Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Trekking in de bergen ten noorden van Chiang Mai!

Chiang Mai
Thailand
Georgette

Trekking in de bergen ten noorden van Chiang Mai!

Thuis hadden wij besloten om eens een "trekking" te doen in het noorden van Thailand met als vertrekpunt Chiang Mai. Nou ben ik niet zo’n super sportief typetje, maar volgens de reisorganisator was dit uitstekend te doen voor mensen met een gemiddelde conditie kinderen mochten ook mee. Met een Jeep naar de bergen, eerste stuk relaxed wandelen, tweede (wat lastiger gedeelte)op de rug van een olifant, en dan overnachten bij een bergstam alwaar we een heerlijke Thaise massage zouden ontvangen.
De volgende dag weer een stuk wandelen naar beneden en het laatste stuk met een bamboevlot de rivier af. Moet lukken toch?!?

Toen we in de bergen aankwamen gingen we als eerste op een olifant..he, dat is toch de verkeerde volgorde? Nou ja wat maakt het uit, komt wel goed en het was enig! Toen gingen we aan de wandel, maar dat werd al snel steil en onherbergzaam, daarbij was het glibberig en dik boven de 30 graden.
Na een flinke wandeling kwamen we bij een rivier….waar we in een kooi aan een stalen kabel overheen moesten! Best eng, maar ja, je moet mee toch?!? Vervolgens klimmen en klauteren over slecht begaanbare paden, die dag hebben we 900 met hoogteverschil overbrugd onder zware omstandigheden!!Je hebt natuurlijk ook nog je rugzakje op met kleding en spulletjes voor de overnachting en de volgende dag! Verschillende malen dacht ik: laat mij hier maar achter maar dat gaat natuurlijk niet midden in de rimboe!!! Er zaten ook twee Koreaanse meisje in onze groep die als ware berggeiten omhoog gingen.
Als ik dan eindelijk gearriveerd was op een punt waar iedereen op elkaar wachtte dan sprongen zij weer vrolijk in de benen!! Het laatste stuk was adembenemend mooi , dat maakte een hoop goed, maar eigenlijk waren we te vermoeid om er van te genieten.
Na een provisorische maaltijd bij kaarslicht en een heerlijke massage ging bij mij het licht letterlijk uit!! Op een houten vloer hebben we geslapen als ossen!!

De afdaling de volgende dag was haast nog zwaarder en ook gevaarlijker dan de klim van de vorige dag maar met het idee van een heerlijke tocht met een bamboevlot de rivier af in mijn achterhoofd klauterde ik zonder al te veel klagen verder!.Eindelijk hoorden we de rivier!!!
Maar daar begon het pas echt spannend te worden,….niets bamboevlot maar een rubberboot lag op ons te wachten…mij bril werd met een touwtje strak om mijn hoofd vastgebonden…het gaf me geen gerust gevoel…helmen werden aangerukt en grote zwemvesten!!!! Al raftend hebben we de rivier bedwongen als was ik een jonge blom!!!

Eenmaal thuis heb ik toch maar even voorzichtig geïnformeerd of dit wel de goede trekking was waar wij ons voor op hadden gegeven….kooi over rivier????900 meter hoogte verschil????raften???? even contact met de lokale agent zoeken hoor!!!
Ach die vond ons er zo sportief uitzien dat hij ons maar samen bij een ander groepje gevoegd had, dat konden wij makkelijk volgens de agent…en bedankt!
Twee kaartjes voor de vakantiebeurs en welgemeende excuses van de reisoganisator en…. Een hele ervaring rijker, anders was deze mevrouw nooit uit zichzelf gaan raften!!

Foto's

23da2.jpg
23da2.jpg
Georgette
312e1.jpg
312e1.jpg
Georgette
7f85d.jpg
7f85d.jpg
Georgette