Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Koken op gevoel...

Chiang Mai
Thailand
DW

Koken op gevoel...

Ik ging voor onze reis al regelmatig naar een toko en een ‘Azian Supermarket’ bij mij in de buurt en experimenteerde wat met de daar gehaalde producten. Gezien mijn interesse in de Aziatische keuken (en het feit dat mijn wederhelft vaak als ‘vrijwilliger’, al dan niet als proefkonijn, werd aangewezen om dergelijke creaties te testen), stond een kookcursus in Thailand unaniem op onze ‘to do list’. Gezien de vele verschillende kookscholen in Chiang Mai was het in eerste instantie een beetje moeilijk kiezen. Na de trekking belandden we in een Guesthouse tegenover een kookschool waar het er altijd erg gezellig uitzag. Vandaar dat onze keuze viel op de ‘Asia Scenic Thai Cooking School’.

Onze ‘teacher’ was een enthousiaste vrouw genaamd Mem, wiens Engels indrukwekkend goed was voor Thaise begrippen. Als voorbereiding op de cursus gingen we naar een lokale markt. We hadden deze markt al eerder ontdekt, maar doordat er ditmaal veel informatie gegeven werd over diverse producten was het toch erg interessant.
Na het bezoekje aan de markt werden er ook diverse kruiden getoond uit het kruidentuintje dat bij de kookschool hoorde. Weer een interessante toevoeging; zo leerde je de kruiden te herkennen; zowel qua aanzicht als qua geur.

Na alle informatie over de producten mochten we een keuze maken uit de gerechten die we gingen maken. Een van de gerechten die ik gekozen had, was de traditionele ‘pad thai’. Mem vertelde me dat het gerecht nergens in Thailand hetzelfde smaakt; ieder maakt het op zijn/haar eigen manier. Dat komt omdat er in Thailand niet alles exect wordt afgemeten, maar er wordt puur op eigen gevoel en naar eigen smaak gekookt.

Naast les over hoe je bepaalde ingredienten moet gebruiken, bestond een groot deel van de cursus uit kooktechnieken. Zo werden er diverse snijtechnieken voorgedaan (jaja, ik kan nu op de juiste manier een teen knoflook ‘slachten’) en ook werd duidelijk gedemonstreerd hoe je de ingrediënten op een goede manier kon wokken. Erg interessant én leuk!

Deze leerzame avond sloten we af met ons zelfgekookte maaltje. Ook kregen we een leuk kookboekje met de recepten van de gerechten, zodat we thuis ook aan de slag konden. En geloof me; de Azian Supermarket bij me in de buurt verkoopt sindsdien heel wat meer typisch Thaise ingrediënten!

Foto's

6e393.jpg
6e393.jpg
DW
01c7a.jpg
01c7a.jpg
DW
01c7a.jpg
01c7a.jpg
DW
931fc.jpg
931fc.jpg
DW
041d8.jpg
041d8.jpg
DW
041d8.jpg
041d8.jpg
DW
931fc.jpg
931fc.jpg
DW
6e393.jpg
6e393.jpg
DW
6e393.jpg
6e393.jpg
DW
931fc.jpg
931fc.jpg
DW
931fc.jpg
931fc.jpg
DW