Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

In ondertrouw in Avarua (dag 8 - 11 van onze wereldreis)

Thailand
Azië
Ronny2x4

In ondertrouw in Avarua (dag 8 - 11 van onze wereldreis)

Dag 8 (19 graden en zon in Auckland)

Om 5 uur eruit en naar het vliegveld. Eerst nog even met de hotelhanddoek de auto schoon gemaakt. Auto weer afgeleverd en ingecheckt. Achter de douane kwamen we weer een Billabongwinkel tegen. (onthouden, is een bekend Australisch surfmerk kleding). Dus nog even geshopt en ingestapt. Weer 3 stoelen voor z'n tweeen.

Aangekomen in Rarotonga (25 graden en regen) op vrijdag. We zijn zaterdag vertrokken, maar de datumgrens overgestoken. We hebben een dag gewonnen. In de aankomsthal werden we opgewacht door een oud mannetje die ons op z'n ukelele verwelkomde. Na de douane moesten we naar de Tipani Tours kantoor. Hier wachtte Maria (waar we al zo'n 1,5 jaar contact via de mail mee hebben) ons al op. We kregen een bloemenkrans om onze nek en stapten de bus in die ons naar de accommodatie reed.

In de bus slaakt patries opeens een kreet van angst, omdat er een rups vanuit de bloemenkrans de weg had gevonden naar haar wang. Ja, je bent in de tropen of niet natuurlijk!

Aangekomen in de Muri Beach Hideaway verteld de Chauf dat we nog 30 nzd voor de rit moesten betalen. Mooi niet, want dat was al betaald. Alle papieren er bijgepakt, maar kon alles zo snel niet vinden. Die gozer bleef maar zeuren en er zaten nog mensen in die bus. We hebben maar betaald, maar met tegenzin. Maandag spreken we Maria weer en zullen dit eens opnoemen. Hem zien we dinsdag weer.

We zijn eerst maar even op het balkon gaan zitten en hebben we een bakkie gedaan. De hut is bedekt met palmbladeren en is ruim van opzet. Echt een Polynesisch plaatje direct aan het strand. Alleen zien het strand niet, omdat er veel te veel palmbomen in de weg staan...

Later even de eerste inkopen gedaan en een cocktailtje gehaald bij een mooi restaurantje aan het strand. Hier hebben we ook gegeten op aanraden van een stelletje buitenlands badgasten. Ze hebben niks verkeerds gezegd, want het eten was voortreffelijk. Flinke hoeveelheden en goedkoop. We blijven Hollanders natuurlijk...

Na een aantal potjes shithead zijn we op tijd gaan slapen.

Dag 9 (25 graden bewolkt):

Net nadat we wakker waren gaat de telefoon. Het is de chauf. Hij had een foutje gemaakt en we krijgen onze 30 nzd terug...

Ontbeten op het balkon en een scootertje gehuurd. In de Cook Eilanden moet je een rijbewijs halen, omdat de scooters hier motoren zijn. Op naar het politiebureau om de practical test te doorstaan. 2 andere badgasten en ik voorop, politieagentje achter ons aan. De voorste reed bij de eerste afslag al verkeerd. 1 down. Ik zat daarachter en achter mij zat een dame die nog nooit op een scooter had gezeten. Dat was ook wel te zien, want dat wij wegreden bleef ze keurig staan. Op een gegeven moment geeft ze een dot gas en rijdt zonder te kijken de weg op. Ze had zowat de grootste chaos op haar geweten van de afgelopen 10 jaar in de Cook Eilanden. 2 down. Ik was als enige geslaagd. De rest mocht nog een keertje. Wat een knoeiers!!!

Met de scooter op naar de markt en boodschappen gedaan in de hoofd"stad". Teruggereden en geluncht met onze nieuwe vriendin Anouk de kat. Na de lunch naar een internetcafeetje gereden om weer een stukkie te tikken en een bakkie te doen. Nu gaan we een rondje om het eiland (zo'n 32 km).

tot de volgende keer vanuit AITUTAKI
Kia Orana 2:
Vanuit het internetcafe hebben we idd het rondje om het eiland gereden. Jammer dat het paradijs gebukt ging onder een lage drukgebied dat lekker precies boven onze hoofden een parkeerplaats had gevonden. Dus zeiknat van de regen hebben we uiteindelijk maar een bakkie koffie gedronken bij een cafe aan de haven in Avarua. We zouden ook nog even gaan shoppen, maar alles sluit al om 13:00 uur op zaterdag .. ! Doorgereden naar de accommodatie en daar een tostietje in elkaar gebouwd als avondeten. Het weer was te slecht om naar een restaurantje te lopen. Enigszins met een slecht humeur zijn we om ongeveer 9 uur al naar bed gegaan. Hopende op een mooie dag op zondag.

