Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal laagland image

Zwemmen voor je leven in de River Kwai

Centraal laagland
Thailand
Jeanique

Zwemmen voor je leven in de River Kwai

's Ochtends staat het water van de River Kwai erg laag vanwege een dam ergens bovenaan de rivier. Deze is 's ochtends dicht waardoor het water zo laag staat dat je, nog steeds met enige moeite vanwege de nog vrij sterke stroming, naar de overkant kunt lopen. Deze uitdaging wilden mijn vriend en ik uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan.

We stonden met zonsopgang op en gingen naar de rivier. Het water stond zo laag dat er een soort kiezel eilandjes waren ontstaan aan de oever van de overkant. We gingen het water in. Eerst zonder sandalen maar dit deed zo'n zeer vanwege de gladde kiezels en de sterke stroming dat we toch nog even terug moesten om sandalen aan te doen. Gelukkig waren we nog maar net het water in. Eenmaal weer terug bij het water, dit maal met sandalen, deden we een tweede poging.

De stroming was nog vrij sterk waardoor we maar heel langzaam, stapje voor stapje vooruit kwamen. Eenmaal aan de overkant hebben we een beetje rondgekeken bij de met jungle overdekte oever. Een stroom die landinwaarts leidde was ook drooggevallen, deze hebben we een stukje de jungle in gevolgd. Toen we nog geen tien minuten later terug kwamen was het water van de rivier ineens enorm gestegen, zodat de kiezel eilandjes in een rap tempo verdwenen. In paniek probeerden we snel een plek uit te kiezen waar de stroming het minst sterk was en waar we konden oversteken. We konden echter geen enkele plek vinden waar het water misschien iets lager was en de stroming iets minder sterk, dus liepen we snel het water in.

We hielden elkaar overeind in de snel stromende rivier, maar door de gladde stenen gleden we al snel allebei uit en werden door de sterke stroming meegesleurd. We zwommen zo hard we konden terwijl we wegdreven met de stroming. Mijn vriend kon me nog net een zetje geven richting de oever voordat we los kwamen van elkaar. Ik was doodsbang dat ik mijn vriend kwijt zou raken in de stroming. Ik kon hem niet zien omdat hij achter mij was, maar ik zwom zo hard als ik kon en hoopte hevig dat hij nog achter mij zwom richting de oever. Uiteindelijk, helemaal uitgeput kwamen we gelukkig allebei bij de overkant aan. We hebben uitgeput op de oever gelegen, half lachend van de spanning die we allebei hadden gevoeld. Wat een avontuur.

Foto's

7b393.jpg
7b393.jpg
Jeanique