zondagavond bent. De Sunday Night Market is namelijk nog veel indrukwekkender, gezelliger en uitgebreider! Ik heb mijn ogen uitgekeken, er was zoveel te zien en te beleven! Op de foto een stokoude Thaise dame die zwaantjes maakte om er vervolgens mobielen van te knutselen. En dat alles in opperste concentratie! Heel aandoenlijk om te zien.

'498313' door lonaatje '498313' door lonaatje

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Zwarte tanden

lonaatje

Deze lieve dame kwam ik tegen in een Longneck dorp, zo eentje speciaal opgezet voor toeristen... Ik had al meerdere spulletjes gekocht bij andere dames en was eigenlijk wel klaar met kopen. Toen kwam ik deze dame tegen, ze was zo lief en aardig en vroeg of ik alsjeblieft iets van haar wilde kopen. Nou vooruit, dan maar nog een olifantenarmbandje, voor ons is het weinig geld maar het betekent veel voor deze mensen. Ik vroeg of ik in ruil een foto van haar mocht maken en ze lachte haar tanden bloot!

'400742' door mevdw '400742' door mevdw

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Meisje in traditionel

mevdw

Dit mooie Thaise meisje zat in echte traditionele kleding op de lange trap van een tempel in Chiang Mai in Thailand. Ik kon niet voorbij lopen zonder te vragen of ik een foto van haar mocht maken. Gelukkig vond ze dit goed.

'486227' door mirjamcollens '486227' door mirjamcollens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Olifanten in vrijheid

mirjamcollens

Het allermooiste wat je hier ziet, zijn olifanten die genieten. Het was een waar schouwspel om te zien hoe het baby-olifantje het won van de groten, om als eerste wat weg te kapen en hierna vrolijk weg te huppelen. In vrijheid. Dit tweede bezoek aan het Elephant Nature Park was een geweldig weerzien, na vorig jaar hier ook te hebben overnacht. Een excursie kan je het wel noemen; het park is gigantisch groot en de dag is gevuld met informatie over de olifanten, hun gedrag en achtergrond, het eten geven, observeren en het badderen van de olifanten. En nee, geen olifanten rijden. Never! Dit park is heilig grond voor deze kwetsbare dieren, die gered zijn uit voornamelijk de toeristen- en houtkapindustrie. Voorafgaand aan het berijden of het 'elephantpainting' worden ze zwaar (de verschrikkelijke videobeelden staan nog op het netvlies) mishandeld, tot bloedens aan toe. Om mensen te vermaken die denken dat de olifanten het leuk vinden omdat ze netjes gehoorzamen en niet weten dat de stoeltjes waar ze op zitten, zo ongeveer niet te tillen zijn en voor zware rugletsels zorgen. Lek is de oprichtster van dit park en tevens 'moeder' van deze zichtbaar dankbare olifanten. Zij zet zich op alle manieren in om voor de dieren op te komen en hen te redden, ondanks vele bedreigingen. Veel olifanten zijn blind: of doordat ze niet gehoorzaam waren en hun vorige eigenaren als straf de ogen beschadigden (ik bespaar je de details) of door fototoestellen: olifanten kunnen niet tegen flitsers en kunnen hier blind van worden. Iedere olifant heeft zijn of haar verhaal en dat is niet mis. Dankzij dit park en de bezoekers hiervan die entree en verblijf betalen ten bate van deze dieren, leven er olifanten in een hemel op aarde. Mishandeling, stokken met ijzeren haken, geen spoor is hiervan te vinden. In de gigantische ruimte die ze hebben, kunnen ze gaan en staan waar ze willen. Bijkomen van een verleden vol tragedie. De rust, de geweldig mooie natuur en warme mensen met hart op de goede plaats; het voelt zo goed om hier te zijn. Dit is dé (verantwoorde) aanrader om dichtbij de olifanten te staan en tegelijk iets voor hen te betekenen!

'487516' door gorke '487516' door gorke

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Vlinders in Chiang Ma

gorke

Siam Insect Zoo & Museum heeft onlangs z’n tweede vlindertuin geopend. De ruimte is ongeveer 500 vierkante meter groot. Het is de grootste vlindertuin van Chiang Mai, er vliegen ongeveer duizend vlinders rond wat een geweldig gezicht is. Het is een waar paradijs voor fotografen. De beste tijd om de tuin te bezoeken is in de regentijd gedurende de maanden april tot oktober. De opening van de vlindertuin is dagelijks van 9 tot 5

'207776' door Jan-Petra '207776' door Jan-Petra

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Akha vrouw

Jan-Petra

In het Noorden van Thailand bezoeken we diverse bergstammen zoals de Akha's. Deze vrouw heeft rode tanden gekregen van het kauwen op beet noten. Veel Akha's proberen handgemaakte souveniers te verkopen aan de toeristen.

