Chiang Mai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chiang Mai image

Van de stad naar het platteland en weer terug!

Chiang Mai
Thailand
Ciske

Van de stad naar het platteland en weer terug!

Na een lange vlucht en een overstap in Bangkok komen we rond het middaguur aan bij ons hotel in Chiang Mai. We frissen ons even op en gaan dan de stad verkennen. We bezoeken wat chedi luang , een prachtige tempel en oriënteren ons een beetje in de wir war van straatjes. En dan 's avonds voor de eerste keer weer genieten van dat heerlijke eten hier.
Omdat we een meerdaagse fietstocht geboekt hebben wordt ons aangeraden om eerst maar eens een halve dag begeleid te doen, dat gaan we de tweede dag dan ook doen. Met knikkende knieën stappen we 's middags op onze fietsen " oh als dat maar goed komt " !! Follow me zegt Tukta onze begeleidster en wij met klamme handjes aan het stuur volgen haar door het drukke verkeer. Na 20 minuten staan we buiten de stad, pfff dat hebben we gered. De rit gaat de hele middag ten zuiden van Chiang Mai en ze laat ons vanalles van de omgeving zien . Als we tegen de avond terug komen gaan we naar het bedrijfje van Etienne de Belgische eigenaar van click and travel waar we de hele fietstocht geregeld hebben. Aangezien we daar veel te lang zitten te kletsen wordt besloten dat ze de fietsen de volgende morgen naar ons hotel brengen en dat wij nu vast de fietstassen meenemen dan hoeven we ze 's morgens maar aan de fiets te hangen.
Zo gezegd zo gedaan maar nu moeten we alleen die stad uit zien te komen en dat 's morgens om 8.30 u. ochtendspits !! Alsof we het elke morgen doen staan we na een half uur soepeltjes buiten de stad, hier gaat de tocht officieel van start. De hele route staat heel duidelijk beschreven en we fietsen de hele dag over het platteland tussen de rijstvelden van dorpje naar dorpje en we genieten met volle teugen , alleen die 0,5 ltr. bier bij de lunch had ik niet moeten doen want daarna beginnen de klimmetjes pas......... In de middag komen we aan bij en prachtig resortje we zijn de enige gasten en hebben dan ook de volle aandacht, ook 's avonds bij het diner hebben we een bediening van 2 op 1. De volgende dag fietsen is ook weer op en top genieten we stoppen en eten wanneer we willen. Weer komen we in de middag terecht in een klein paradijsje in de middle of nowhere , het Baan rai lanna resort ,hier zullen we twee dagen blijven en we besluiten dan ook om de volgende dag te relaxen en in ochtend een wandeling te maken met de tuinman door de jungle .
De vierde dag fietsen we in een relaxed tempo weer terug naar Chiang Mai , we passeren rond de middag een eettentje dat we herkennen van 8 jr. geleden . Een rieten hutje met als naam " Beatles café " hier gaan we lunchen, het is nog precies hetzelfde als 8 jr. geleden er wordt constant Beatles muziek gedraaid en overal hangen singeltjes aan de muur.
Rond 15.30 u. zijn we weer terug in ons hotel en worden de fietsen opgehaald en we zitten weer midden in het stadsleven. Al met al een schitterende ervaring die fietstocht met dank aan RR Chateau die mij deze tip gaf , dit is zeker voor herhaling vatbaar. Nu nog een dagje Chiang Mai voordat we naar Mae Hong Son vliegen.

Foto's

1ba46.jpg
1ba46.jpg
Ciske
4e9b2.jpg
4e9b2.jpg
Ciske
fc7fb.jpg
fc7fb.jpg
Ciske