Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Walterstoffers

Van Thailand naar Maleisie per longtail boot

Nadat ik alleen kerst en oud en nieuw had gevierd op het eiland Koh Lippe in zuid Thailand besloot ik naar Maleisie af te reizen.
Per boot ging ik terug naar het vaste land en om alle toeristen te ontwijken nam ik de plaatselijke bus met de locals, vervolgens met een taxi naar een andere haven want ik had gehoord dat je daar per longtail boot naar Maleisie kon afreizen.
Aangekomen bij het haventje was ik net op tijd om aan boord te gaan van de longtail boot, deze was gevuld met Maleisische jongeren die als 1 groep terug reisde. Ze keken me allemaal aan en ik groette de groep en de groep groette mij terug. De boot ging meteen weg en er ging een dekzeil over de boot zodat je niks kon zien. Ik voelde alsof ik over de grens gesmokkeld ging worden, maar toen de boot snelheid had gekregen was het duidelijk het hield ons droog tegen het opspattende water.
Heel intiem zat ik dus onder het zeil met het groep jongeren, en als groep spraken ze me aan. Waar kom je vandaan, hoe oud ben je, hoe lang ga je op vakantie en waar is je bagage ??
Bagage ? dat is deze kleine rugzak, nou ze konden niet begrijpen dat ik met zo weinig 3 maanden kon reizen. Toen ik vertelde dat ik deze dag verjaarde, ging spontaan de hele groep "happy birthday to you" zingen, ik kreeg er gewoon kippenvel van zo leuk was het. Na het zingen kreeg ik een denkbeeldige taart aangeboden met 40 kaarsjes die ik moest uitblazen. Ik speelde het spel mee en we hadden er veel plezier mee en voor dat ik het wist waren we al in Maleisie.
Het eerste wat me opviel toen we in Maleisie aan land gingen was een groot bord met de waarschuwing " drugs smokkelen, doodstraf !

Later snapte ik wel waarom ze de rugzak zo klein vonden, ik kwam hem laatst tegen bij het opruimen en het is een fotorugzak voor je apparatuur en ik gebruikte die al rugzak voor mijn kleren, ik had dan ook werkelijk bijna niks bij me. Intussen kom ik net weg met 20 kg bagage en dan nog handbagage.