'191447' door FemkeWoltring '191447' door FemkeWoltring

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Long neck

FemkeWoltring

Deze foto is eigenlijk al een oudje (nog analoog met een aps-camera, een jaar of 9 geleden). Dit meisje maakt deel uit van de Paudang, een van de kleinste Karen-stammen in Thailand in het noordwesten van Mae Hong Son. Paduang zijn bekend onder de naam 'langnekken' vanwege de ringen die de vrouwen om hun nek dragen als teken van schoonheid.De vrouwen dragen koperen ringen om hun nek., de armen en de benen. De ringen om de nek lopen van het sleutelbeen tot aan de kin. Men begint al op 5-jarige leeftijd met het omdoen van de ringen en naarmate de meisjes ouder worden, worden er meer ringen toegevoegd. Bekend is een vrouw met 37 ringen, wat geldt als absolute schoonheid. in reactie op de onderstaande reacties: ik werd zelf ook niet echt vrolijk van de aanblik van die zware ringen die bij de meisjes en vrouwen op hun schouders drukte. Een van de vrouwen tilde haar ringen een eindje op en toonde mij haar huid onder de ringen, dat zag er niet best uit. Met deze foto heb ik ook niet getracht alleen maar schoonheid te laten zien.

'210804' door Everlasting '210804' door Everlasting

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Aalmoes

Everlasting

A young novice collecting his morning alms in Chaing Mai. A few years ago, my son at the same age of 17, 18 played in a crust-punk band "Aalmoes". Complete with multi-colored hanenkam and writing their own protest songs, their practice sessions in our house did not generate such a serene atmosphere as this picture of Aalmoes. Different worlds.

'440591' door LRison '440591' door LRison

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Dat is even wennen!!

LRison

voor de meeste mensen een cultuurchock om tussen alle kraampjes met heerlijke etenswaren een kraam met gebakken insekten tegen te komen,toch smaken ze best en in de toekomst wordt dit het voedsel voor een groot deel van de wereld.

'508790' door carla '508790' door carla

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Thai Food

carla

Thai cuisine eet je zo van de straat in Thailand, overal in de steden en dorpen lopen venters rond met hun Vers-gemaakt thai food. Eerlijk en heeerlijk, en ook nog goedkoop. Je ziet er natuurlijk ook veel gevaarlijk spul tussen liggen; dus toch goed uitkijken blijft noodzakelijk; smakelijke foto toch....

'492854' door Yvonne_lovestotravel '492854' door Yvonne_lovestotravel

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Doi Inthanon

Yvonne_lovestotravel

Thailand hele vele mooie natuur zoals ook deze waterval in Doi Inthanon national park. Wat erg hoog ligt in de bergen en ook het hoogste plekje van Thailand is waar het in januari al gauw maar zo'n 6 graden kan worden en wat warmere kleding geen overbodige luxe is.

'552740' door LRison '552740' door LRison

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Iphone Monniken.

LRison

Op de berg Doi Suthep boven de stad Chang Mai staat de bekende Wat Prathat Doi Suthep, het is één van de bekendste Wats van Thailand en er komen heel veel bezoekers, deze 2 Monniken waren zeer druk met hun mobiele telefoon, waarschijnlijk stonden al de boeddhistische gebeden er in opgeslagen.

'485858' door Ingedeklerk '485858' door Ingedeklerk

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Dwalen door...rijstve

Ingedeklerk

Rijdend met een eigen auto kwamen e op de mooiste plekken in Noord-Thailand. Zo ook bij deze rijstvelden ten noorden van Chiang Mai. We verdwaalden vaak maar dat is juist de charme van het reizen.Zo kom je op plekken waar het nog authentiek is en waar weinig toeristen komen.

'249185' door carla '249185' door carla

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Zusjes

carla

Deze zusjes gefotografeerd onder aan de lange trap die leidt naar de tempel Wat Phrathat Doi Suthep. Heerlijk genietend van het avondzonnetje zaten ze een spelletje met elkaar te doen met de handen (weet de benaming ervan niet meer ) De tempel gelegen op een berg geeft een prachtig uitzicht op de stad Chiang Mai en is in erg in trek bij toeristen.

'379507' door ivonne '379507' door ivonne

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Knuffelmoment

ivonne

In het Elephant Nature park, opgericht door de Thaise Lek, worden olifanten opgevangen. Dat kan zijn tijdelijk, als een baas niet meer voor ze kan zorgen, of, en dat heeft natuurlijk de voorkeur, permanent. Alle olifanten zijn voormalig werkolifanten en krijgen hier een mooie kans op een goede oude dag. Soms zijn er ook zwangere olifanten bij zodat de groep inmiddels ook een paar jonge olifanten heeft die niet in gevangenschap geleefd hebben. Wat er zo prachtig is om te zien is de nieuwe band die de olifanten weer met elkaar opbouwen. Dit knuffelmoment is daar een mooie momentopname van! Van het park heb ik ook een tip geplaatst.

