Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal laagland image

Meanwhile, in ElephantsWorld

Centraal laagland
Thailand
Jeanique

Meanwhile, in ElephantsWorld

10-10-13

Terwijl Nikki flink door elkaar geschud werd op haar trip naar de jungle ging het leven in ElephantsWorld z'n gewone gang. Ik (Gerald) ben achtergebleven met de rest van de volunteers om alles in goede banen te leiden. Juist zeker de dagen dat de 'junglemeeting' gehouden werd waren voor ons nog van groot belang: De dag erop (afgelopen vrijdag) zou er namelijk een kleine businessgroep komen, die mogelijk willen investeren in ElephantsWorld. Ze hebben allereerst al fors betaald om ElephantsWorld gedurende de hele dag 'af te huren', terwijl ze na de lunch alweer moesten vertrekken. Wel een groep met verwachtingen dus!

De voorgaande dagen hebben we dan ook gebruikt om alles tiptop in orde te maken. Zo hebben we het dagprogramma ingekort en op maat gesneden, speciale drankjes besteld, 'vliegenkapjes' gemaakt van mooie bladeren, speciale presentatieruimte opgebouwd - met een prachtig uitzicht op de rivier - en een uitgebreide goodiebag ingepakt. Mijn taak was voornamelijk het verzorgen van een speciale business-brochure in de huisstijl van ElephantsWorld, eveneens speciaal op maat gemaakt. De dagen voorafgaand aan de meeting heb ik dan ook veelal achter het scherm doorgebracht om de juiste informatie bij elkaar te zoeken, te arrangeren tot een zinnig verhaal en dit in de huisstijl onder te brengen. Met name het vinden van de juiste informatie was schier onmogelijk, met de dank aan de goede ordening der bestanden - een handjevol backups verspreid over drie externe harddisks, twee computers en een evengrote hand vol losse usb-sticks. Wie had dan ook kunnen raden dat de plannen voor het nieuwe solar panel-systeem zich op de fotoschijf, in het mapje Brigitte Bardot bevinden? Ik niet. Het is uiteindelijk een booklet van acht pagina's geworden op A5-formaat, met een goed, logisch, beknopt doch volledig verhaal. Hopen dat het helpt om een flinke donatie in de wacht te slepen!

De Franse businessgroep heeft ongetwijfeld een leuke dag gehad, met ongeveer één gids op twee personen. Één belangrijk ding is echter letterlijk in het water gevallen, en dat is het weer. Juist op deze dag hebben we de volledige 24 uur regen gehad, variërend van zacht gemiezer tot een hevige regenstorm - de eerste keer dat wij zoiets meemaken in Thailand. Achteraf bleek het noodweer een staartje te zijn van de supertyfoon die de Filipijnen zo ontzettend zwaar getroffen heeft. Dat is flink schrikken en het komt dan ook een stuk dieper binnen.