Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Thailand - Chiang Mai, fietsen naar de reuzenpanda's

Chiang Mai
Thailand
Ronderegt

Thailand - Chiang Mai, fietsen naar de reuzenpanda's

Zaterdag 21 maart 2015:
Pfffffffff, het is 's nachts wel zweten in een bed waar het plastic nog om het matras zit, je krijgt dan namelijk je eigen lichaamswarmte weer terug, dit ondanks het dekje wat er tussen ligt. Snap dat men het matras schoon wilt houden, maar het blijft een aparte fenomeen in Azie.

Na het ontbijt huren we 2 fietsen (2x 80 Bath voor een hele dag) en gaan via de Iron Bridge naar het treinstation van Chiang Mai, kaartjes kunnen we voor de volgende dag nog niet kopen volgens de medewerkster, nou ja, morgen dan maar. Drinken een cappuccino in de stationsrestauratie ( hahaha, die bestaat niet, hahaha gewoon een ondernemer voor het station, hahaha) en kijken waar we per fiets heen zullen gaan, we komen uit op de Changmai Zoo, ongeveer 9 kilometer naar het noord-westen fietsen vanaf het station.
We leggen de 9 kilometer af met een tussenstop (even wat drinken), de weg gaat inmiddels licht omhoog en net als we denken "zou het nog ver zijn", komen we aan bij de indrukwekkende toegangspoort, parkeren voor 2 Bath beide fietsen en kopen voor 250 Bath per persoon een ticket voor de Zoo (dierentuin) en toegang voor het verblijf van de reuzenpanda's, het is ook mogelijk om een ticket te kopen voor het aquarium, wij doen dit niet. Het is een grote dierentuin, gelegen op een berg, of was het een heuvel? In iedergeval is het een hele klim met deze warmte, wel mooi om te zien, wil je echter niet lopen dan gaat er een treintje die vast stops maakt, de monorail die we zien heeft wellicht betere tijden gekend en dat deze nog in bedrijf is verwachten we niet.
De 2 reuzenpanda's zijn wat mij betreft wel de hoofdattractie, erg speciaal om te zien, deze dieren zijn ook in dierentuinen (buiten China) erg zeldzaam, wereldwijd zijn het slechts 16 dierentuinen die reuzenpanda's hebben.
Naast de panda's hebben we veel andere dieren gezien, veel heuvels overwonnen en veel gezweten, wat het dit waard, ik zeg ja.

We fietsen helling af, dat gaat lekker snel en soepel, richting de oude stad en gaan een poort binnen waarna we rond 17.00 uur de fietsen weer inleveren, halen de was op en frissen ons op in het hostel, direct daarna gaan we weer op pad en wel naar de zaterdagmarkt (17.00 tot 23.00 uur) het is anders dan de nightbazar, maar ook drukker (wel met meer locals), zo druk dat we het snel voor gezien houden, door af te wijken van de route nog wel een mooie zilverkleurige tempel te zien krijgen en ook eigenlijk te veel lopen.
Aangekomen bij de Tha Phae Gate is het wel welletjes en vallen we neer in een restaurant, bestellen eten (burrito's) en drinken, hierna via de kortste weg terug naar het hostel, nu tijd om weer op krachten te komen gedurende de nacht.

Foto's

6c27d.jpg
6c27d.jpg
Ronderegt
cdc65.jpg
cdc65.jpg
Ronderegt
6fdf8.jpg
6fdf8.jpg
Ronderegt