Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

The River Kwai en the Hellfire Pass; beauty and the Beast

Thailand
Azië
IreneWelleman

The River Kwai en the Hellfire Pass; beauty and the Beast

Tik tik tik zegt de regen. Het is 20.45 uur. Arno van der Kooij zit op het terras van ons drijvende vlot huisje een biertje te drinken. Dikke druppels vallen in de Rivier de Kwai. Die dikke druppels waar ik in Nederland zo'n hekel aan heb; nu zo romantisch.

Onze reis, 4dagen slechts waarin we hebben, gefietst, gevaren, getuktukt, Getukt ;). getaxied gelopen en autogereden. Uitdagingen zijn tegengekomen; grote buien, heel warm en klam, afstanden in Bangkok, drukte en vermoeidheid. Kop gestoten teen gestoten heet gegeten ;)

Wel fijn om zo samen, na die drukke maanden, op avontuur te zijn. Veel willen maar niks moeten.

Het is hier heel donker, geen verkeer alleen af en toe een bootje. Dikke druppels en ik geniet van de stilte van de rivier de Kwai, de rivier die ooit de meest beruchte rivier was is nu geliefd bij zoveel toeristen.

Over toeristen gesproken, naast ons drijvend vlot, wat overigens heerlijk slaapt, de Thaise Michael Jackson. Midden in de nacht begint hij ineens te schreeuwen. Wij denken dat het creativiteit is. Ook een manier om je niet te ergeren tijdens je reis. Gewoon relativeren met humor.

Foto's

Hellfire Pass
Hellfire Pass
IreneWelleman