Centraal laagland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Centraal laagland image

Vrijwilligerswerk in ElephantsWorld, wat een plek!

Centraal laagland
Thailand
Jeanique

Vrijwilligerswerk in ElephantsWorld, wat een plek!

24-10-2013

Al twee dagen in ElephantsWorld, en nog geen blog? Hebben we dan niks beleefd? Oh zeker wel! Alleen hebben we in ons hutje geen stroom en internet.... Frequent opladen en bloggen is er dus niet bij. Vanavond echter had Agnes - degene die in ElephantsWorld achter de schermen alles regelt - hulp nodig met haar honden, en bij haar thuis hebben we wel internet. Ons hutje in het volunteers dorpje is verder trouwens prachtig; heerlijk primitief en erg sfeervol. Zo struinden er vanmiddag wat waterbuffels rond. Bekijk de foto's hieronder en je snapt vast direct wat we met sfeervol bedoelen.

Gisterochtend om 9 uur werden we opgehaald door een pick-up en naar ElephantsWorld gebracht. De weg naar de olifantenopvang was prachtig, de bergen zijn hier zo anders dan in Europa! ElephantsWorld zelf is geweldig. De omgeving, de olifanten, de mensen. Op onze eerste dag hebben we flink de toerist uitgehangen. We hebben een rondleiding gekregen, hebben de olifanten voor het eerst ontmoet en direct mogen voeren, bananenbomen gekapt, sticky rice ballen gemaakt en gevoerd en met de olifanten in de rivier gezwommen. Voor de eerste keer op een olifant klimmen en zitten vergeet je nooit weer. Wat een ervaring!

Vandaag was het een rustiger dagje, met een meer diepgaande rondleiding en instructies over het rondleiden van bezoekers, klaarmaken van de voerkorven en andere dagelijkse taken. In de middag hebben we geprobeerd een tweetal geiten terug te drijven naar hun kudde, alleen bleven ze nu aan ons plakken. Even bleef een forse mahout in zijn pick-up naast ons rijden om te kijken wat er loos was. Een grote grijns verscheen op zijn gezicht. "You walk, they follow!" En luid lachend reed hij verder. Zijn zoontje moest er later aan te pas komen om ons van onze kudde los te maken.

Voor nu is het vooral heel hard studeren op de namen van de olifanten, hun leeftijd, de kenmerken en hun gedrag. Want het zal niet lang duren voordat wij onze eerste bezoekers mee op sleeptouw krijgen. Als we weer internet hebben horen jullie meer!

Foto's

47157.jpg
47157.jpg
Jeanique
47157.jpg
47157.jpg
Jeanique
90c6e.jpg
90c6e.jpg
Jeanique
90c6e.jpg
90c6e.jpg
Jeanique
90c6e.jpg
90c6e.jpg
Jeanique
95dba.jpg
95dba.jpg
Jeanique
95dba.jpg
95dba.jpg
Jeanique
95dba.jpg
95dba.jpg
Jeanique

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Vrijwilligerswerk in ElephantsWorld, wat een plek!"

  • profile image comment
    Door Nonnentje• geplaatst op 23 Nov 2014 | 13:04:55

    Heel leuk verhaal om te lezen, lijkt me zo gave ervaring :)

    Bericht aangepast op 08:12:06