Centraal laagland

'462722' door jeanique '462722' door jeanique

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Staartje van Tyfoon..

jeanique

(Vergroot de foto voor optimaal beeld) Terwijl ik flink door elkaar werd geschud op weg naar mijn trip naar een junglemeeting (als je daar meer over wilt weten lees dan mijn blog: Ergens in de jungle van Lam Khlong Ngu National Park en het vervolg), bleef mijn vriend achter in ElephantsWorld. De dag erop zou er namelijk een businessgroep komen. Ze hebben allereerst al fors betaald om ElephantsWorld gedurende de hele dag 'af te huren', terwijl ze na de lunch alweer moesten vertrekken. Wel een groep met verwachtingen dus! De Franse businessgroep heeft ongetwijfeld een leuke dag gehad. Één belangrijk ding is echter letterlijk in het water gevallen, en dat is het weer. Juist op deze dag hebben we de volledige 24 uur regen gehad, variërend van zacht gemiezer tot een hevige regenstorm - de eerste keer dat wij zoiets meemaken in Thailand. Terwijl wij als doorweekte katjes rondliepen, hadden de olifanten de dag van hun leven! Ze zijn gek op water in welke vorm dan ook. Achteraf bleek het noodweer een staartje te zijn van de supertyfoon Haiyan die de Filipijnen zo ontzettend zwaar getroffen heeft. Dat is flink schrikken en het komt dan ook een stuk dieper binnen.

'238884' door esbu78 '238884' door esbu78

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Gifgroene slang...tij

esbu78

Tijdens een trektocht door Khao Yai National Park kwamen wij deze giftige en dodelijke slang tegen. De prachtige felgroene kleur steekt af tegen het donkere woud. Wij waren onder de indruk en blij dat we er met een boogje om heen konden lopen.

'490282' door LRison '490282' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Oude Thaise Biker

LRison

In de stad Chai Nat werd in het centrum en langs de rivier een grote jaarmarkt gehouden, in Thailand is het normaal om met brommers door het publiek langs de kramen te rijden,ook deze biker reed rustig door de mensen massa langs de kramen.

'374862' door LRison '374862' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Matrassen vervoer

LRison

In de buurt van Nakhon Sawan stond deze auto geparkeerd bij een benzine station, vol gestapeld met matrassen en vastgemaakt met een paar touwen,in Thailand kom je de meest hoog en gevaarlijk beladen auto's en vrachtwagens tegen.In Nederland wordt zoiets van de weg gehaald.

'502325' door LRison '502325' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Opzij.Opzij daar komt

LRison

Must see! Wanneer je in de Stad Samut Songkran bent moet je zeker naar het centrum gaan,daar loopt de spoorlijn dwars door de stad naar het stationnetje,langs de spoorlijn is een langgerekte markt met luifels over het spoor,zodra de trein er aankomt gaan alle luifels naar beneden en gaat men aan de kant totdat de trein is gepasseerd dan gaat alles weer op en gaat de verkoop op de markt gewoon zijn oude gangetje.

'486344' door jeanique '486344' door jeanique

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Olifanten geschiedeni

jeanique

It is estimated that in 1900 there were 100,000 elephants roaming Thailand, today their numbers have decreased to an estimated 3,000 domestic and a further 2,000 in the wild. In Thailand, elephants have traditionally worked with humans in the logging industry, functioning as the trucks and heavy machinery of the day. In 1989, due to deforestation, devastating floods occurred across the country and as a result, the government officially banned all logging activity. This was a good decision for the remaining forest, but not good news for the elephants who could no longer be a source of income for their owners. Most of these elephants went to work into the tourism industry, “trekking camps”, circuses and wandering the streets of the big cities begging. This is the new reality for these animals. What most people do not know, is that riding on the back of an elephant in a ‘trekking camp’ is a very heavy burden for this huge animal. Their neck and trunk are very strong, but the back of an elephant is built for a maximum load of 100 kg. The seat only, weighs about 50 kg, plus passengers… but this is not the only problem, sometimes the elephants have to work for 10 hours a day or even more. Some camps are also only providing a very basic diet or too little food for the elephants. For some of them, this is literally leading to exhaustion. A shocking fact not many people know about. This picture is of an elephant who sadly has worked her whole life in an trekking camp.

