Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.

Chiang Mai
Thailand
Ciske

Heerlijk fietsen rond Chiang Mai.

Het is een leuk vluchtje van een uur van Luang Prabang naar Chiang Mai in een klein propeller vliegtuigje. Nadat we in gecheckt zijn in het hotel gaan we de buurt verkennen en belanden in een leuk restaurantje waar we de hele avond blijven hangen.
De volgende morgen worden we om 09.00 uur opgehaald voor onze halve dag test fietsen zodat we het gevoel van het verkeer en het links rijden onder de knie krijgen. Alles gaat prima en bij terugkomst hebben we een briefing bij Etienne de eigenaar van click and travel, we hebben hem al eens ontmoet en als je daar zit ben je nog niet zomaar weg het is een echte Belg en hij praat net zoveel als Urbanus. De fietsen worden naar onze wensen afgesteld , we krijgen de fietstassen mee en bij TESCO (een enorm groot warenhuis) kopen we nog een paar fietsbroeken en handschoentjes en dan kan de tocht morgen beginnen.

We worden ’s morgens op de rand van de stad afgezet om de drukte van de ochtendspits te vermijden en dan stappen we op ons stalen ros dat ons de komende 3 dagen door het mooie landschap ten oosten van Chiang Mai zal brengen (mits we zelf trappen natuurlijk). Al snel veranderd het landschap van stadsbeeld in rijstvelden, heerlijk is het om zo door de natuur te fietsen we komen door kleine dorpjes waar het dagelijkse leven z’n gangetje gaat moeders in het huishouden en vaders op het land. We stoppen voor een kop koffie en voor de lunch en rond 15.30 uur komen we bij ons eerste resortje aan. En dat moeten we Etienne nageven hij weet ze nu ook weer net als 3 jaar geleden perfect uit te zoeken, net als toen ligt dit ook weer midden in het groen met een klein zwembad en van alle gemakken voorzien. De tweede dag stappen we na een flink ontbijt weer op de pedalen vandaag is het landschap wat glooiender soms zitten er wat lekkere kuitenbijtertjes bij maar dat mag de pret niet drukken. Rond het middaguur kijken we weer uit naar een lunch gelegenheid maar tot onze verbazing is alles gesloten, als we ergens in een dorpje een groep lokale bevolking zien die zitten te eten vragen we of er ergens een eetgelegenheid is maar dat blijkt niet het geval want het is zondag dus gesloten maar niet getreurd we worden bij hun uitgenodigd ze vieren feest want een meisje is geslaagd aan de politie school. Alle familieleden ouders, oma, ooms en tantes en het halve dorp is op het feest en wij we krijgen lekkere noodlesoep met dikke ballen erin , betalen hoeven we niet want het is tenslotte feest daarom geven we het feestvarken maar wat geld aangezien we geen cadeau hebben.
Wederom komen we ’s middags weer aan bij een erg leuk resortje verscholen tussen het groen.

De derde dag hebben we in het begin nog een paar klimmetjes maar als we rond het middaguur weer richting Chiang Mai komen wordt het landschap weer vlak en rond 15.00 uur zijn we weer terug bij ons hotel. We blijven nog 2 volle dagen in Chiang Mai waarvan we een dag naar Chiang Dao caves gaan dit zijn prachtige grotten waar je heel ver in kunt lopen jammer is dat ze er overal gekleurde verlichting hebben opgehangen. Ook gaan we naar een dorpje waar Longneck vrouwen zitten om hun handeltje aan de man te brengen puur voor de toeristen maar ja ze moeten natuurlijk ook hun kostje verdienen. Daarna gaan we nog naar een echt authentiek dorpje waar het Lahu volk leeft dat is altijd weer indrukwekkend om te zien. Onze laatste dag in Chiang Mai bezoeken we de Doi Suthep , een tempel die door de meeste Thai als heilig wordt beschouwd, vanaf de stad is het een weg van 16 km. omhoog en dan nog 309 treden tot aan de tempel. Het uitzicht over de stad is schitterend. Tegenwoordig is er ook een lift waarmee je omhoog kunt en geen trappen hoeft te lopen maar dat is (vind ik) niet echt. Onze laatste avond in Chiang Mai brengen we nog een bezoekje aan de beroemde avondmarkt en we komen in een barretje terecht waar twee thaise jongens country muziek zitten te spelen, de teksten kloppen voor geen meter maar de muziek is ontzettend leuk. Rond middernacht zitten we alweer in een ander kroegje en is Hans ( mijn man) jarig dat heb ik de meisjes van tevoren ingefluisterd en om klokslag 00.00 uur komen ze met een banaan versierd met kaarsjes happy birthday voor hem zingen. Dit is Thailand op z’n best want ze kunnen overal een feestje van maken.
We hadden graag de nachttrein naar Bangkok gehad maar er waren geen tickets meer zodat we morgen een vlucht hebben naar de hoofdstad.

Foto's

925d6.jpg
925d6.jpg
Ciske
272ed.jpg
272ed.jpg
Ciske
ac828.jpg
ac828.jpg
Ciske
751b1.jpg
751b1.jpg
Ciske
eb12e.jpg
eb12e.jpg
Ciske
633d8.jpg
633d8.jpg
Ciske