Dag 10: (licht bewolkt en 25 graden)

We werden gewekt door de zonnenstralen die door alle kiertjes van onze accommodatie naar binnen schenen. Ons humeur was gelijk weer top. Lekker ontbeten bij het zwembad aan het strand. Kan het nog mooier ..? Leuk detail was dat we de enige waren op het 'resort'. Er stonden 5 hutjes, waarvan 4 leeg en de onze. Geen gezeur over de ligbedden, flippers, snorkels, kano's, enz.
Na het ontbijt is patries lekker op een ligbed gaan liggen en ik ben op de scooter gestapt om een paar mooie kiekjes te schieten van de omgeving. Voor behoud van de apparatuur werd dat zaterdag niks, vanwege de regen. De rest van de dag hebben we samen geluierd, totaal niks gedaan. Ken je die reclame van Christal Clear?? Dat een koelbox pakken vanuit je strandstoel al teveel is, nou zoiets dus.
Wat ik door de regen van zaterdag wel ben vergeten te doen is een duiktrip boeken. Het idee was om zondag te duiken. Dus ben ik zondag gaan boeken voor maandagmorgen. Vertelde ik vol trots dat ik 2 duiken ga maken op maandagmorgen, drukt Patries dat gelijk weer de kop in, omdat we om 10 uur opgehaald zouden worden door Maria om naar het gemeentehuis te gaan voor de ondertrouw. Chips, ik weer terug om het te verschuiven naar maandagmiddag. Dat zat al vol. Verder was er geen mogelijkheid meer, omdat je dan niet meer zou mogen vliegen.. Nou ja, dan maar in Aitutaki duiken.
In de avond na een verkoelend douchje, op de scooter en de 10 km naar Avarua weer eens gereden om te eten. Is alles dicht.... Ze doen hier sowieso al betrekkelijk weinig, maar op zondag is het de dag des heerens en doen ze dus helemaal niks meer. Ze zitten de hele dag met hun dikke kont (obesitas komt denken we hier vandaan) op een stoel en ze komen er niet meer uit voor maandagmorgen geloof ik. Op de scooter maar weer terug dus.
Ik had ergens gelezen dat een restaurant 5 km de andere kant op vanuit het 'resort' een bbq diner organiseerde. Hup die kant maar opgesjeest. Komen we daar rond 8 uur aan, bleek het al te beginnen om 7 uur en we waren eigenlijk een uur te laat. Toch konden we nog aanschuiven en werden we bij 2 Nieuw Zeelanders aan een tafeltje gezet. Heel leuk mee gegeten en gelachen. Patricia heeft de hele coctailkaart in haar eentje geprobeerd geloof ik, want ze kon iig niet meer normaal blijven zitten op de scoorter op de terugweg.

Dag 11 (licht bewolkt 25 graden)

Om 10 uur stond Maria voor de deur om ons naar het gemeentehuis te brengen. We hebben hier onze krabbels gezet en de rest heeft Maria eigenlijk geregeld aan de balie. We hebben wel het vertrouwen in haar als weddingplanner dat alles goed komt. In het begin van de middag zijn we weer afgezet en we hebben de scooter gepakt naar de mooiste snorkelplek van het hele eiland. Nou, voor onze hut is het mooier en het water is daar veel helderder. Doorgereden naar de waterval van het eiland. Volgens Maria een must see. Via weer zo'n prutweg als in Nieuw Zeeland een berg op gereden naar de waterval. Komen we daar aan liggen er allemaal blikjes en flesjes in het water. De 2 bbq's lagen vol met rotzooi, het water was smerig, het stonk en de picknicktafels waren meer stuk dan heel. Lekker Maria, goeie tip. Hoe lang ben jij er al niet geweest?? Maar weer teruggereden naar Avarua om nu wel even te shoppen. Patries heeft een jurk gekocht en ik kon niet echt wat vinden. Lekker supergroot ijsje gehaald.
's Avonds zijn we naar een restaurantje gegaan op Muri Beach. Net voor we het eten kregen zijn we naar binnen gegaan vanwege de kou .. ?? Halloo, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wel lekker gegeten.

Foto's

be8ae.jpg
be8ae.jpg
Ronny2x4
ea678.jpg
ea678.jpg
Ronny2x4
ea678.jpg
ea678.jpg
Ronny2x4
0c31e.jpg
0c31e.jpg
Ronny2x4
0c31e.jpg
0c31e.jpg
Ronny2x4
e281a.jpg
e281a.jpg
Ronny2x4
e281a.jpg
e281a.jpg
Ronny2x4