Thailand

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Thailand image

Thailand

Thailand
Azië
Annemaria

Documentaire Thailand deel II

Wij gaan door met de orchideeënfarm. De orchideeënfarm is een soort kas met heel veel orchideeën, bij voorkeur in felle kleuren.

Hier maken we nu eens geen foto van!!!

De olifanten staan namelijk al op u te wachten. Veel olifanten vinden bananen erg lekker, evenals suikerriet in de puurste vorm. U kunt deze voedingsmiddelen gedoseerd aan de olifant verstrekken, wel in ogenschouw nemend dat de olifant zijn ogen ook niet in zijn zak heeft en dat enige veiligheidsmaatregelen op zijn plaats zijn. Eén voor één is op zich al een goede methode.
U zult verrast staan van de vele manieren van lopen die een olifant beheerst. Ook zitten doet hij op de meest ludieke manieren.
De olifant is ook van boven te bekijken, u kunt er zelfs op zitten. Deze dieren zijn echt ontzettend sterk, dat begrijpt u wel. Een heuse olifantenjungletocht staat er voor u op het programma.

Daar maken wij een foto van!!!

Gevolgd door een heuse jungle-raft-tocht over een woeste rivier. U kunt zelf ook nog een boompje pakken om eventueel wat bij te sturen waar dat nodig mocht zijn.

Daar maken wij een foto van!!!

Chang Mai bezit ook een goed schoolsysteem. Midden in de bergen in de middle of niks zijn tussen de hutjes schoolgebouwen opgetrokken uit de kleigrond waar de hilltribe-kindertjes onderricht worden. Men heeft er zelfs een computercentrum. Er staat een collectebus waarvan de opbrengst bestemd is voor de aansluiting hiervan.

U gaat verder per boot (doe eens anders) naar het drielandenpunt. Volgens de Thaise gidsen is het verschil tussen de drie betreffende landen zeer groot, u zult versteld staan. U ziet aan uw achterkant het groene Thailand. Kijkt u links dan ziet u het net zo groen Birma. Na enige tijd vaart u langs Laos, een land dat zeker zo groen is als Birma. De palen waar de woningen op gebouwd zijn langs deze oever zijn misschien net iets langer.

Per bus wordt u vervolgens vervoerd naar de Birmase grenspost waar u uw document zeer in de gaten dient te houden. Zit er eenmaal een stempel in dan ziet u Thailand waarschijnlijk nooit meer terug. De grenspostbeambten zijn op zich zeer vriendelijke mensen. Zij willen graag op de foto gezet worden, iets wat u zult plezieren.

Daar maken wij dus een foto van!!!

Blijft u niet langer dan drie kwartier in Birma, anders kunt u alsnog in de problemen geraken.

In de buurt van Chang mai is ook een New-life centre gevestigd. Hier worden meisjes opgevangen die in erbarmelijke omstandigheden verkeerden en nu een nieuw thuis hebben gevonden. Als u wilt kunt u van deze mensen, die in de oorspronkelijke hill-tribeklederdracht gehuld zijn, wat volksdansen leren.

Daar maken wij een foto van!!!

De nachttrein staat al voor u klaar om u weer naar Bangkok te vervoeren. In Thailand hebben ze een manier gevonden om de sleur van zo’n lange rit te doorbreken, namelijk het achteruitrijden. Dit zorgt altijd voor verhitte discussies en allerte blikken, een echte tijddoder.

Misschien wilt u weleens zien waar die handtasjes nou echt vandaan komen. Een uitgelegen kans om eens naar de krokodillenfarm te gaan! Niet zomaar een krokodillenfarm, maar de grootste van de wereld. Loop er eens rustig doorheen en vergeet vooral niet de krokodillenshow te bekijken. Dappere mannen trotseren de krokodillenmuilen en klauwen en houden de dieren zelfs in de houdgreep.

Daar maken wij een foto van!!!

Onderweg zullen we nog enkele stops maken, allereerst de cocosnotenfarm. De cocosnoot is in de regel rond. Deze grote noten hangen bovenin de boom. Dit maakt het plukken ervan wel wat lastiger. De cocosnoot wordt dan ook door handige aapjes uit de bomen verwijderd. Bij gebrek aan apen kan een handige Thai zelf de boom in om de noten operatief te verwijderen. Het blijft een boeiend gebeuren om eens te bekijken.

Daar maken wij een foto van!!!

De drijvende markt, echt een Thaise gebeurtenis. U zult vanuit ranke bootjes in de file komen te zitten hetgeen juist de bedoeling is. Uit verveling gaat men vanzelf aandacht krijgen voor de koopwaren die men uitstalt. Houd wel uw vingers binnenboord.

Daar maken wij een foto van!!!

Houtsnijwerk is ook een typische Thaise bezigheid om de tijd te verdrijven. Op zich heel effectief gezien men het vrij groot aanpakt.

Daar maken wij een foto van!!!

Dan volgt de ananasplantage. De ananas is erg lekker van smaak. Deze grote vruchten groeien niet aan de boom zoals u misschien altijd gedacht heeft. Nee, de ananas groeit vlak boven de grond als een soort van kool zeg maar.

Daar maken wij meteen een foto van!!!

De laatste halte van deze reis is het mooie Hua Hin, gelegen aan het strand waar u eindelijk de zon zult zien. Als u wilt afkoelen zou ik u de zee niet aanraden, deze is namelijk net zo warm als de omgevingstemperatuur. Het zwembad bij het hotel is een betere optie.
Er zijn genoeg activiteitenprogramma’s opgesteld om de tijd leuk te besteden. Paardrijden is daar een goed voorbeeld van. U zult wel heel standvastig moeten zijn wilt u daar niet aan meedoen.

Daar maken wij een foto van!!!

Massages staan ook op het programma, zelf een volledige manicure is mogelijk.

Daar maken wij een foto van!!!

Als u het hele Hua Hin gebeuren wel hebt gezien en alle winkeltjes bent afgestruind, is het misschien tijd om weer eens op huis aan te gaan.
We wensen u een goede reis mocht u nog willen gaan en de groeten aan Hath-ta!


Toelichting:
Ik las deze docu met een vriendin voor, waarbij telkens als er een 'daar maken wij een foto van' moment kwam een aantal groepsleden een tableaux vivant moesten maken van de net genoemde situatie. Hilarische momenten!
De docu is ontstaan uit het Jappannergevoel dat ik op een gegeven moment kreeg toen we telkens weer bus-in-bus-uit moesten, een ontvangst kregen en weer iets gingen bezoeken. Voor mij geen groepsreizen meer!