Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Tak - rustdag en Chiang Mai - ontdekken

Chiang Mai
Thailand
Ronderegt

Tak - rustdag en Chiang Mai - ontdekken

Dinsdag 25 februari 2014:
Vanmorgen uit de Thailand reisgids van National Geographic de Chang Mai stadswandeling gedaan, van de Narawat bridge tot de Wat Phra Sing. Een mooie route voor de temperatuur van vandaag en dus op tijd in de ochtend begonnen.
Taxi genomen naar een parasolfabriek in Bo-Sang en tevens verkooppunt van kunstnijverheid.
Lunch genuttigd (Pad Thai), rondgekeken en daarna weer terug.

Maandag 24 februari 2014:
Na de ochtendopstart met een te kleine tuktuk naar het busstation gebracht (kwam vermogen te kort om goed vooruit te komen), om 11.00 uur vertrok de bus van Tak naar Chang Mai alwaar we rond 15.00 uur aankwamen (prijs bus 192 Bath p.p.). Rode taxi zette ons af bij de straat waar wij een hotel hadden uitgezocht, deze gaf aan alleen slaapzalen te hebben, doorverwezen naar verder in de straat, deze was zo-zo en uitgekomen waar we nu zijn, het hotel, gelegen direct nabij de westkant van de oude stad. We hebben 2 nachten geboekt voor 2100 Bath, hebben een kamer op de 5e etage en kijken uit op een prachtige Wat (tempel) vanuit het Tapae Place Hotel.
Alvast een deel van de stad verkend, gegeten en naar de night-market geweest, deze is groter dan eerder en hier kun je de avond wel doorbrengen.

Zondag 23 februari 2014:
Het is 14.00 uur en 34 graden (dus rustig lezen, blog bijwerken en foto's verwerken), we hebben onze intrek genomen in Hotel Mekwilai in Tak, ca. 90km ten westen van Sukhothai. Mooi hotel nabij een meer en centraal gelegen in het dorp, onze kamer is schoon, heeft gescheiden douche en toilet, airo, kleine zitkamer en terras aan een vijver, dit alles voor 550 Bath per nacht.
www.mekwilai.com
Tak is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft circa 22.000 inwoners en ligt aan de rivier de Ping. Tak is een lange tijd een groot distriebutiepunt van teakhout geweest dankzij deze Ping rivier, ook locale bewoners bouwden huizen van teakhout, deze huizen worden nu opgekocht door verzamelaars van historische gebouwen. Men laat vervolgens de gebouwen afbreken en elders weer opbouwen.

Foto's

10b04.jpg
10b04.jpg
Ronderegt
bd877.jpg
bd877.jpg
Ronderegt
bae26.jpg
bae26.jpg
Ronderegt