'47454' door Natasja Jansen '47454' door Natasja Jansen

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Buddha in boom -...Ay

Natasja Jansen

Buddha in boom - Ayuttaya Thailand

'495448' door LRison '495448' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Pagoda op de berg

LRison

De mozaiektrap die ik zojuist geplaatst heb loopt naar de Prachulamanee Pagoda in het centrum van Nakhon Sawan je hebt daar een prachtig uitzicht over de stad en de streek rondom,je kunt er ook met de auto naar boven via een slingerweggetje.

'495529' door LRison '495529' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Toneelstuk zonder...p

LRison

Bij de Wat khao Takrao in Samut Songkran waren weinig mensen te bekennen ik hoorde wel de speciale Thaise muziek, naast de tempel was een gezelschap een toneelstuk aan het opvoeren met muziek terwijl er maar 3 mensen stonden toe te kijken.

'397399' door LRison '397399' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Opzij,opzij de trein.

LRison

In Samut Songkram rijdt de trein dwars door de stad en langs de rails is een langgerekte markt,wanneer de trein er aankomt worden alle marktkramen naar beneden gehaald zodat de trein kan passeren.

'491412' door LRison '491412' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Man met fiets

LRison

Bij de gouden Tempel de Wat Pakram Jolo in Bang Kla liep deze man die slecht ter been was 3 ronden mediterend om de Tempel steunend op zijn fiets,normaal wandelen de Boeddhisten 3 ronden al mediterend, deze man had geen rollator dus gebruikte hij zijn fiets maar.

'493191' door LRison '493191' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Wat Pakram Jolo

LRison

Niet ver van de stad Chacchoensoa ligt het plaatsje Bangkla hier staat de Gouden tempel Wat Pakram Jolo overal beelden met olifanten en bij de ingang wachters alles in goud geverfd wat een speciale aanblik geeft binnen staan Boeddha beelden die met bladgoud zijn belegd.

'460165' door jeanique '460165' door jeanique

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

The Bridge on the...R

jeanique

(Vergroot de foto voor optimaal beeld) The Bridge on the River Kwai is de beroemde spoorbrug in Kanchanaburi in het westen van Thailand. De brug is onderdeel van de beruchte ‘Death Railway’, welke werd aangelegd in de 2e wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting van Thailand. De spoorlijn loopt dwars door de provincie en de aanleg was vanwege het bergachtig gebied, dichte oerwouden en tropische klimaat niet gemakkelijk. Voor de werkzaamheden werden geallieerde krijgsgevangenen en dwangarbeiders ingezet. Meer dan 100.000 mensen verloren hun leven tijdens de bouw van deze spoorlijn door uitputting, ziekte, ondervoeding en mishandeling. Onder de slachtoffers bevonden zich ook veel Nederlanders uit het voormalig Nederlands-Indië. Bij de constructie van de brug zelf vielen relatief weinig doden (negen). De brug is vooral bekend geworden door het boek ‘Le pont de la rivière Kwaï van Pierre Boulle en de Engelse speelfilm ‘The Bridge on the River Kwai’ uit 1957. De huidige brug is het originele exemplaar, de hulpbrug werd eerst ongeveer 200 meter stroomafwaarts gebouwd en was een houten constructie die voor aanvoer van materiaal diende. De huidige brug werd een aantal keren gebombardeerd, wat te zien is aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de originele ronde.

'459553' door LRison '459553' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

UFO

LRison

Bij deze Tempel past de filmtitel UFO , Het is de hypermoderne Wat Phradhammakaya in Pathum Thani, hey staat op het grootste Tempelterrein in heel Azie is 8 km2 groot en een zelfde futuristisch ding is in aanbouw, op het terrein leven 200 monniken 200 novicen en 90 nonnen.

