Chang Wat Surat Thani

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een parel van een grot.

Chang Wat Surat Thani,
Thailand


Thailand heeft een prachtige grot gehuisvest, in de omgeving van Khanom.
Het is niet toeristisch en ik denk dat het vaak overgeslagen wordt. Maar deze omgeving is de moeite waard.
Wij verbleven in januari 2017 hier enkele dagen. Het heeft heerlijke rustige stranden, en hebben we echt roze dolfijnen van dichtbij gezien.
Ook een dagje rondgetoerd in de omgeving. Zo'n 20 kilometer van Khanom ligt werkelijk een pareltje van een grot. Het was even goed zoeken, in een omgeving met rubberbomen, onverharde wegen en stukjes ruige natuur.
Hier ook veel vogels gezien zoals bijeneters en scharrelaars.
Toen wij er waren, was er helaas geen stroom in de grot, maar hebben we toch een bezoek binnen gebracht.
Na een flinke klim, wel met treden, was er een ingang van de grot. Samen met een gids bezocht, en we waren maar met z'n 2-en.
Trek goede schoenen aan, want het is erg glibberig. Ook een helm was fijn om te hebben, anders had mijn hoofd open gelegen. De luchtvochtigheid was pittig, maar na wat glibberige afdalingen en klimmen kwamen we in een hele mooie grote kamer vol met stalagmieten en stalactieten en in verschillende formaties. Ontzettend mooi. Helaas was het er erg donker en moest je met een zaklamp alles bij lichten. Ondanks dat een geweldige ervaring en een aanrader. En hou je mond dicht als je naar boven kijk, het wemelt er van de vleermuizen.