'455523' door JMoerkens '455523' door JMoerkens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Verslaafd aan...Betel

JMoerkens

Een herkenbaar beeld in onder andere Zuid-Oost-Azië: Mensen met roodgekleurde tanden en/of een zwart en rottend gebit. Dit wordt veroorzaakt door het kauwen van de betelnoot. Eigen is 'betelnoot' geen goed woord, omdat het hier eigenlijk een vrucht betreft van de areca-palm. Het kauwen ervan geeft een licht euforisch gevoel en neemt het hongergevoel weg. Daar staat wel tegenover dat het smerig is en ontzettend verslavend. En knapper word je er ook al niet van als je het mij vraagt... Deze dame was ook duidelijk niet vies van betelnoten. Ik zag haar in een bergdorp ten noorden van Chiang Mai.

'300120' door hansdewildt '300120' door hansdewildt

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Spectaculair !

hansdewildt

Deze spectatculaire Wat Phra That Doi Suthep-tempel is een glinsterende combinatie van fraai bewerkt hout en filigraanwerk van goud. Deze veel bezochte tempel staat op de heilige berg Doi Suthep, die over Chiang Mai uitkijkt. De Wat Phra That Doi Suthep-tempel werd in 1383 door koning Ku Na gesticht en heeft een prachtige binnenplaats met een gouden chedi, met daarin een boeddhareliek en gouden parasols.

'266943' door speedy '266943' door speedy

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Zwaar beladen

speedy

Een thai tussen de 3 en 4 euro per dag verdient , het minimum loon , maar vaak veel minder! Dat de meeste mensen die voor het eerst in thailand komen een echte cultuur shock ondergaan en zich de eerste tijd als een vis op het droge voelen.

'519648' door JMoerkens '519648' door JMoerkens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

De Ceremonie in Chian

JMoerkens

Tijdens mijn bezoek aan Chiang Mai vond er een driedaagse ceremonie plaats, naar aanleiding van een overleden monnik die hoog in rang was. Met de tempel Wat Chedi Luang als decor, werd door de Thaise bevolking in grote getale het leven van de monnik gevierd. Een parade, honderden aanwezige monniken, een nationale pers, rituelen, versieringen, een immense vuurwerkshow, alles werd uit de kast getrokken. Het aanzien van de monniken en de devotie van het volk was prachtig te zien tijdens de ceremonie. Er hing respect in de lucht. Er was ook een enorme soort praalwagen gemaakt, in de vorm van een rijkelijk versierd schip. Met dit schip zou de overleden monnik zijn laatste reis maken. Eerst werd de kist van de monnik rond de tempel gedragen tijdens de parade (zie foto) en daarna werd het met het schip verbrand. In feite een ritueel waarbij publiekelijk gecremeerd wordt. Zelden maakte ik iets mee dat zo indrukwekkend was.

'494120' door JMoerkens '494120' door JMoerkens

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Ceremonie in Chiang..

JMoerkens

Het was toeval dat ik er belandde: Toen ik de tempel Wat Chedi Luang in Chiang Mai wilde bezoeken, kwam ik terecht op een driedaagse ceremonie. Gedurende deze dagen leefde men toe naar de uiteindelijke crematie van een zeer hoge monnik in rang, en ondertussen werd zijn leven gevierd. Parades, rituelen, nationale pers, een oogverblindende vuurwerkshow, niets ontbrak. Het was één van mijn meest memorabele en indrukwekkende reismomenten, omdat het zó groots van opzet was. Ik maakte er ook mijn (tot op heden) meest dierbare reisfoto, te vinden op mijn profielpagina. Op déze foto die je enkele dragers van relikwieën in de parade. Mooi om te zien vond ik hun devotie, hun innige liefde voor de overleden monnik, maar ook voor de enorme hoeveelheid bij de ceremonie aanwezige monniken. De sfeer ademde één en al respect, zeer indrukwekkend.

'417499' door chateau '417499' door chateau

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Bidsprinkhaan a la...

chateau

Tijdens onze fietstocht in de omgeving van Chiang Mai besluiten we om te gaan eten in het restaurant van het resort waar we verbleven. Als we de menukaart aan het bekijken zijn wordt er spontaan een menu toegevoegd aan de menukaart: Bidsprinkhaan a la carte. Voor de prijs van 70 Baht. (is goed te zien in de vergroting).

'106548' door robertliefhebber '106548' door robertliefhebber

ThailandChiang Mai

ThailandChiang Mai

Kaarsje

robertliefhebber

Dit meisje was niet geïnteresseerd in de dans die haar mede-dorpsbewoners voor ons opvoerden in een bergdorpje in de buurt van Chang Mai. Het licht van de kaars trok echter wel haar aandacht en zo zij de mijne...