'502703' door LRison '502703' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Gouden interrieur

LRison

In Bangla staat de Gouden Tempel Wat Pakram Jolo het exterrieur is totaal in Goudkleur ( goudverf ) ook het interrieur is compleet in goudkleur, het grote Boeddha beeld is wel echt goud,het is een bijzonder geheel met onder het Boeddha beeld 2 meditatie ruimtes met ook weer gouden Boeddha's rond de Tempel veel beelden van olifanten en de ook weer in goudkleur.

'553170' door LRison '553170' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Vis assortiment op de

LRison

In het stadje Sam Chuk is langs de Tha Chin rivier de Sam Chuk overdekte markt, in allerlei oude houten pandjes wordt handel gedreven in van alles in de aanloop route stond deze viskraam met een mooi gepresenteerd assortiment.

'496171' door LRison '496171' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Liggende Boeddha

LRison

Niet ver van de stad Chacchoensoa ligt de Gouden Wat Pakram Jolo aan de buitenkant geschilderd in goudverf,binnen zijn de Boeddhabeelden met bladgoud belegd,deze liggende Boeddha ligt in een kleine cel onder het grote boeddhabeeld.

'462142' door jeanique '462142' door jeanique

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

I Love You, Water

jeanique

(Vergroot de foto voor optimaal beeld) Ik heb fijne herinneringen aan deze plek bij de rivier in ElephantsWorld, het opvangcentrum waar ik een maand heb gewerkt. s' Ochtends vroeg opstaan om op de steiger de zon op te zien komen net achter de bergen en na een dag werken een duik nemen in het koele water van de rivier. Geen mooiere afsluiting van een heerlijke dag. Ook het zwemmen met de olifanten is iets wat je nooit vergeet. Uiteraard was een maand veels te kort, want er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze plek denk en aan wat ik allemaal voor dingen heb mogen doen en meemaken.

'492184' door LRison '492184' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Chao Phraya rivier

LRison

De Chao Phraya rivier ontstaat door het samenkomen van drie rivieren bij de stad Nakhon Sawan, deze foto is gemaakt in de buurt van Udon Thani hier stroomt de rivier nog niet zo snel als in Bangkok waar hij behoorlijk breed is en een hoge stroomsnelheid heeft.

'457150' door LRison '457150' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Verlichte Chedi

LRison

Tijdens het Loy Krathong feest in november is de Phra Pathom Chedi in Nakhon Pathom versierd met duizenden lichtjes en is er rondom op het Tempelterrein een grote markt waar je ook heerlijk kunt eten.

'504072' door LRison '504072' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Hoog beladen met...ri

LRison

Thailand is één van de grote producenten van rijst tegenwoordig wordt het meeste machinaal geoogst zoals hier met het graan,dus men heeft ook strobalen die vervoerd moeten worden en in Thailand laad men de vrachtwagens en pickup truks echt vol breder als de wagen en tot 5 meter hoog zodat ze nog net onder de viaducten door kunnen.

'460288' door LRison '460288' door LRison

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Feestverlichting!!

LRison

Tijdens Loy Krathong ( eerbewijs aan godin van rivieren en waterwegen) is de Phra Pathom Chedi in Nakhon Pathom overdadig verlicht en wordt rondom op het tempelterrein een grote markt gehouden.

'159227' door gjblondeau '159227' door gjblondeau

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Kanchanaburi War...Ce

gjblondeau

Kanchanaburi is vooral bekend vanwege de beruchte Birmaspoorweg. De aanleg hiervan heeft aan meer dan 100.000 Aziatische dwangarbeiders en ruim 12.000 geallieerden het leven gekost. Het Kanchanaburi War Cemetry waar ong. 7000 geallieerden begraven liggen is een van de twee oorlogsbegraafplaatsen van de stad. De beide erebegraafplaatsen worden zeer goed onderhouden door de Thaise regering.

'263487' door bartjorritsma '263487' door bartjorritsma

ThailandCentraal laagland

ThailandCentraal laagland

Heerlijk geurende...b

bartjorritsma

Heerlijk geurende bloemen - Kanchanaburi Deze bloemen kwam ik overal in Thailand tegen. Jammer dat je foto's niet kan ruiken. Iemand een idee wat voor bloemen dit zijn???