Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Train Market Meaklong

Centraal laagland,
Thailand


Train market Meaklong
De Maeklong Railway Market is een markt die elke dag gehouden wordt op het spoor van de stad Samut Songkhram. Deze markt is zo bijzonder omdat meerdere malen per dag er een trein door de markt rijd. Vlak voordat de trein in het stadje aankomt moeten de standhouders hun waren van het spoor halen en de luifels van de kramen terug trekken.

Als de trein weer vertrokken is wordt alles weer op z’n plek gezet. De trein rijd meerdere malen per dag het is werkelijk geweldig om te zien hoe de kraamhouders dit op een rustige manier ondergaan. Goederen die net naast de rails liggen blijven gewoon op hun plek. De trein rijd er gewoon langs maar het is millimeterwerk en een wonder dat de goederen niet beschadigd worden. De markt bestond al voor de trein er ging rijden. De marklui wilde echter niet wijken en wilde de markt op dezelfde plaats houden.

Maeklong bevind zich op 70 km ten zuidwesten van Bangkok. Je kan vanuit Bangkok een taxi nemen naar de markt maar je kan natuurlijk ook de trein nemen en het spektakel van dichtbij meemaken.