Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Chiang Mai

Chiang Mai
Thailand
Jonneke

Knuffelen met tijgers in Noord Thailand

-Oh hoezee, ik zie net dat dit m'n 50e blog is!



Lieve mensen,
een paar dagen na mijn olifanten avontuur nam ik de bus terug naar Vientiane om een visa voor Thailand aan te vragen. Het was een helse busreis en we stonden 3x met pech langs de weg maar uiteindelijk kwamen we toch heel aan.
Omdat ik in het weekend aankwam moest ik wachten tot maandag voor m'n visa, de ambassade was in het weekend niet open.
Toen ik maandag aankwam bij de Thaise ambassade was het super druk. Het was de week daarvoor natuurlijk Laos nieuwjaar geweest waardoor de ambassade de hele week dicht was. Iedereen moest een nummertje trekken en ik was nummer 495. Toen ik op het bord keek waar alle nummers op staan zag ik dat ze nog maar bij nummertje 36 waren, hoezee. Dus ik besloot eerst maar te gaan ontbijten, het zou nog wel even duren. Toen ik een uurtje later terug kwam waren ze bij nummer 170. Het schoot dus niet echt op... Na lang wachten en wachten en wachten was ik dan eindelijk aan de beurt en kon ik mijn paspoort ergens gaan inleveren. Ik dacht dat dat alles zou zijn dus ik was blij dat ik weg kon uit de dodelijk drukke ambassade. Ik liep vrolijk weg toen er ineens 2 Engelse jongens uit m'n hotel aan kwamen lopen om me te vertellen dat ik nu in een andere rij moest gaan staan om een of ander bonnetje wat ik de volgende dag nodig zou heben op te halen. Na daar nog een uurtje te hebben gewacht was ik weer aan de beurt en deelde de man achter de balie me leuk mee dat ze m'n paspoort niet meer konden vinden. Dus ik boos natuurlijk! Maar gelukkig hadden ze 'm, na lang gezocht te hebben, weer gevonden. Ik kreeg een nieuw bonnetje mee en de volgende dag kon ik m'n paspoort met gloednieuwe visa erin ophalen.
Het ophalen ging gelukkig een stuk sneller, dat was erg fijn.
De dag daarna nam ik een bus naar Chiang Mai, in het noorden van Laos. Ik zat in de bus naast een heel aardig Engels meisje die een goed hostel had geboekt. Toen we 16 uur later in Chiang Mai aankwamen besloot ik maar naar hetzelfde hostel te gaan aangezien ik geen lonely planet van Thailand heb en dus niks wist over andere hostels.
En daar zit ik nu dus: Spicy Hostel. Het is hier heel erg gezellig met een grote gezamelijke ruimte. Iedereen is heel aardig en we zijn gisteren ook met bijna iedereen uit het hostel uit geweest (het is een vrij klein hostel), super leuk!
En vandaag heb ik iets heeeeel leuks gedaan:
We vertrokken om 12 uur met z'n vijven in een tuktuk naar Tiger Kingdom. Het was een heel groot soort van park met allemaal tijgers. Bij de ingang moesten we beslissen met welke tijgers we in een kooi wilden. Ik had gekozen voor de welpjes en de allergrootste. Eerst gingen we naar de welpjes die echt super schattig waren. Nog wel heel speels natuurljk, dus die moesten goed in de gaten gehouden worden door de verzorger. Na een kwartiertje gingen we door naar de kooi met de grote tijgers. We kregen allerlei instructies over wat we wel en niet moesten doen en toen mochten we de kooi in. 2 van de tijgers waren lekker aan het zwemmen (de verzorger was daar met ze aan het spelen) en een andere lag helemaal relaxed ergens tegen een boom. Daar mocht je naast gaan zitten en dan aaien! Die vezorger bleef heel dicht bij dus het was eigenlijk helemaal niet zo eng (wel een beetje natuurlijk, haha). Die beesten zijn eigenlijk helemaal niet zo zacht als ze eruit zien. Ik dacht altijd dat ze als poezen zouden voelen maar dat is niet zo, de haren zijn best wel ruw. Daarna mochten we ook nog de tijgers wassen die in het 'zwembad' lagen. Of nouja, wassen.. we mochten er water overheen gooien, haha.
Het was echt suuuper vet en toen we in de tuktuk terug naar het hostel zaten, zaten we alle 5 met een big smile op ons gezicht.

Weet nog niet precies hoe lang ik hier in Chiang Mai ga blijven. Wil hierna alleen nog maar naar 1 of 2 eilanden en dan Bangkok en ik heb nog 2 weken, dus misschien blijf ik hier wel even hangen..