Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Thailand - Chiang Mai, van Myanmar naar Thailand

Chiang Mai
Thailand
Ronderegt

Thailand - Chiang Mai, van Myanmar naar Thailand

Vrijdag 20 maart 2015:
Op tijd op, pakken in, en gaan door de tempeltuin naar een grote kruising, nemen een tuktuk naar The Sculpture Hostel, kunnen nog niet op de kamer, laten de bagage achter en gaan ontbijten, dit keer gezond: yogurt met muesli en vers fruit, kopje thee erbij, zo dat doet een mens goed. We vervolgen onze weg, komen uit op een overdekte markt bij de Chiang Mai Gate om vervolgens allerlei tempels te bezichtigen, koffie te drinken en ons onder het genot hiervan is te buigen over plaatsen aan de route tussen Chiang Mai en Bangkok.

's Middags checken we definitief in, koelen af op de kamer en aan het eind van de middag brengen we de was weg (2,2 kg.) wat 40 Bath per kilo kost om weer schoon terug te krijgen de dag erop. Lopen via de Phae Gate naar de straat met de bars en komen uiteindelijk toch weer bij de nightbazar waar we Pad Thai eten terwijl net na zonsondergang de totale markt wordt overspoeld (tijdelijk) door vliegende mieren (iedereen doet dan ook voor een tijdje het licht uit) en toen toch nog maar even naar de Boy Blues Bar gegaan voordat we met een tuktuk naar het hostel terug gingen.

Donderdag 19 maart 2015:
Heeeeel vroeg, om 03.30 uur gaat de wekker, zetten zelf een kopje thee, plons water door het gezicht en alles in de koffer, taxi is er al en even voor 04.00 uur brengt deze ons voor 3.000 Kyat naar Yangon International Airport. Deze keer zijn we niet de eerste passagiers, gaan direct de eerste security check door, moeten dan even wachten omdat de inchekbalie nog niet open is, na de incheck gaat het door de immigratie die ons visum van Myanmar als verbruikt afstempeld, dan komen de winkeltjes (is er echter maar 1 met souvenirs open op dit tijdstip), security check 2 volgt voor de gate (5) en dan is het wachten tot we naar het vliegtuig mogen met de bus.
Rond 06.15 uur stijgt dan het vliegtuig van Golden Myanmar Airlines (een ATR72-600) niet volledig gevuld op, we krijgen wat te drinken aangeboden en kopen zelf een broodje als ontbijt en voor we het weten landen we alweer en wel in Chiang Mai, Thailand om even na 08.00 uur. Door de immigratie alwaar we een visum krijgen voor 30 dagen, bagage halen en dan een taxi regelen, dit gaat hier op het vliegveld heel relaxed, er is een balie waar je aangeeft waar je naar toe wilt, je krijgt een bon met locatie, taxinummer en prijs en dan wordt je opgehaald, betalen doe je bij aankomst aan de chauffeur. De chauffeur verteld onderweg het een en ander, vindt het Tara Guesthouse niet 1,2,3 dus belt ze even en dan zijn we er. We kunnen nog niet op de kamer (das gek om 09.00 uur, haha), laten de bagage achter en gaan ontbijten, zo dat smaakte prima.

Via een tempeltuin gaan we naar het hart van het oude centrum, kijken winkeltjes, drinken koffie, versturen een kaartje en gaan dan rustig via een andere route naar het Tara Guesthouse alwaar de kamer inmiddels beschikbaar is, ligt op de eerste etage, is gedateerd en verschrikkelijk warm, maar heeft wel een eigen badkamer. Ontbijt kun je zelf maken, er staan brood en eieren (nog wel zelf bakken) en water in flessen kun je onbeperkt halen evenals koffie en thee. We verplaatsen ons naar de koelte van de tuin (geholpen door een ventilator) doen wat internetzaken, plaatsen foto's en kijken naar het vervolg van de reis, het plan is nog niet compleet.
's Avonds eten we bij een pizzeria (pizza en een vruchtensmoothie) en gaan lopend naar de nightbazar, uiterst bekend in Chiang Mai, drinken een biertje, struinen over de markt, horen muziek en komen uit bij Boy Blues Bar op de Kalare Nightbazar waar we geruime tijd genieten van het spel door de band, met vol passie gespeeld. Het was nog lang onrustig voor we een tuktuk nemen naar het guesthouse, de chauffer en zijn bijrijder zijn prettig gestoord, maar ondanks het negeren van eenrichtingsverkeer vinden ook deze het guesthouse niet zonder te bellen. Als je een adres laat zien geeft iedereen aan dat ze het weten, maar eenmaal in de buurt of zelfs helemaal niet moeten ze toch bellen naar de locatie om het te vinden.
In de middag hebben we nog enkele guesthouses/hostels bezocht, het verschil wat je krijgt voor 700 a 800 Bath (18,90 a 21,60 euro) is best groot voor een 2 persoonskamer (ventilator of airco, wel of geen ontbijt), terwijl het prijsverschil dit vaak niet is, we blijven nog zeker 2 nachten in Chiang Mai, maar verhuizen naar een hostel midden in het oude centrum aan de Ratchadamnoen road.

Foto's

e465b.jpg
e465b.jpg
Ronderegt
a77ce.jpg
a77ce.jpg
Ronderegt
0dbf0.jpg
0dbf0.jpg
Ronderegt