Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Chiang Mai

Chiang Mai
Thailand
Renate

Dagje olifanten verzorgen bij Baan Chang

Ik weet niet meer hoeveel leuke dingen we hebben gedaan in Thailand in de zomer van 2015 maar deze hoort er zeker bij.

's morgens werden we opgehaald om een dag mee te lopen met een olifanten verzorgen van Baan Chang. Aangezien het voor mij de laatste tijd duidelijk is dat het rijden op de rug van een olifant niet goed voor de olifant is, wilde ik dat tijdens deze reis met mijn man en zoon van 11 ook niet meer doen.
Dus zijn we op zoek gegaan naar een alternatief, wat ik nog lastig vond.

Bij de organisatie waar we uiteindelijk geweest zijn vangen ze olifanten op uit de houtindustrie en de toeristenindustrie, deze kunnen niet meer terug naar het wild aangezien ze te gewend zijn aan mensen. De organisatie heet Baan Chang, wat huis van de olifant betekent.

Wanneer je een dagje mee gaat, krijg je eerst een korte veiligheidsinstructie en uitleg wat de Mahoud (persoonlijke verzorger van de olifant) zoal de hele dag doet. Vervolgens loop je met de olifanten een stukje waar ze zich te goed doen aan het gras, vervolgens loop je wat verder voor de noodzakelijke lichaamsbeweging en mag je de olifanten overgieten met modder. Je krijgt allemaal een tas met suikerriet zodat de olifanten bij je blijven.

Wanneer er genoeg gebadderd is ga je terug om wat eten voor de olifanten te berrijden met de benodigde extra vitamines. Als laatste mag je helpen de olifanten te wassen.
Verwacht geen spectaculaire acties, maar wanneer je geboeid ben door deze enorme beesten is deze excursie meer dan een aanrader.