Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Chiang Mai

Chiang Mai
Thailand
Suzydamman

Pai - deel 2

Zoals gepland huurden we na het ontbijt elk een scooter. Na een lachwekkende start met ons potske op ons hoofd reden we de bergen in, naar de watervallen van Mo Paeng. De landschappen onderweg waren adembenemend mooi. Na een tiental kilometer hoorden we het woeste gekletter van de waterval. We wachten even op het meisje dat we onderweg op haar fiets voorbij staken. Na zo een tien minuutjes kwam ze buiten adem, met de fiets aan de hand de berg op. We maakten eerst wat nader kennis. Ze was van Quebec en reisde met een vriend een maand door Thailand. Toen ze terug op adem was gekomen, daalden we samen af naar de waterval. Daar genoten we van het ijskoude water dat wild langs ons heen stroomde. Dit plekje was zeker wat foto's waard. Ook op de terugweg moesten we af en toe stoppen om de prachtige panorama's waar te nemen. Wat is het hier mooi.
Na de lunch konden we niet wachten om ons met ons brommerke naar de Tha Pai Hot Springs te begeven. Eerst moesten we wel gaan tanken... 40 bath voor bijna een volle tank!! De weg leidde ons langs prachtige rijstvelden, olifantenkampen en kleine dorpjes. Een ding dat ons wat tegen de borst stootte, was de manier hoe de olifanten erbij stonden: een van hun voorpoten was vastgemaakt met een zeer korte, stalen ketting aan een houten paal. Zielig gewoon! De reusachtige dieren hadden geen bewegingsvrijheid. Een olifantenrit is voorlopig geen optie meer voor een volgende activiteit.
Eenmaal aan de zwavelhoudende warmwaterbron kwam een opzichter in militair uniform ons persoonlijk gidsen. De jongen kon amper een paar woorden Engels, maar hij deed zijn uiterste best. De hot spring was nog maar eens zo een verbazingwekkend aspect van de natuur. Je voelde de warmte van het water rondom jou en je zag het op verschillende plaatsen opborrelen. Een indringende zwavelgeur sloeg ons in de neus.
We zetten onze trip verder met het fototoestel bij de hand. Terug in de guesthouse hadden we een gezellige babbel met onze super toffe gastheer. We praatten over de verschillen tussen Thailand en Belgie, de eulo en de falangs en de lekkele lestaulants in Pai, alsook ovel zijn vlouw die hoogzwangel is, zijn studies aan de univelsiteit, etc. Elke en ik konden elkaar niet aankijken of we zouden in een lachbui zijn uitgebarsten. Het is echt geen fabeltje dat de Aziaten de R niet kunnen uitspreken, zo glappig...
Op aanraden van onze gastheer deden we ons in Na's Kitchen te goed aan een echte Thaise rode curry. We sloten de dag af in een knusse bar met een pintje en voor Elke een Baileyske...

Een miezerige regendag vandaag. Toch lieten we de regen geen spelbreker zijn. Gans de dag reden we rond op onze brommerkes in het mooie landschap van Pai en de omgeving. Op een kaart in onze guesthouse hadden we een weg gevonden naar een waterval. Die wouden we wel eens gaan bekijken. Na anderhalf uur rijden in de plensende regen kwamen we op een weg waar we al eerder geweest waren. Eventjes verder herkenden we ons en bleek dus dat we naar dezelfde waterval als gisteren aan het rijden waren... lol! Vol jolijt keerden we ons om en namen de korte route terug naar het dorp. Op een overdekt terrasje verwarmden we ons met een echte koffie. Na een deugddoend douche en het inpakken van onze rugzakken (want morgen vertrekken we) gingen we terug eten in Na's Kitchen. Daar kregen we het gezelschap van een jonge man uit Buggenhout die we al een paar keer ontmoet hadden. Hij vertelde ons over zijn vorige reizen in Azie... We hadden een leuke babbel. Na het eten slenterden we op z'n Thais naar een massage-salon. We hadden besloten om ons eens te laten verwennen met een voetmassage. Een vol uur soigneerden de twee goedlachse dames ons voeten en benen ten volle. Ze werden geschrobd, gewassen, gemasseerd en losgemaakt. Zalig! Volledig relaxed en op wolkjes gingen we terug naar de guesthouse.